Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biedna ale szczesliwa

Moja siostra powiedziala ze jestesmy za biedni na dziecko

Polecane posty

Gość gość
a nie zapominaj o nieprzewidzianych wydatkach na dziecko... my niedawno byliśmy z synem w szpitalu ..tak więc koszty ze szpitalem receptę dosyć drogą i nebulizator i poszło 500zł na takie koszty musisz liczyć już nie mówię o 500zl ale zawsze 200zł warto mieć w razie gdyby coś się stało

co wy sie z tymi tesciami doczepiliscie? i jeszcze mi wmawiacie, ze zyje pod pantoflem tesciowej:P lubie sie z tesciowa i gotujemy na zmiane a jak ja mam ochote na zurek a ona na schabowego to na obiad jest zurek i schabowy:D Wiem, ze dla was to normalnie cos nierealnego dogadywac sie z tesciowa ale ja nie mam z tym problemu, dobrze nam sie mieszka. To, ze wy macie jakies patologiczne stosunki z tesciami to wasz problem i nie mierzcie wszystkich swoja miara.

Gość gość
No brawo co za filozofia życiową. Ubranka za 2 zł z ciucholandu albo ktoś da używane nie wiadomo co ale co tam liczy się fakt ze darmowe. Mieszkanie kątem u teściów na ich częściowym wikcie no najlepiej być pasożyt em a dziecko jakoś się tam samo wychowa prywatne krowach no comment

Gość gość
Dobrze autorko, pozyjemy zobaczymy. Zycze Wam jak najlepiej ale sama sie przekonasz jak to jest miec dziecko, nawet chcac zyc skromnie zawsze idzie kolosalna suma kasy wiec po porodzie pol roku nawet po, modl sie o pomoc tesciow a Ty lepiej idz do pracy.

tak, ogladam telewizje z tesciowa, a czasem nawet sie z nia przytulam:D padnij teraz na zawal bo to ze ty ze swoja zyjesz jak pies z kotem to naprawde zaden powod zebym ja tak ze swoja zyla. Jak mam ochote sie z mezem poprzytulac przy tv to ogladamy film w lozku w swojej sypialni, bo uwaga!!! stac nas na wlasny tv:D

no jasne bo przeciez dziecko bedzie mialo traume jak nie zaloze mu spioszkow za 30zl:O

Gość gość
a jakies żebranie od siostry wózka, czy inne gadżety, które powinny lezec w WASZYM zakresie jest popartu ciosem poniżej pasa,szczytem bezczelności , czego wy oczekujecie od ludzi wokol siebie domagając się ,żeby poozstali ludzie obkupywali twoje dziecko

Gość gość
No na razie jeszcze was stać ale poczekamy zobaczymy jak się urodzi

Gość gość
autorko ?!! śpioszki za 30 zl to jest najtansza suma, nizej nie znajdziesz, wiec będziesz się cieszyc gdy za 30 zl jakies śpiochy i bodziaki wyszukasz Ubranka NAJTANSZE dla dzieci i tak potrafi powalać z nog i 30 zl na śpiochy to minimum

Gość gość
To zwykle cwaniactwo liczyć i oczekiwać od innych. Dla mnie to patologią czuć

Gość gość
dajcie juz jej spokoj, jest szczesliwa z tesciowa i z mezem zarabiajacym 1600zl trudno.... ludzie zyja na różnych poziomach nie wszyscy zarabiaja po 3/4000zl i twierdza ze nie stac ich na drugie dziecko (bo to tez przesada) jest w ciazy życzmy jej i jej dziecku zdrowia bo jak sie po zapożyczaja to dopiero bedzie.... * i tak nadal twierdze ze to prowo

Gość gość
teściowie są ok jak się dokładacie i jak was nie ma ale jak przyjdzie czas że będziesz w domu i będziesz musiała wszysto robobić to ci się odwidzi, to jest dom twoich teściów i mają prawo mówić co i jak, a dziecko wszystko zmienia, poznasz smak jak wieczorem przyjdzie ci teściowa to wnuczka i przesiedzi wieczór u was.. i poznasz smak jak zacznie go wychowywach na swoich zasadach i tobie zwracać uwagę.,.. a najlepszy smak poczujesz gdy dziadkowie na przeciw twojemu zdaniu powiedzą twojemu dziecku co ma robić a twoje dziecko poleci do dziadków bo jest laesze a ty beee, przyjdzie cza jak teście staną pod drzwiami mówiąc co wy mu robicie on płacze..jest kilka takich przykładów...ale nie znasz życia żecie z teściami zmienia się po przyjściu małego człowieka i się przekonacie kto się podpisuje pod ten post?

Gość gość
Dla niektórych ciagle bedzie cos nie tak zeby zdecydować się na dziecko. Za młoda, za stara, za male dochody, za duze dochody bo świetna praca i nie chce zrezygnowac ze swojego zycia i pakowac się w pieluchy, mieszka z tesciami to zle bo jest na garnuszku tesciowej, mieszka osobno tez zle bo trzeba sie utrzymac, panna z dzieckiem zle, mezatka zle bo maz byle jaki i tak bym mogla mnozyc te przyklady i konca by nie bylo widac... Autorka ma meza, mieszka z tesciami (sporo malzenstw tak mieszka, nie kazdy ma na pienku z tesciami, a łatwiej zyc wspolnie) i zaszla w ciaze. Normalna kolej rzeczy. A ze teraz nie zarabia tylko maz ich utrzymuje... Nikt nie wie co bedzie za rok, za dwa. Może Twoja siostra zachoruje, straci prace, cokolwiek, a Ty autorko pojdziesz do pracy, maz zmieni na lepiej platna... Roznie moze byc. Dbaj o siebie i o dziecko, badz dobra mama. Siostra moze Ci i zazdrości, moze sama by chciala a nie może i nawet 10 tys dochodu tego nie zmieni...

pisalam ze dostane ciuszki od kuzynki meza, a jak trzeba bedzie kupic to kupie uzywane. poza tym widzialam u nas w sklepie spioszki po 15zl czyli o polowe tansze niz te co ty piszesz. Mieszkam w malej miejscowosci i nie ma u nas wysokich cen.

