Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biedna ale szczesliwa

Moja siostra powiedziala ze jestesmy za biedni na dziecko

Polecane posty

oczywiscie, ze dom bedzie meza, jest jedynakiem jak pisalam. A dziecko bedzie mialo dom, z duzym podworkiem, lepsze to niz klitka w bloku moim zdaniem. Mam 22 lata:)

Gość gość
co innego mieć dobre stosunki z teściową a co innego z nią mieszkać. zresztą co masz powiedzieć, gdyby nie teściowa nie miałabyś co do gara włożyć.

Gość gość
22 lata... to Ty jeszcze zbyt młoda na matkę jesteś... Toż ty prawie dziecko sama jesteś...

Gość gość
ale autorko dalas temat :D no no :D przynajmniej sie inne mamuski nie nudza :D

ale ja chce mieszkac z tesciowa i nic ci do tego:O za mloda? jasne:D

Gość gość
22 lata a od 4 lat mieszkasz u teściów?

Gość gość
Hahahahahahaha :-D

Gość gość
a co w tym dziwnego? moja kolezanka mieszkala na pietrze ze swoim chlopakiem 4 lata, pozniej wzieli slub, a ona ma 23 lata :D

Gość gość
nie wiem, czy się śmiać, czy płakać

Gość gość
idz zrob kupe :D

tak, mieszkam tu juz 4 rok. masz z tym jakis problem?

Gość gość
to radze wam zrobić osobne wasze pietro i uwierz wole mieszkać w swojej 60mkw klitce i mam ogród niż żyć z teściami nie ma to ja osobno be 3 osób a ty jesteś płytka pisząc : ze wolisz tam mieszkac niż w małym mieszkaniu nie dajesz grosza a się unosisz....dla ciebie po tym co piszesz nie ważne ze brak kasy ważne gdzie i w jakim dużym domu mieszkać a teściowej d**e lizać by tam pozostać

Gość gość
a wy w ogóle po ślubie ?

Gość gość
autorka nie lize d**y jak to napisalas tylko ma normalne LUDZKIE stosunki z tesciami, niby dlaczego skoro sa w porzadku ma ich traktowac jak "przyslowiowych tesciow" trzeba jej zazdroscic bo nie kazdy tak ma. JA NIE WIEM O CO MACIE BÓL DOOPY?

mamy pietro mamy tez swoja lazienke. I nie wiem o jakim lizaniu d**y piszesz:O jestem nienormalna na punkcie tej tesciowej, widac ze twoja cie nie znosi i chyba sie jej nie dziwie. A do oplat sie dokladamy i tak jestesmy 2 lata po slubie.

Gość gość
nie chodzi o ból d***... tylko o to, że autorka jest niezaradna życiowo i oczekuje, że wszyscy za nią wszystko zrobią... teściowa pomoże przy dziecku, siostra kupi wyprawkę, koleżanki dadzą coś za darmo, itd. super, ale trzeba być trochę bardziej odpowiedzialnym, jak się ma zostać matką...

Gość gość
autorko nie tlumacz sie bo to zbyteczne :) tutaj wszystkie maja swoje mieszkania lub wielkie domy, pare samochodow, kasy ze moga wypychac nimi poduszki takze wiesz "my" biedacy z nizszych sfer mozemy im tylko pozazdroscic :D zycze Ci wszystkiego dobrego i zdrowego dzidziusia :)

Gość gość
To jak taka samowystarczalna jestes to skad ci pomysl do zakutego lba przyszedl, ze siostra ma wozek kupowac? :D Siostra NIC nie musi kupowac. Twoja roszczeniowa postawa " malo tego nawet nie zaproponowala ze wozek czy jakies ciuszki kupia, a zarabiaja z mezem razem okolo 10tysiecy." :D Pipa jestes. Albo to prowo bo chyba nie ma az takich idiotek :P

Gość gość
Autorko nie przejmuj się głupimi babami. Po prostu Ci zazdroszczą. Ubranka są tańsze i droższe, zależy jaki sklep. A te tańsze nie muszą być gorszej jakości. Tak samo z pieluchami... Moja córka akurat od pampersów miała uczulenie, a od Dady z Biedronki nie. Do mycia wystarczy zwykłe mydełko dla dzieci koszt ok 2zł. A ostatnio w kauflandzie widziałam wyprzedaż wanienek- prześliczne, kolorowe w misie, słoniki, słoneczka i wyobraźcie sobie, że były po 10zł. Wózka też nie opłaca się kupować nowego i drogiego. Najważniejsze, żeby był wygodny w użytkowaniu. Ogłoszenia znajdziesz np. na OLX. Jedynie w co warto zainwestować to w porządny fotelik samochodowy, który zapewni bezpieczeństwo naszemu dziecku.

dziekuje za mile slowa:) a tej sfrustrowanej wariatce co mnie wyzywa to jak widac pieniadze nic nie daly bo musi miec smutne zycie. Tu na kafe to 10 tysi to srednie zarobki i kazda ma swoje mieszkania a w reali to albo siedza na wynajmowanych kawalerkach i sacza jad albo jak my mieszkaja z tesciami.

