Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość0647

Ryba dla niemowlaka, szybkie pytanie

Polecane posty

Gość gość0647

Moje dziecko skonczylo 10 mies i mysle o wprowadzeniu do jadlospisu ryby. W zwiazku z tym pytanie do mam ktore maja to za soba: 1. Jaka rybe kupujecie- wylacznie swieza czy mrozone filety tez? 2. Jaki gatunek najlepszy dla maluszka? 3. Jak ja przygotowujecie- na parze, pieczecie czy jeszcze inaczej? Dziekuje za odp!

Gość gość
dorsz lub halibut dzwonka, Robie na parze, lub gotuje z warzywami

Gość gość
Ja podalabym swiezego lososia. Chyba najszlachetniejsza ryba. Mrożonki w kostkach to 50 procent wody i nie wiesz ile razy byly rozmrażane.

Gość gość
Halibut jest zbyt tlusty dla tak malego dziecka.

Gość gość
łosos hodowlany jest karmiony pasza z hormonami, wiec ta jego szlachetnosc... ciezko znalezc dzikiego lososia

Gość gość
A reszta ryb to w rzece lowiona??? Zreszta mozna kupić lososia baltyckiego i juz problem z glowy, no ale jak ktoś zafoliowane z biedronki bierze to cóż. ..

Gość gość
Ma 10 m i jeszcze ryby mu nie dawałaś? Masakra jakaś. Łosoś, sola pstrąg najlepiej na parze. lub w zupce ugotowane.

Gość gość
gosc 13:38 nie jest za tlusty, losos tez ma tluszcz, a wiadomo, ze im bardziej tlusta ryba tym zdrowsza

Gość gość
łosos baltycki to syf, jak juz to lepiej norweski

Gość gość
Ja daję łososia i pstrąga, świeże, ale w przeciwieństwie do poprzedników uważam, że mrożona też może być. Tak jak nie wiesz ile razy ryba była zamrażana, tak i nie wiesz w jakich warunkach przechowywano niezamrożoną rybę. A na pewno czasowe przegrzanie mniej szkodzi produktom głęboko mrożonym, niż świeżym. Można na parze, albo upiec np. w folii z odrobiną przypraw i masełka.

Gość gość
ja mieszkam na slasku i o swiezej rybie nie marze. Wole juz mrozona, niz zleżana swieza. Jak masz dostep do swieżej to tak, jak nie to lepiej mrozona, tylko jakis dobry gatunek

w tłustych rybach typu łosoś czy tuńczyk odkłada się najwięcej szkodliwych substancji (łosoś hodowlany jak jest wręcz trujący na dłuższą metę, a ten z Bałtyku nie jest w tym gorszy, bo w jego organizmie odkładają się toksyczne substancje wylewane masowo do morza- przypominam, nie tylko my wlewamy ścieki i inne chemikalia do Bałtyku, ale wszystkie kraje mające do niego dostęp) pierwszy artykuł z brzegu http://dziecisawazne.pl/losos-hodowlany-zawiera-toksyczne-substancje/

Gość gość
Daj makrele z puszki, ta jest najzdrowsza. Albo w ogóle daj smalec bo jak wiadomo- tluszcz jest zdrowy:-D

Gość gość
takiemu maluchowi to dawalam tylko ze sloiczkow ryby...niestety tutaj to loteria co kupisz