Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MAKARONY w oknach kicz naszych czasów

Polecane posty

Gość gość
Ale trzeba mieć nudne życie żeby się zastawiać nad tym jakie kto ma firanki :/ O gustach się nie dyskutuje, koniec kropka.

Gość gość
>>> Nowocześnie i minimalistycznie, czyli tanio i bez wyobraźni <<< :) znasz się na tym jak kura na informatyce :)

Gość gość
każdy ma prawo mieszkać jak mu się podoba,ale w dobie internetu,ilości forum wnętrzarskich można wyczarować gustowne wnętrza,za małe pieniądze często ludzie wydają krocie,ale domy wyglądają jak u cyganów bo żal kasy na dekoratora tu jeszcze cd kamienia http://waszewnetrza.leroymerlin.pl/kominek,1,29,3648.html http://waszewnetrza.leroymerlin.pl/kuchnia,1,29,7852.html

Gość gość
>>>O gustach się nie dyskutuje, koniec kropka. <<< co za bzdurny i nieprawdziwy slogan. O gustach dyskutuje się zawsze i najwięcej. *0 % tematów tutaj, to dyskusja o gustach. Podobnie w realu. To jest wpisane w naturę ludzką :)

Gość gość
każdy ma prawo mieszkać jak mu się podoba,ale w dobie internetu,ilości forum wnętrzarskich można wyczarować gustowne wnętrza,za małe pieniądze często ludzie wydają krocie,ale domy wyglądają jak u cyganów bo żal kasy na dekoratora tu jeszcze cd kamienia http://waszewnetrza.leroymerlin.pl/kominek,1,29,3648.html http://waszewnetrza.leroymerlin.pl/kuchnia,1,29,7852.html

Gość gość
Najważniejsza jest fantazja. Ja mam makarony w ciepłych kolorach ułożone od najciemniejszego do najjaśniejszego. :)

Gość gość
Po pierwsze- w d***e mam co inni myślą na temat moich firan. Mnie się podobają i to najważniejsze. Makarony akurat lubię. Ja nienawidzę "pustych" okien, tzn. bez żadnych firan, nie podobają mi się też babcine firany z koronki, a makarony są fajną alternatywą. Najlepiej zajmij się własnym domem i życiem i nie narzucaj swego gustu innym.

Gość gość
>>>za cenę 1 słownie jeden złotych za metr bieżący i wszystko jasne<<< x zatem uważasz, ze to cena decyduje o tym, co jest eleganckie? Zatem jesteś ofiarą jak wszyscy nowobogaccy, gdzie pieniądze nie spotykają się z gustem :)

Gość gość
>>>Biały woal ma być rzekomo elegancki? <<< nie ma być, tylko jest :)

Gość gość
Autorka to jakaś bida z nędzą. Przegląda allegro i szlak ją trafia jak patrzy na piękne makarony i kamienie na ścianach, bo sama ma w oknach stare prześcieradła a na ścianach sypiący się tynk z odłażącą sraczkowatą farbą z wyprzedaży :D

Gość gość
Poza tym mój dom to moje królestwo, ma być tak, jak mi się podoba, dlatego w życiu nie wzięłabym żadnego dekoratora, by urządzić dom pod jego "widzimisię"...

Gość gość
Cieniowane makarony to chyba rodem z wozu cygańskiego?

Gość gość
Sorry, ale coś co wygląda jak pielucha smętnie wisząca w oknie nie jest eleganckie. Kiedyś w pracowniach malarskich wieszało się resztki takiego białego materiału i odrywało po kawałku na szmaty.

Gość gość
>>>Przegląda allegro i szlak ją trafia jak patrzy na piękne makarony i kamienie na ścianach<<< Dziecko, po pierwsze 'szlag'. Po drugie, co ma allegro do wystroju wnętrz. Jeśli już to udzielam się na forach wnętrzarskich i tobie też radzę je przeglądać, jak również wszystkim, którzy powiesili makarony, czy firanki skosy. Samo przeglądanie eleganckich wnętrz po pewnym czasie wam podpowie, dlaczego makarony wyglądają kiczowato i nieestetycznie :)

Gość gość
Mnie się akurat taki styl cygański (boho) podoba, ale to jest droga zabawa. Taniej jest walnąć wszystko na biało.

