Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grubaasskowa

Poszukuje kogoś kto zna się na dietach! Musze shcudnac

Polecane posty

Gość grubaasskowa

Przytyłam :( Na szczęście nie dużo! Więc jest duża szansa że uda mi sie to zgubic szybko, ale szczerze, brakuje mi silnej woli. Jeszcze kilka lat temu byłam szczupła, miałam wręcz idealną figurę, w każdym ubraniu wyglądałam mega. A teraz? Wyglądam jak beczułka. Mam 160 cm wzrostu i ważę 56 kg. Potrzebuje zrzucic dosłownie 6 kilogramów! Niby niewiele, ale nie jest to takie łatwe. Te 6 kilogramów naprawdę widac - mam masywne ramiona, ręcę, nie widac obojczyków. Brzuch jak bęben, zero talii! Talia zlała się z brzuchem w jedną okrągłą masę, boczki się wylewają. Pupa obwisła, uda - masywne, grube, w dodatku z cellulitem. Jestem załamana jak mogłam doprowadzic się do takiego stanu :( Musze przejsc na diete, tylko potrzebuje waszej rady, jaką diete? W wakacje wyjezdzam za granice z narzeczonym i znajomymi, moja koleżanka ma figurę modelki, jak ja się przy niej pokażę na plaży?? Umrę ze wstydu :( dlatego musze sie za siebie zabrac juz teraz.

Gość gość
allevo!

Gość grubaasskowa
gościu, allevo jest drogie, wolała bym coś tańszego :) mysle nad jakąś dieta 1000 kcal itp. a co myslicie o piciu octu jabłkowego???

Gość gość
powiem Ci ze allevo wcale nie wychodzi tak drogo, szczegolnie jesli kupisz na allegro. Tak czy siak kase bys wydala na jedzenie. Porownywalne kwoty, moim zdaniem.

Gość gruubaaaskowaa
no ok, zastanowie się nad tym :) tylko niestety musze sie troche kryc z tym w domu. wiem że to głupie, ale moja rodzina popuka się w czolo jak zobacza że pije jakies allevo, nie mam checi wysłuchiwac ich komentarzy, wiem ze to głupie ale tak niestety jest. zaarz zobacze na allegro to allevo

Gość Nie jestem Pindzia
Hej :) Na początku roku piłam ocet jabłkowy, a przy końcu butelki trafiłam do szpitala z chorą nerką. Przypadek? Może, ale lekarze kategorycznie kazali mi to odstawić. Zresztą nie wiem, czy tak znowu dobrze działał... Za to w czerwcu wzięłam się za siebie i schudłam i poprawiłam ciało. Niestety, po miesiącu wróciłam do starych nawyków i tym samym - do starej wagi. Ale powiem Ci jak działałam w czerwcu. Postanowienie: codziennie minimum 30 minut na rowerku stacjonarnym (czasami to było nawet 90 minut) i minimum 20 minut hula hop (czasami dwa razy więcej), takim z masażerem. Czasami bieganie, spacer i inne aktywności. Dodatkowo dieta mż, dość dużo białka i warzyw, ale zjadłam też rybę z oleju, byle nie przesadzać i byle zdążyć spalić przed snem. Jadłam 5 razy dziennie, co 3 godziny. Na kolację, około godziny 19.00 wypijałam już tylko sok marchewkowy domowej roboty. Ograniczyłam chleb, ziemniaki i słodycze (te zredukowałam do zera:)). Codziennie wstawałam o 7.00, nawet w weekendy, co dawało mi poczucie kontroli - "to ja rządzę moim dniem i jestem w pełni odpowiedzialna za wygląd mojego ciała, ja decyduję o posiłkach, a nie chwilowe zachcianki".

Gość gość
no jesli mieszkasz z rodzcami to faktycznie moga miec waty bo pewnie beda mysleli ze wcinasz normalne zupki w proszku. jakos super zdrowe to to moze nie jest ale nie powinno Ci zdrowia rozwalic. ja na szczescie nie mieszkam juz z rodzicami wiec jak potrzebowalam schudnac to nie musialam sie przed nikim kryc :P jedynie jak szlam do nich na kawe to bralam ten batonik zastepczy ze niby batonka do kawy wzielam bialkowego ze odchudza :P

Gość gośćgruuubaskowaa
wezme to pod uwage, a mieszkanie z rodzicami, to jest niestety fakt, że jest trudno, bo albo ciągle mama wpycha mi jakies ziemniaczki, łazanki, bigosik, a to komentuje, i drze się po mnie, że z czego ja chce sie odchudzic. Już niedługo z narzeczonym kupujemy mieszkanie ale na razie jestem skazana na rodzicow! a do lipca musze te kilogramy zrzucic. a co myslicie o Chromie w tabletkach?

Jeśli przytyłaś nagle to może i nagle zrzucisz, szczególnie że to niedużo kilogramów. Mi zażycie trilaca, na regulację pracy jelit, odjęło 4,5 kg i to na zawsze, bez diety. ( Oczywiście później przeszłam na dietę i chudłam dalej, ale tamte kilogramy odeszły same, widocznie miałam zawalone jelita...)

