Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość feminka28

Mamy 2015 radosci i obawy

Polecane posty

Gość Efa24
Mery, a może to rwa kulszowa skoro boli Cię pośladek? Czytałam, że tak to się objawia i jest to częste w ciąży. Ja jeszcze nawet swojego gina nie pytałam o L4, ale słyszałam od nie jednej osoby, że ciężko z tym u niego. Ostatecznie ponoć daje, ale co pogada to jego :P. A mnie dziewczyny jakoś kurde średnio ruszają te zakupy :P.. Nie wiem czy ja jestem jakaś inna czy co.. Wręcz trochę mnie irytują. A tak się nie mogłam doczekać :P. My już praktycznie wszystko mamy. Zostały do zakupienia kosmetyki, materacyk, pieluchy i rzeczy dla mnie do szpitala. Jutro mam urodziny, więc w daily będę miała 30% zniżki na produkty przez tydzień to pójdę i kupię pare rzeczy :). Wszystkie tutaj pokazywałyście swoje wózki. My mamy coletto matteo. Nie nówka, ale używany w bardzo dobrym stanie. Wydaje mi się, że jest zwrotny i wygodny. Moja mama też mówi, że będzie dobrze. Mąż biega z tym wózkiem po całym mieszkaniu udając chyba formułę 1 :P, ostatnio ze mną potańczył (a nienawidzi tańczyć), w ogóle jakis taki pobudzony i szczęśliwy :). Widać, że się bardzo cieszy i chyba przeżywa to wszystko bardziej niż ja :). Nie powiem, że nie korzystam z jego wyjątkowo dobrego humorku ;). Synuś chyba zmienił diametralnie swoją pozycję. Zaczęłam czuć kopniaki, a raczej wędrujące gule nie tak jak zawsze po lewej stronie na dole, a po prawej na górze. Czyżby się odwrócił? Nie mogę się doczekać usg, strasznie jestem ciekawa ile waży ten nasz synuś :). Zaraz włącze sobie w necie filmiki z usg z 31tc i zobacze jakich widoków mniej więcej się spodziewać:). A tu link do naszego wózka: http://www.bobowozki.com.pl/images/Coletto-Matteo-zestaw-z-fotelikiem.jpg P.S- ja jakoś śmiesznie wyglądam z wózkiem. Jestem taka niska, że wózek prawie większy ode mnie jest. Nie moge się doczekac spacerków! :) Buziaki

Może pomogłyby Ci plastry- tapy. Mnie przez jakiś czas też bolał kręgosłup w części lędźwiowej i promieniowało na lewy pośladek. To był taki ból do wytrzymania, więc nic nie stosowałam i przeszło.

Efa, fajny wózio. Ja też mam czasem wrażenie, że mój mąż bardziej jest podekscytowany niż ja. Cały czas mówi, że nie może się już doczekać i planuje jak to będzie.

Gość gośćMery
No nic, dziękuję dziewczyny za odpowiedzi :-) Będę musiała porozmawiać z jakimś fizjoterapeutą, żeby mi jakieś ćwiczenia pokazał i doradził jak sobie radzić z takim bólem. Kobietki, a duże już macie brzuszki?

96 cm. w obwodzie. Dla mnie bardzo duży. Ale dużo osób mówi, że nie wyglądam na 38 tydzień. Taka kształtna piłka z przodu :-)

Fajna piłeczka i też już nisko :-) ja tak się zastanawiam czy młody nie zmienił pozycji. Wcześniej czułam jak miał czkawkę bardo nisko, a teraz w połowie brzucha. I ruchy takie jakieś inne. W piątek wizyta, to się dowiem.

Ja najczęściej ruchy czuję pod żebrami z lewej strony, na ostatniej wizycie mała miała tam pupę, zobaczymy czy dalej w takiej samej pozycji. A wizyta już w czwartek :) No brzuch faktycznie od kilku dni już mam niżej, ale jeszcze dosyć ciężko mi się oddycha, więc chyba mała jeszcze się nie zbiera do wyjścia :D A Ty Keiro od kiedy masz niżej brzuszek?

Ja w sumie cały czas miałam dosyć nisko- tak przynajmniej wszyscy mi mówili, bo sama porównania nie miałam i nie zwracałam też raczej uwagi na inne brzuchy. Ale teraz właśnie czuje, że trochę łatwiej mi się oddycha, więc musiał się jeszcze obniżyć.

Gość Imkaa
Mery a masz poduche ciążowa? Taki rozek ja mam z firmy motherhood polecam, śpi sie genialnie, zero boli kręgosłupa polecam naprawdę bez niej nigdzie sie nie ruszam. U mnie brzuszek 102 cm;) jeszcze nie opada, tez mnie ciekawi kiedy opadnie:) chociaż teraz jest spoko, bo nie chodzę jeszcze jak kaczka;)) u mnie 34tc i 3 dzien ( ja tak zawsze pisze, bo niektórzy uważają, ze to juz 35 inni ze jeszcze 34 i tak to;)) póki co 11 kg do przodu U mnie coraz częściej czuć skurcze ;)

Gość Imkaa
Aikido fajny brzuszek;) podziwiam pępek;)) mój jest płaski całkiem;))

Imko ja mam strasznie głęboki pępek i na pewno nie wyjdzie mi do końca, bo jeszcze trochę go zostało :)

Gość gośćMery
Imko, no właśnie dostałam wczoraj od siostry tą poduchę, tylko mam pytanie (może troszkę infantylne), jak powinnam sobie ją ułożyć, żeby było mi wygodnie? Akida, śliczny, duży brzusio :-)

Gość Jagodaa85
Dzięki Dziewczyny za gratulacje :) Ten wynik 147 to jest po dwóch godzinach. Nie jest tragicznie, no ale powinno być lepiej. Dostałam książeczkę o diecie w cukrzycy i skierownie na badania, ale mój gin. powiedział, że nie muszę tam iść, tylko dietę zmienić i powinno być ok.

