Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PrzyszłaMamaxD

Nie chcę rodzić naturalnie! Jak to załatwić?

Polecane posty

Gość PrzyszłaMamaxD

Mam termin na koniec grudnia i jestem przerażona.. Moja ginekolog prowadząca ciążę pracuje w szpitalu w którym mam rodzić. Łapówki nie zaproponuję... Jak z nią rozmawiać, żeby zaleciła cesarskie cięcie? Wolałabym się psychicznie przygotować na ciężką cesarkę niż poród z zaskoczenia. Ratunku!

pogadaj z nia normalnie, jesli to ona prowadzi Twoja ciąże od początku i chodziłaś do niej prywatnie to może zadba o Ciebie. Powiedz wprost ze sie boisz....

Idiotka z Ciebie, i tyle w temacie! Najpierw jęczycie że dziecko chcecie a jak przychodzi co do czego to rodzić się nie chce!

Gość PrzyszłaMamaxD
Jestem mała i boje się że dziecko mnie porozrywa, mam 158 cm, przed ciążą miałam 46 kg a teraz 30 dni przed porodem mam 54 kg. Nie widzę tego, że miałabym urodzić bez żadnych konsekwencji przykrych:((

Ja mam 159 cm na porodówce ważyłam 60kg urodziłam 2 dzieci naturalnie 1 poród trwał 5 h a drugi 3 dziecko ważyło 3700 nic mi się nie stało☺ dla chcącego nic trudnego

ja mam kuzynke która ma 150 wzrostu wazy jakies 40 kg i urodziła normalnie zdrowa dziewczynke ale fakt miałam cesarke i polecam:)

Gość PrzyszłaMamaxD
Domyślam się, że naturalny poród jest lepszy dla organizmu ale czy da się do niego jakoś przygotować? Boje się że spanikuję i nawet nie wiem skąd będę miała pewność, że zaczął się poród?

Gość gość
"Idiotka z Ciebie, i tyle w temacie!" Ja pierdziele, a co cie tak to boli, ze az musialas autorke obrazic? Zazdroscisz, ze ty sie musialas meczyc, czy jestes po prostu zmijowata z natury? :o

Gość gość
cala kafeteria. ktos sie grzecznie o cos pyta a zaraz sir znajdzie jakas wredna baba, ktora musi, ale to musi sie do czegos przyperdolic, zeby ilosc dziennie wyplutego jadu sie zgadzala

Gość Kokardela
A ja myslalam, ze w niektorych szpitalach jest cos takiego jak cesarka na zyczenie, ktora iles tam kosztuje. Czyzbym zylam w bledzie pol zycia? :D

Gość gość
Nie miałam cesarki, ale także nie jestem duża i dwa razy rodziłam sn i nic mi się nie stało. Nie byłam nawet nacinana, nie rozerwało mnie. Za drugim razem kilka h po porodzie siedziałam normalnie. Do pierwszego porodu szłam z wagą 56 kg i rodziłam 4 h. Zastanów się dobrze, czy na pewno chcesz cc. To mimo wszystko operacja i lepiej bez wskazań jej nie przeprowadzać. Dla dziecka lepiej, żeby się rodziło normalnie.

Gość gość
To ze malo wazysz akurat przy porodzie nie ma znaczenia. Ja mam 155 wazylam 76 a i tak mialam cc ze wzgledu na niewspolmiernosc porodowa. To ze ktos tyje nie znaczy ze kosci miednicy ma szerokie....

Gość gość
mam 154 , rodzilam naturalnie, jedno dziecko 3700, drugie 4200 ( a miałam juz 36 i 38 lat). Nie wiem, czemu kobiety straszy sie porodem, pzreciez to fizjologia, jakby bylo potrzebne cc, to ci dadzą.

Gość gość
czy rozumiecie pytanie zadane przez Autorkę? czy nie? ona nie pyta ile macie wzrostu i jak rodziłyście, tylko o to jak załatwić cc!

