Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MAKARONY w oknach kicz naszych czasów

Polecane posty

Gość gość
A co to są te makarony? Takie koraliki czy coś w tym rodzaju? Jeeez, jeśli to to, to masakra. Szok, jak można coś takiego w oknie powiesić. Widuję czasem w salonach fryzjerskich, gdzie muszą być odsłonięte okna, a taki fajans daje minimalne poczucie zasłoniętego okna. Ale w domu??? O f**k.

Gość gość
Ja też mam makarony i każdy kto tyko do mnie przyjdzie do się zachwyca moimi oknami, a ty dziecko od białych szat w oknach wypad do szkoły się uczyć, bo nikt nie będzie słuchał rad tłumoka co z okna robi suszarnie dla pieluch

Gość gość
To samo pomyslalam o tych zaslonach. O ile te makarony mi sie nie podobaja, o tyle okno ktore wyglada jak zasloniete przed malowaniem nie ma nic wspolnego z dobryn gustem.

Gość gość
w ikea kupisz wiele bardzo ładnych zasłon z naturalnych materiałów i na pewno ikea nie zrobi źle żadnemu wnętrzu, jeśli za nią stoi gust urządzającego... O ile lepiej by to zrobiło również nowobogackim :)

Gość gość
Co do makaronów, zgadzam się w pełnej rozciągłości. Zadziwia mnie ich popularność. Psują każde wnętrze.

Gość gość
Masz racje, nie wiem o co ci chodzi. Kopiujesz cudze pomysly nawet jak sa brzydkie i krytkujesz innych za kopiowanie innych rozwiazan. Nawieszaj sobie wiecej tych przescieradel i daj ludziom spokoj.

Gość gość
Ja też mam makarony i każdy kto tyko do mnie przyjdzie do się zachwyca moimi oknami, a ty dziecko od białych szat w oknach wypad do szkoły się uczyć, bo nikt nie będzie słuchał rad tłumoka co z okna robi suszarnie dla pieluch

Gość gość
"Ja też mam makarony i każdy kto tyko do mnie przyjdzie do się zachwyca moimi oknami" w bajki wierzysz? cyganie cię odwiedzają? :D

Gość gość
ha ha, widać że kupa ludzi ma w oknach makarony, bo uwierzyła, ze to nowoczesne i eleganckie :D

Gość gość
Co ty masz z tymi nowobogackimi? Jest roznica miedzy urzadzeniem domu tanio i ladnie, a kupieniem wszystkiego z przeceny i bialego zeby to jako tako pasowalo. To nie jest zaden styl, tak sie domy studenckie urzadza. Neutralnie i za grosze.

Gość gość
Samo przeglądanie zdjęć pięknych wnętrz wyrabia gust. Wtedy widzimy, czy bardziej podoba nam się klasyka, czy nowoczesność, styl skandynawski, czy minimalizm. Jak już na coś się zdecydujemy, to nabieramy ogólnego oglądu jak powinno wyglądać takie wnętrze. Można wtedy zacząć wtedy powoli urządzać. Oczywiście, ie wszystkie zmiany da się zrobić tanim kosztem, ale wiele można poprawić nie wydając dużo. x Na pewno wtedy nikt nie powiesi sobie w domu firanek skosów, czy makaronów, bo po opatrzeniu się z pięknymi pomieszczeniami już nie ma powrotu do plebejskiego gustu... gust zwyczajnie się wyrabia i pewne rzeczy czuja się instynktownie... :)

Gość gość
Ty autorko jak ci potrzeba więcej starych prześcieradeł z naturalnego materiału to mogę ci dać po mojej babci nieboszczce bo tyko strych mi zawalają

Gość gość
Zawsze mówię kumpeli, ze makarony to patologia ma na oknach, a ona swoje. Nawet w kuchni ma ten kicz. I twierdzi, ze to musi być ładne, bo wszyscy to wieszają. Nie ma mowy by jej przemówić do pustego łba.

Gość gość
W wielu domach te prześcieradła zrobiłby wnętrzom o wiele lepiej niż to, co w nich wisi :)

Gość gość
a mi się te zdjęcia nie podobają. wybiałkowane ściny to były za czasów komuny w nowych mieszkaniach które oddawano do użytku lokatorom. teraz w tbs-ach też tak jest że jak zdajesz mieszkanie to musi być całe wybiłakowane dła nowego najemcy

Gość gość
Mam wrażenie, że autorce po prostu jakaś znajoma skrytykowała te prześcieradła dlatego teraz ich broni. Mnie osobiście się te "makarony" nie podobają, nie mój styl, ale białej szmaty z przeceny też bym w oknie nie powiesiła. Autorka ma właśnie syndrom "nowobogackiego" - chciałaby światowy gust, ale za polską wypłatę. Po co udawać? ;) Co do Ikei - mają fajne meble, ale nastawieni są na funkcjonalność, nie styl i elegancję.