Dzięki dziewczyny :) Mi to się wszystkie ciążowe brzuszki podobają, zawsze przykuwają moją uwagę :)

Gość Efa24
sliczny brzusio :). Dziewczyny a ja mam juz 105cm... ale mam spore boczki wiec moze stad taki wynik? ale jest ogromny.. tez wam pozniej dam zdj :D

Gość Imkaa
Mery tu Ci podaje linka ułożenia sie na poduszce , ja w sumie właśnie tak leżeć jak ta kobieta raz na jednym boku raz na drugim;) https://www.google.pl/search?q=motherhood+poduszka&client=safari&hl=pl&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=wd1IVcO9D8X5ywPe5oHQAw&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=768&bih=900#imgrc=O0-Gd9aw4CGKqM%253A%3Bm4Na87l32J2hmM%3Bhttp%253A%252F%252Fimg11.allegroimg.pl%252Fphotos%252Foryginal%252F49%252F45%252F60%252F21%252F4945602173%3Bhttp%253A%252F%252Fallegro.pl%252Fpoduszka-kojec-do-spania-i-karmienia-motherhood-i4945602173.html%3B1024%3B582 A z brzuszkami nie ma reguły jedna ma duzy druga mniejszy;) jakoś tak różnie wychodzi;)

Gość gośćMery
Dziękuję Imko! Kochana jesteś

Gość Efa24
Czyli jak teraz stoimy w kolejce? :) KKeira84 - 38tc Akida2014 - 35tc Imkaa - 35tc Efa24 - 30tc lawlii - 28tc? goscMery - 23tc Feminka28 - 17tc Kogos pominelam? Cos pomylilam? :)

Gość feminka28
Oj ja jestem ostatnia. I zostane tu sama jak juz wszystkie urodzicie. Za trzy godziny wyjezdzam do learza bo mam spory kawalek do niego a pogoda nieciekawa. Jak dzis zyjecie? Bo ja mam strasznego lenia.

Jeszcze Jagoda85, ale nie wiem który tydzień :) Pewnie powyżej 20 , bo obciążenie glukozą robiła :) Napisz nam kochana, który dokładnie :) Feminko my tu po porodzie zostajemy, nie pozbędziesz się nas tak łatwo :) Będziemy służyć dobrą radą :)

Gość feminka28
Akida no to ciesze sie bardzo. Niedlugo wyjezdzam i juz sie boje ale i ciesze ze zobacze dzieciatko:-)

Koniecznie daj znać po powrocie co tam słychać u maluszka :) Mam nadzieję, że uda Ci się poznać płeć, bo tak szczerze to sama jestem ciekawa :)

Gość Efa25
Ja też jestem ciekawa :) :) Ja dzisiaj przeciwieństwo lenistwa. Sprzątam na zmianę ze sprzątaniem :P.. Mam dużo energii więc trzeba to wykorzystać na coś pożytecznego :). A dzisiaj mam urodziny, już była u mnie babcia ;-). Olek kopie mnie na całego dzisiaj :). To dobrze bo wczoraj wieczorem prawie się nie ruszał i już zaczynałam się martwić :). Pogoda....ciepło ale całe niebo w chmurach :(

Efa kochana to wszystkiego najlepszego, szybkiego, łatwego porodu i spełnienia marzeń!!! U mnie dzisiaj strasznie parno, ale musiałam trochę poplewić mój skwerek z kwiatkami przed domem, bo kwiatków już prawie nie było widać. Powiem Wam upociłam się, że ho ho- trzeba było się umyć :) Zeszło mi tam trochę ponad godzinę a jak przyjdzie mi rodzić kilka godzin to porodówkę zaleję potem :)

Gość kkeira84
Efa, spełnienia marzeń!!!

Gość feminka28
Efa wszystkiego najlepszego,spelniena najskrytszych marzen. I oczywiscie 100 lat!!! A i duzo zdrowka:-) Jestem szczesliwa bo u maluszka wszystko dobrze. Maz widzial nasze dziecko jest w siudmym niebie:-) mierzy 11 cm:-) plci jeszcze niestety nie znam bo nie bylo widac. Moze dopier za tydzien sie dowiem. No i gdzies 24 tc albo wczesniej skierowanie do szpitala na badania. Martwi mnie tylko to ze mam krotka szyjke macicy.

Nie martw się Feminko szyjką, ale musisz się oszczędzać- przynajmniej ja miałam takie wskazania. No i teraz przy każdej wizycie, lekarz powinien szyjkę kontrolować. Ja dzisiaj energii nie mam. W nocy bolała mnie część lędźwiowa kręgosłupa- już myślałam, że to skurcze :-) I ciśnienie mi trochę wzrosło, zwłaszcza rozkurczowe - 95. Mery, poduszka działa?