Gość gość
Hmm ok ale jak się pokłocisz z teściową to co będzie? Bo wiesz jak rodzi się dziecko to wszystko się zmienia a szczególnie tesciowa;))) wtedy pod most bo na stancje wam nie wystarczy to pewne a co z dzieckiem i jego potrzebami? Jesteś glupiutka

Gość gość
dla mnie to nic nienormalnego się dogadywać z teściową bo puki nie było dzieci było z nią jak w maśle teraz gdy się wyprowadziliśmy jest jeszcze lepiej dosłownie się kochamy dzwonimy codziennie do sebie odwiedzamy się plotkujemy i śmiejemy się i czasem myśle że rozumiem się znią lepiej niż z własną matką ale wiem co przeżyłam z nią gdy był syn pod jednym dachem i jak ją wtedy nienawidziłam

jak nas nie ma w domu? Ja nie pracuje od 3 miesiecy i jestem w domu a wczensiej i tak pracowalam dorywczo wiec bylam. Dogaduje sie z tesciowa i pogodz sie z tym bo widze ze chyba zazdroscisz takich stosunkow:P I skad wiesz ze moja tesciowa bedzie sie tak zachowywac? jasnowidz jakis jestes? to zew twoja jest taka nie oznacza ze i moja musi taka byc.

Gość bied
odczep sie od mojej tesciowej:O mieszkam 4 lata i czasem klotnie byly ale mimo to sie dogadujemy i mysle, ze dogadywac sie bedziemy.

Gość gość
gość dziś [21:52 - ja się podpisuje W tym ze ja mieszkam z mezem JEGO dzieckiem i rodzicami jego. Dziecko wysraczy ,z epowiem NIE i już leci do dziadkow, babcia ratuje niewiniątko ,bo zla macocha pastwi się nad dzieckiem nie dając w pokoju kopac pilke

Gość gość
żyjecie na garnuszku teściów nie wstyd wam dorośli ludzie którzy zdecydowali się na dziecko..żałosne.. bo jak można samemu opłacić rachunki nakarmić się i jeszcze z 1500 odłożyć sobie 700zł daj mi przepis na takie oszczędzanie to będę bogata

pisalam ci jak mozna zadaj sobie trud i przeczytaj ile na co wydajemy. Nie zyjemy na garnuszku tesciow tylko razem z nimi a to jest roznica

Gość gość
Nie jesteście niezależni. Wymagacie pomocy od tesciow, wymagasz sponsrowania wyprawek itd. od siotry, od mamy Kobieto gdzie wasza odpowiedzialność i NIEZALEZNOSC? jesteście UZALEZNINI od Wszystkich kolo siebie, na własnej zaradności nie możecie polegac, bo to za mało

wez sie uspokoj juz, niczego nie oczekuje bo psialam ze mam odlozone na wyprawke. Moj maz jest jedynakiem i nawet jakby zarabial 4 razy tyle to mieszkalibysmy z tesciami co nie oznaczaloby ze jestesmy zalezni od nich.

Gość gość
Autorka pisala ze rachunki dziela wspolnie, obiady gotuja razem. Dodatkowo mieszka chyba na wsi wiec spora czesc jedzenia ma z wlasnego chowu. Znam malzenstwo ktore mieszka z tesciami, nic nie płacą, zyja jak w hotelu i jeszcze im zle(a szczegolnie jej) bo tesciowa kaze gary po obiedzie zmyc czy łazienkę umyc. To jest dopiero patologia i zycie na garnuszku u kogos. A tesciowie sponsoruja ich w dobrej woli bo chcieli zeby cos sobie odkladali. A tu zero. Nic.

Gość gość
oj dobra dajcie spokoj!!! jej zycie!!! ma takie prawo mieszkac gdzie chce, za co, miec dzieci ile chce i z kim ;) i zyc jak uwaza

Gość gość
Niby czego ci zazdrosci? Ze jestes biedna?

Gość gość
ja ci nie zazdroszczę kontaktów z teściową bo mam z nią idealne ale mieszkamy osobną dlatego takie sa ale ty chyba jesteś młoda i naiwna i myślisz że tak pozostanie ...ale poczekamy gdy pojawi się dziecko a teściowa zacznie się wtrącać a ty przeszkadzać a ty będziesz miała tego dość wtedy tu nie pisz TEŚCIOWA MNIE WKURZA nie znasz życia i tyle ci powiem bo poznasz życie jak mając ponad 2 tys wypłaty będziesz musiała za wszystko sama zapłaciś i powiedzieć to nie tak dużo..a na razie nie masz co do gadanie

Gość gość
a mam takie pytanie dom teściów jest pietrowy będzie przepisany na męża

Gość gość
Biedna ... Ale... I co ty dasz temu dziecku? Zero domu własnego, katem u teściów. Jestes bedna wiesniaczka, ktora tylko nogi umie rozłożyć. Dziecko otrzyma biedne zycie i bedzie was przeklinać za swoj los. Przykro mi za nie.

Gość gość
autorko, ile masz lat, że tak spytam?