Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MAKARONY w oknach kicz naszych czasów

Polecane posty

Gość gość
Nie ma to jak wybiałkowane ściany i prześcieradła w oknach. To HIT XXI wieku dzieci ze slumsów :D

Gość gość
Nie, moja mama nie miała racji. Ja w moim domu w życiu bym tego nie powiesiła. Nie mam żadnych firan, tylko roleta i w życiu nie powiesiłabym makaronów. Są zwyczajnie brzydkie i nie same w sobie może, ale wiszac na oknie robią wieś. I tyle :)

Gość gość
Ja nie widzialam, żeby ktoś wieszal prześcieradła. A białkowania też sie już chyba nie stosuje? Kiedyś tak się robiło, żeby kolor poprzedni nie przebijał. Przy dzisiejszych farbach chyba nie trzeba.

Gość gość
Masz na myśli prześcieradła z kory może? Bo ja chyba coś takiego widziałam w oknach na mojej dzielnicy :D

Gość gość
ojoj

Gość gulagul
Moim zdaniem najładniej wyglądają jednobarwne zasłony. Mogą być białe albo w zdecydowanym kolorze, ale dopasowane do wnętrza. Firan lepiej nie wieszać, jeśli są ładne okna. Czasem też dobrze będą wyglądały wzorzysta (ale nie świecące!) zasłony, ale to wtedy, gdy wnętrze jest urządzone mniej więcej monochromatycznie i wymaga ożywienia.

Gość gulagul
cd. Zasłony najlepiej prezentują się, gdy są z naturalnych materialów lub z małą domieszką włókien syntetycznych. Makaronów też w życiu bym nie powiesiła. Może do wystroju takiego jak był modny w prl-u to by się sprawdziło, ale obecnie nie zgrywają się z żadnym typem wystroju. To tak krótko ode mnie. Mam nadzieję, ze nikogo nie uraziłam :)

Gość gość
szkoda, że temat wisi, bo ciekawy

Gość gość
Biedni ludzie mogą sobie na nie pozwolić bo są taniutkie. Nie każdego stać na elegancki wystrój okna.

Gość oranżator wnętrz Janusz
Czy dy wan na ścianie jest w tym sezonie ok? Nie chodzi mi oczywiście o jakieś antypolskie satanistyczne wzorki ale razem z Grażyną kupiliśmy perski dywan z Papieżem Polakiem w skali 1 : 1 i chcemy powiesić bo to nie po Borzemu jednak po takim dziele deptać. Rozpatrujemy czy lepszy będzie na to pokuj dzienny czy też może przedpokuj.

Gość gość
hahaa a ja mieszkam na wsi mam matowe makarony w kolorze ściany i zasłony jasne - stać mnie na firany za 150zł mb i mam też i takie - ale UWAGA mi podobają się makarony i będę sobie je wieszać bo tak lubię, i nie ineteresuje mnie co jest modne a co nie. Nie mam modnego BMW tylko mazde - płot mam z drewna a nie modny kuty a w ogrodzie zamiast rododendronów i wrzosowisk i płotu t thuji szmaragd mam brzydkie róże i bukszpan i wiciokrzew. I proszę Państwa dajcie sobie już spokój z tym ubliżaniem ludziom.

Gość gość
Jak Papierz to tylko dupialnia (sypialnia)

Gość gość
Meritum tego topiku nie jest co modne a co nie, tylko co kiczowata i zwyczajnie paskudne.

Gość gość
A moja ciocia właśnie powiesiła. Takie błyszczące, pomarańczowe. Ja pierdzielę aż mnie zatkało :D

Gość Tomek881
Nie są najgorsze, chociaż bardziej jestem za okiennicami. Zapewniają bezpieczeństwo i prywatność, bo nikt przez nie mnie nie będzie podglądać :) Z czystym sumieniem polecam firmę Rolbest, ja kupiłem u nich okiennice na http://www.rolbest.pl/systemy-wewnetrzne/shutters/