Gość miło by było
nie wiem dlaczego się niektórzy bardzo obrażają, tu nie chodzi o to żeby komuś coś narzucać :D po prostu dyskusja :D Polacy w erze Prlu kupowali co było, teraz mamy klęskę urodzaju nikt nas nie uczył wyczucia piękna,doboru kolorów i stylów w szkole lekcja plastyki to była lekcja nie ważna ani dla dzieci,ani dla rodziców,zawsze się miało piątkę no bo tylko plastyka teraz to pokutuje właśnie w wyborach dotyczących urządzania wnętrz podziwiam ludzi którzy umieją zrobić coś z niczego,potrafią urządzać gustownie swoje wnętrza

Gość gość
"Najważniejsza jest fantazja. Ja mam makarony w ciepłych kolorach ułożone od najciemniejszego do najjaśniejszego." x OMG :O

Gość gość
Makarony pasuja do minimalistycznego wnetrza, ja mam i wygladaja super :)

Gość gość
>>>Taniej jest walnąć wszystko na biało. <<< x i to jest właśnie to Nowobogacki zawsze będzie myślał, ze elegancko to drogo. I tutaj jedynie może pomóc dobry gust. Nie musi być drogo - ma być ze smakiem :)

Gość gość
A co tu podziwiać? To są ich domy. Im ma się podobać.

Hm- teraz skręca ci kichy od kamienia . Ciężko jest znaleźć teraz aranżacje , gdzie nie ma ładnego , naturalnego kamienia. Oczywiście sporo to kosztuje, kilkaset razy więcej od zwykłego białego woalu

Gość gość
>>> Makarony pasuja do minimalistycznego wnetrza, ja mam i wygladaja super usmiech.gif <<< x O, dżisas :D Makarony nie pasują do żadnego wnętrza. Są kiczowate i zwyczajnie zastąpiły babciowe firanki. Na żadnym forum wnętrzarskim nikt NIGDY ci nie poleci makaronów, chyba, że jest świeży i dopiero zaczyna się interesować wystrojem wnętrz.

Gość gość
A biedny zawsze powie, ze minimalizm jest lepszy, tak jak brzydki bedzie wmawial, ze wielki nos dodaje charakteru. Zeby minimalistyczne wnetrze bylo ladne trzeba miec wyczucie ktorego nie maja wieszajace przescieradla w oknie fanki minimalizmu made by ikea.

Gość miło by było
gość dziś >>>Przegląda allegro i szlak ją trafia jak patrzy na piękne makarony i kamienie na ścianach<<< Dziecko, po pierwsze 'szlag'. Po drugie, co ma allegro do wystroju wnętrz. Jeśli już to udzielam się na forach wnętrzarskich i tobie też radzę je przeglądać, jak również wszystkim, którzy powiesili makarony, czy firanki skosy. Samo przeglądanie eleganckich wnętrz po pewnym czasie wam podpowie, dlaczego makarony wyglądają kiczowato i nieestetycznie usmiech.gif x x właśnie dzięki forom wnętrzarskim urządziłam sobie kuchnię i łazienkę dzięki poradom ludzi tam udzielających się nie popełniłam wielu błędów w aranżacji teraz kolej na resztę mieszkania,ale jak kasa się uzbiera jak popatrzę na moje pokoje urządzane według gustu powszechnego to bym już dziś wszystko wywaliła przez okno :(

Gość gość
Od kamienie wszędzie się odchodzi. Minął jego czas. I oczywiście nie piszę tu o tanich gipsowych podróbkach, ktore Polacy tak chętnie naklejają na ściany i podświetlają halogenikami :D

Gość gość
I to jest wlasnie gust wedlug autorki. Ma byc modnie, jakby inni wieszali na scianach zdjecia psich odchodow to ona tez. Bo to eleganckie i ze smakiem :) miliony much nie moga sie mylic

Gość gość
>>>właśnie dzięki forom wnętrzarskim urządziłam sobie kuchnię i łazienkę<<< o to chodzi :) zamiast krzyczeć, ze makarony są ok, lepiej pooglądać zdjęcie, poczytać i zacząć również w Polsce wyrabiać dobry gust. Bo jak się popatrzy jak niektorzy urządzają własne domy, to nie wiadomo - śmiać się, czy płakać...

Gość miło by było
blondyna333 dziś Hm- teraz skręca ci kichy od kamienia . Ciężko jest znaleźć teraz aranżacje , gdzie nie ma ładnego , naturalnego kamienia. Oczywiście sporo to kosztuje, kilkaset razy więcej od zwykłego białego woalu x x aranżacje z naturalnym kamieniem na dobrych folderach dekoratorskich trafiają się piękne,ale nie to co ludzie sobie fundują w większości w swoich domach, linki były wyżej do wnętrz z kamieniem, zapodaj link do jakiegoś sensownego autentycznego wnętrza z kamieniem, może coś podpatrzymy

Gość gość
>>>I to jest wlasnie gust wedlug autorki. Ma byc modnie, jakby inni wieszali na scianach zdjecia psich odchodow to ona tez<<<< x ty zwyczajnie nie chcesz zrozumieć... tak jesteś opatrzona kiczem, ze w ogóle nie wiesz o czym ja piszę.... nawet nie ma co z takim ludźmi dyskutować, bo to jest tylko bezmyślny ciemniacki jazgot...