Gość gość
moje drogie, przestańcie się porównywać i polecać Pn czy CC, bo każda z nas przechodzi to wszystko inaczej, a dziewczyna po prostu się boi i ja się nie dziwie, bo co w tym wszystkim miłego ? ból 10/10

Gość gość
Zawsze tak jest. Jest pytanie o cesarskie ciecie, nielaznir w jakim kontekscie, to zawsze zlatuja sie matki polki. Widza tylko haslo cesarka to zaczynaja wrzeszczac od razu ze porod naturalny najlepszy na wszystko, a kobiety ktore chca ceraske nie powinny byc w ogole matkami. Wariatki prawdziwe. Ale tak to jest jak sie nie ma innych zainteresowan poza fasolkowaniem, bebikodziurkami, to takie tematy staja sie glownym zrodlem podniety :D

Gość Mariolka Matka Polka
tylko porod naturalny!!! tylko karmienie piersia!!!

Gość gość
polecam prywatna klinike, mialam cc rewelacja. Ps mi kosci miednicy sie nie rozeszly a dziecko wazylo ponad 4,5 kg. W normalnym szpitalu na pewno kazaliby mi rodzic naturalnie i teraz bym pisala o traumie przy porodzie. Ps na usg waga wychodzila ok. 4kg

Owszem obrażam "wolała bym się psychicznie przygotować na ciężką cesarkę niż poród z zaskoczenia" sory ale to tylko Idiotka mogła napisać, dla mnie było obojętne jak rodze ważne żeby dziecko było zdrowe!

Gość gość
idiotką jesteś TY, skoro potrafisz wyłącznie obrażać, nie masz nic konkretnego do powiedzenia w tym temacie, to idź na taki, na którym sn się gloryfikuje

Gość gość
rodzić się krowom nie chce :o

Gość gość
to ty się naucz czytać ze zrozumieniem, może wtedy będziesz wiedziała o co chodzi w temacie

Gość gość
"Owszem obrażam "wolała bym się psychicznie przygotować na ciężką cesarkę niż poród z zaskoczenia" sory ale to tylko Idiotka mogła napisać, dla mnie było obojętne jak rodze ważne żeby dziecko było zdrowe!" Nie no nie wierze. A przy sn masz pewnosc ze dziecko urodzi sie zdrowe? Oba warianty maja swoje plusy i minusy i dlatego oba maha swoje zwolenniczki jak i przeciwniczki. Jesli dla ciebie do przyjecia jest to, ze ktos moze miec inne zdanie w tym temacie i musisz od razu obrazac, to polecam poszerzenie swoich waskich horyontow, albo zrezygnowanie z udzielania sie w dyskusjach, zebys nie musiala narazac kulturalnych ludzi na czytanie swoich obrazliwych wypowiedzi.

Gość gość
*nie do przyjecia

Gość gość
rodzić się krowom nie chce - A co cie obchodzi cudze c****o? Do lozka tez ludziom zagladasz, czy tylko na porodowki?

Gość PrzyszłaMamaxD
Mam w nosie co o mnie myślą osoby które obrażają. To moja pierwsza ciaza, strach jest naturalny. A co do tego ze jestem głupia bo ważniejsze dla mnie jest jak urodzę niż to czy dziecko będzie zdrowe. Wypraszam sobie. Gdybyś wiedziała ile przeszłam w ciazy to może zmieniłabyś zdanie. A co do rodzenia naturalnie, nie daje to pewności ze dzidzia będzie zdrowa! Największa liczba zgonów okołoporodowych występuje u ludzi i boje sie ze nie dam rady. Czy to takie dziwne i nienormalne? :-\ Strach cos napisać na kafeterii bo od razu KRYTYKA NA CAŁEGO. Dziękuję tym którzy potrafią jeszcze normalnie odpisać.

Gość gość
Chcesz cesarke idz do prywatnej klinikj i masz od reki a nie pajaca przed lekarka robila z siebie bedziesz, jak Ci nic nie mowila o cc to Ci wskazania nie da. Nie kazdy lekarz jest przekupny oni kasy i tak maja duzo bez lapowek.

Gość gość
Kurcze no, to nie da sie jakos ewentalnie doplacic? W prywatnej klinice to pobyt itp. Duzo wyzsze koszty :( Mam ponad 40 lat i przytrafilo sie dziecko, troche sie boje naturalnie rodzic :/

Gość gość
Zapłać za cc i koniec problemu.