Gość gość
i więcej jak 50% kupuje w ciucholandach

Gość gość
ja jestem w nieplanowanej ciazy i rowniez mam duzo rzeczy z ciuchow, wozek uzywany w idealnym stanie za 550zl kupilam, lozeczko mam od kuzynki aby musze nowy materaz kupic w granicy 100zl bo chce jakis lepszy, pieluszki bede kupowala Dady z biedronki jesli beda pasowac synkowi, pracuje tylko chlopak ja nie mam nic, zarabia 1600zl, mieszkamy u mojej mamy ale dokladamy sie do jedzenia i rachunkow, bedzie ciezko ale damy rade. A WY JAK NIE UMIECIE GADAC Z WLASNA RODZINA CZY TESCIAMI TO WASZ PROBLEM ale nie kazdy taki jest

Gość gość
No ale wyjasnij skad pomysl, ze siostra powinna cos tam kupic? Bo zarabia 10 tys? :D Twoj dzieciak, twoj problem.

stad pmysl ze kazy normalny czlowiek jak sie dowiaduje ze bliska osoba jest w ciazy to sie cieszy i proponuje jakas pomoc, nawet wypada powiedziec z grzecznosci ze jakbyscie czegos potrzebowali to dajcie znac, a nie ona mnie ochrzania po chamsku i jeszcze jak matka pyta czy cos kupia to ona mowi nie wiem:O Mogla powiedziec tak, cos tam pewnie kupimy z glupiej grzecznosci. A o wozku napsialam dla przykladu juz to wyjasnilam. Meza kuzynka ma z mezem 2400zl i dwojke dzieci i sie zaoferowala ze ciuszki odda, tesciowie, ze kupia fotelik,moja kolezanka powiedziala ze mam dac znac jak bede potrzebowala pomocy z zakupami jak maz w pracy badz trzeba bedzie mnie podrzucic gdzies. Kazdy cos tam zaproponowal, powiedzial tylko siostra, bogaczka a gowno by spod siebie wyjadla:O

Gość gość
oj autorko ale innych ukrócasz za albo małe kawalerki maja albo żle zyja z teściami .. no bo ty masz duży dom ( nie swój ) i dobre relacje z teściowa... to teraz tym co mają 3 pokojowe mieszkanie i mniejsze powiedz że są nikim bo się w nim cisną aty doszłaś do czegoś dzięki kontaktom dobrym teściowej

Gość gość
gość dziś ja jestem w nieplanowanej ciazy i rowniez mam duzo rzeczy z ciuchow, wozek uzywany w idealnym stanie za 550zl kupilam, lozeczko mam od kuzynki aby musze nowy materaz kupic w granicy 100zl bo chce jakis lepszy, pieluszki bede kupowala Dady z biedronki jesli beda pasowac synkowi, pracuje tylko chlopak ja nie mam nic, zarabia 1600zl, mieszkamy u mojej mamy ale dokladamy sie do jedzenia i rachunkow, bedzie ciezko ale damy rade. A WY JAK NIE UMIECIE GADAC Z WLASNA RODZINA CZY TESCIAMI TO WASZ PROBLEM ale nie kazdy taki jest tu jest inna postać sprawy tu nie było planowane ale chcecie podołać sprawy, autorka planowała . czy ty w tych warunkach planowała być dziecko tylko szczerze?

Gość gość
Autorko kochana proszę Cię przestań dyskutować z tymi idiotkami, bo widać jakie są zakompleksione, a Ty ciesz się tym co masz :D Wszystkiego dobrego Ci życzę :) a siostry nie bierz za chrzestną jak taka małpa jest. :D

Gość gość
23:27 oj no mysle, ze nie ale ja od zawsze mowilam ze nie chce miec dzieci ;)

Gość gość
Hmm.. Autorko, mysle ze nie o pieniądze tutaj chodzi, ale o odpowiedzialność, której Wam brak :-( dziecko potrzebuje ojca i matki jako wychowujących i domu, w którym jest podział ról. A u Was jaki bedzie podział? Twoja teściowa jako wszechwiedząca druga matka, teść jako drugi ojciec? Masakra. Przepraszam.

Gość gość
autorko, robić sobie dziecko nie będąc samowsytarczalnym - bo z takim dochodem, bez mieszkania czy domu i z roszczeniami w stosunku do siostry nie jesteście samowystarczalni - to jest głupota. masz 22 lata, a zachowujesz się jak gimnazjalistka. nie masz pojęcia, ile dziecko kosztuje. ja dla mojego na sezon jesień-zima zapłaciłam za same buty 750 zł, a nie kupowałam najdroższych... buty też dostaniesz od kogoś? wszystkie ciuchy do 18 roku życia dziecka też? a gdzie książki? a gdzie jakieś zabawki? moje dziecko ma 2 lata i kasy idzie jak lodu, więc najpierw miej to dziecko, a potem się [podniecaj, że masz super sytuacje finansową i mieszkaniową. a siostra powinna była się zamknąć, bo twój deblizm to nie jej sprawa.