Gość gość
U nas na rynku wiszą dziesiątki makaronów w rożnych kolorach. Za grosze można kupić. Jakś kupujących widać mniej, ale może tylko jak ja tam przechodzę. One powieszone na straganie nie wyglądają tak źle jak w oknach. Na oknie rzeczywiście prezentują się bardzo bazarowo. Też wolałbym zostawić puste okno niż coś takiego wieszać.

Gość gość
Zawsze mówię kumpeli, ze makarony to patologia ma na oknach, a ona swoje. Nawet w kuchni ma ten kicz. I twierdzi, ze to musi być ładne, bo wszyscy to wieszają. Nie ma mowy by jej przemówić do pustego łba. x Patologia to właśnie coś takiego jak ty co sama wiesza szmaty w oknach, a innych krytykuje. Ja bym takiej koleżanki jak ty nigdy więcej do domu nie wpuściła, a na ulicy udawałabym, że jej nie znam. W ostateczności jakby za głośno szczekała toby w ryj zarobiła i może wreszcie coś by dotarło do jej pustego łba, ze jęzorem to może sobie tyko obrabiać śmierdzącego fiuta menela w krzakach i wycierać mordę tymi pieluchami co się tak nimi zachwyca

Gość gość
Chyba niektórzy zrozumieli, ze zasłony muszą być białe, ale nie o to chodzi :) Ja akurat mam białe, bo pasują do wnętrza, ale mają je też rozjaśnić, bo w pobliżu rosną duże drzewa i est dość ciemno. Gdyby nie to powiesiłabym beżowe. I nie o kolor tu chodzi a raczej o fakturę materiałow naturalnych, które zawsze wyglądaja dobrze w przeciwieństwie do błyszczących syntetyków. Oczywiście są przypadki, gdzi zasłona syntetyczna wpisuje się bardzo dobrze w charakter wnętrza i to jest dla mnie ok. Nie każdy salon potrzebuje naturalnych tkanin, niektóre wymagają czegoś lżejszego. Oby tylko dobrane z gustem fakturowo i kolorystycznie :)

Gość gość
FIRANY MAKARONY 300x250 250x300 z koralikami HIT - 4564968298 ... archiwum.allegro.pl983 × 653 Same oceńcie. Czy takie okno nie wygląda lepiej niż dwa zwykłe prześcieradła.

Gość gość
>>>W ostateczności jakby za głośno szczekała toby w ryj zarobiła i może wreszcie coś by dotarło do jej pustego łba, ze jęzorem to może sobie tyko obrabiać śmierdzącego fiuta menela w krzakach i wycierać mordę tymi pieluchami co się tak nimi zachwyca <<< x oto właśnie poziom ludzi, którzy wieszają makarony w oknach. Jaki gust - taki język. Nie dziwi nic...:)

Gość gość
hahahahaha makarony na bazarze za grosze. chyba ci się śniło nędzaro. w moim mieście są w sklepach po 100 zł za sztukę

Gość gość
oto właśnie poziom ludzi, którzy wieszają makarony w oknach. Jaki gust - taki język. Nie dziwi nic...usmiech.gif xxxxx dobrze ci ktoś napisał ściero. może coś w końcu dotrze do twego pustego łba :D:D

Gość gość
No ale makarony są sprzedawane na rynku za grosze. U nasz całe osiedle barakowe ma albo makarony albo firany skosy a tam mieszkają ludzie wysiedleni za niepłacenie czynszu. Sama patologia, pijacy, ćpuni, złodzieje... to właśnie w takich domach wisza makarony.

Gość gość
akurat największym chamstwem i brakiem kultury to popisuje się autorka....jak można iść do kogoś do domu i powiedzieć mu, że ma "patologiczne" ozdoby w oknach? Dno i metr mułu...

Gość gość
Faktycznie prostactwo.Prości ludzie niekoniecznie mają dobry gust dlatego makaronki będą długo gościły w naszych oknach na osiedlach biedoty :)

Gość gość
Pewnie trafiło ją, że jakaś sąsiadka ładnie ozdobiła okno przed świętami. Nie dziwcie się z makaronów można przy odrobinie gustu wyczarować cuda, a tu weź i się patrz na białe zwykłe szmaty

Gość gość
>>>.jak można iść do kogoś do domu i powiedzieć mu, że ma "patologiczne" ozdoby w oknach?<<< x JA??? Nigdy nic takiego nikomu nie mówiłam. Mogę sobie pomyśleć, że nie ma gustu, ale po co mówić? Co najwyżej zachęciłabym ją do poczytania na ten temat, pooglądania fot. I tyle...:)