Gość gość
ciezki temat z tymi rodzicami, bo masz w sumie niewiele do schudniecia, i z takich nieiwielkich nadwag najgorzej sie zrzuca. ja wlasnie schudlam na allevo szybko i wygodnie a wczesniej probowalam schudnac ale nie potrafilam. Do lipca bys sie na luzie wyrobila. No chyba ze jak juz zamieszkasz z narzeczonym.

Gość grubassskowaaa
u mnie tez dużym problemem jest zwolniony metabolizm, i to bardzo! Może nie uwierzycie mi, ale czasami załatwiam się codziennie, (choc rzadko), co drugi dzień, a najczęściej tylko raz w tygodniu :O kiedyś juz raz bylam na diecie, pilam dużo wody itp. wtedy zrzuciłam 2 kilo ale to było raczej odwodnienie a nie faktyczne schudnięcie. trwało to miesiąc a potem się poddałam :(

Gość gość
no to moim zdaniem na zbyt rzadkie wyproznianie powinnas po 1. uzupelnić flore bakteryjna w jelitach np. za pomoca probiotykow lub symbiotykow mozesz kupic w aptece spytaj farmaceutke ktore najbardziej poleca ktore maja nalepszy sklad i proporcje mikroorg. po drugie polecam takze Colon C (on takze ma chyba dwa rodz*****akterii). No i min 2l wody na dzien... aha. na mnie dziala 1-2 szklanki wody na czczo (ja nie lubie samej wody, zawsze pije z sokiem z cytrymny)

Gość gośćgrrubbassksowa
ciężko mi też zapanowac nad głodem czasami. Kiedy tylko mija godzina 9, czuje już burczenie w brzuchu, i wtedy najlepiej zapychają mnie płatki z ciepłym mlekiem, potem kolejna porcja, w domu obiad, ziemniaki itp. tak żeby zapchało brzuch, wtedy mi najlepiej. Czasem kiedy nie zjem nic przez kilka godzin to trzęsą mi się ręce i mam chęc zjesc konia z kopytami. dlatego mało mam do zrzucenia ale bedzie to dla mnie bardzo trudne

Gość gośćgruubaskowoaa
probiotyki mówisz, hm musze wziac to pod uwagę, czasami byłam tak zdesperowana że na noc wypijałam szklankę herbaty z 3 torebek Senesu! byle by rano się porządnie załatwic, no ale to nie było dobre rozwiązanie bo tylko na chwile, a ból brzucha rano był nie do zniesienia. drogie te probiotyki??

Gość gość
żadnych przeczyszczaczy nawet jesli to "tylko" herbatki! pozniej jz kompletnie rozleniwiaja sie jelita. probiotyki najtansze nie sa, ale wierz mi ze pomoga.

Gość gośćgrrubbaskowa
wiem że herbatki na długo by nie pomogły, ale czasem byłam już na siebie tak wściekła, że po nie sięgałam. Czy te probiotyki mają jakąś nazwe handlową? czy w aptece mam po prostu poprosic o probiotyki na nie częste wypróznianie? i ile kosztuje mniej więcej, żebym wiedziała, na co sie przygotowac? :) jeżeli to mi naprawde pomoze to jestem w stanie zaplacic duzo

znamię kukurydzy kłącze perzu 50 g 50 g Zioła wymieszać, 4 łyżki wsypać do garnka, wlać 5 szklanek wody, zagotować, a naslępnie na małym ogniu ogrzewać 3 4 minuty. Przecedzić, pić ciepłe nj1epiej Yz godziny przed posiłkiem. Liście mniszka lekarskiego W walce z nadwagą Przy odchudzaniu bardzo pomocna jest herbatka z liści mniszka lekarskiego, czyli popularnego mleczu. Jest niezwykła w swoim działaniu, bowiem wzrnacnia i oczyszcza zarówno wątrobę jak i nerki, czyli dwa najważniejsze narządy w organizmie. Warto nazbierać liści, najzdrowsze są kwietniowe, ale przez cały sezon można też zbierać, ususzyć, by nawet zapobiegawczo w ciągu roku od czasu do czasu popijać tak drogocenną herbatkę. przepis garść liści mniszka starannie umyć i wsypać do garnka, wlać 4 szklanki wody, zagotować, ogrzewać na małym ogniu około 2 3 minut, przecedzić. Herbatkę popijać cieplą w ciągu dnia zamiast zwyklej herbaty.

A propos problemów z wypróżnianiem się. Mam to samo,dlatego trudno schudnąć. Próbowałam błonnika, kefirów, nawet czegoś z apteki, co mogło dawać efekt przeczyszczający (!), a ja nawet nie drgnęłam. Teraz pomaga mi to hula hop z masażerem. Zwykle po 20 minutach kręcenia idę do toalety, jesli nie, to po 40 minutach już na pewno, a czasem po 10...

A propos problemów z wypróżnianiem się. Mam to samo,dlatego trudno schudnąć. Próbowałam błonnika, kefirów, nawet czegoś z apteki, co mogło dawać efekt przeczyszczający (!), a ja nawet nie drgnęłam. Teraz pomaga mi to hula hop z masażerem. Zwykle po 20 minutach kręcenia idę do toalety, jesli nie, to po 40 minutach już na pewno, a czasem po 10...