Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obserwatorkaspoleczenstwaziems

skąd się biorą takie pary?

Polecane posty

Gość gość
a jakie okrycia wierzchnie noszą przyzwoite i skromne kobiety zimą? parki? wyliniale śmierdzące futro z króliczych łapek po babci? baranicę? plaszcz w stylu lat 80-tych z poduchami na ramionach, siegajacy do połowy łydek i maskujący sylwetke w 100 %? kombinezon narciarski? a moze worek po ziemniakach? oczywiscie długi:D

Gość obserwatorkaspoleczenstwa
Przekraczacie własne możliwości :-D Ktoś coś jeszcze?

Gość gość
Hej, autorko, wiesz już skąd się biorą takie pary? Ewolucja wykształciła taką parę jako wzór. Ona masochistka, on egoista. Ona mu dostarcza CIĄGLE silnych bodźców, w dodatku potrafi cierpieć dla wyglądu, nie myśli o niczym innym, jest poświęcona wyłącznie facetowi, należy do niego jak ładna ozdoba do posuwanka.

Gość Chupakabra
autorko polecam leczyć kompleksy w inny sposób. Pewnie z tobą można rozmawiać jedynie o wpływie wyziewów alkoholowych na stan dziury ozonowej oraz o PKB Kambodży... Sorry ale z twojego postu jedyne co można wywnioskować to to, że jesteś zarozumiałą pryszczatą jędzą.

Gość gość
Niewazne w co byla ubrana ta kobieta na przejsciu, niewazne co mowila i o co pytala swojegopartnera, niewazne jaka miala fryzure, niewazne czy byla atrakcyjna i zadbana. Po prostu autorka nie moze zniesc widoku szczesliwych ludzi. Niby to deklaruje, ze ma partnera od roku, ale za chwile pisze, ze milosc to bzdura i puste slowo i ze ludzie nie sa zdolni do milosci. Jak ktos ma nieudane zycie prywatne, to widok szczesliwej pary jest dla niego razacy i prowokujacy. Sama nie moze pogadac o bzdurach ze swoim partnerem, to nie moze tego zniesc u inych.

naprawdę szczęśliwa para: "ten szal mi pasuje?" -"Bu" :-D Ktoś jeszcze cos doda?

Gość gość
No, właśnie że mają lepiej od Ciebie, Ty dla nikogo nie wyglądasz efektownie i zazdrościsz. Nikt się nie nabierze na to, spadaj.

hmm... jakby to powiedzieć.... Chciałabyś mieć rację :)

Gość gość
Chcialby i ma. Bo oni spaceruja, wychodza razem wieczorami, a Ty musisz lazic samotnie po ulicach i obserwowac spoleczenstwo. A potem wracasz do domu i zostaje tylko komputer i kafeteria

Aha A którego mam urodziny? I czy mam rodzeństwo?

Gość gość
Obstawiam, ze nie, bo wtedy moglabys z nimi rozmawiac o problemach tego swiata.

No i to jest właśnie twój arcymądry tok "rozumowania" :-D

Gość gość
oj autorko, najpierw oceniasz innych, a potem sie ciskasz, ze ktos ocenia Ciebie. Nie oceniaj, nie bedziesz oceniana.

Ubaw mam, widzisz agresję w moich wypowiedziach?

Gość gość
Tepe dziunie trzeba tepic

Gość gość
' Czemu takie baby maja facetów' 'Kwa kwa kwa kwoczki' 'Dobranoc przemądre cudowne dobre kobiety :-*' 'wyfiokowane dziunie ','taka osoba' 'A kij, dla ciebie mogę mieć' 'pitolisz bez ladu i składu' Jak to delikatnie ujac? Pozytywnych emocji sie tu raczej nie doszukalam.

Miedzy antypatia a agresja, zwłaszcza bezpośrednio do drugiej osoby, jest dluuuuuga droga.

Gość gość
Dziuniom się wydaje ze wszyscy im wszystkiego zazdroszcza, powodzenia , wyglądu. Ale to tylko wasze urojenia i marzenia. Przyciągacie bez wartościowych facetow a wasz wygląd jest nachalny i tandetny. Same swoim wyglądem zebracie o uwage otoczenia, dowartościowujecie się ze jakiś konibijca was chce zerznac ewentualnie wydaje wam się ze inne kobiety są zazdrosne. Elegancja jest wtedy kiedy zwróceniu uwagi towarzyszy uczucie przyjemności i podziwu a nie w****ienia i zniesmaczenia. Pa tepe dziunie

Gość gość
Nauczcie się ubierać. Odradzam wzorowanie się na Kasi Tusk. Ten bezpłciowy, pseudoelegancki styl a la Jacky Kennedy nie pasuje ani do jej urody, ani charakteru ani statusu spolecznego

Gość gość
U jednego wywolasz podziw u drugiego zawisc. Ludzie nie libia sukcesu innych na zadnym poziomie, czy to prywatnym czy zawodowym. Moze jakbyscie nie epatowaly swoja zazdroscia na forach publicznych to bysmy nie myslaly ze nam czegokolwiek zazdroscicie. A tak to tylko podsycacie swoja proznosc. A wina tej dziewczyny bylo tylko to, ze musiala znalezc sie w polu widzenia osoby, ktora ma za duzo czasu i problem z akceptacja, ze na swiecie istnieja tez inni ludzie. Miedzy antypatia a agresja jest dluga droga, a ty ja przemiazylas w kilka godzin. Twierdzenie, ze uzyjesz kija w stosunku do swojego rozmowcy to juz agresja.

:-D

Gość gość
Tak sobie tłumacz dziunia. Boicie się być sobą i stylizujecie się na hrabiny ale nie tędy droga. Dama nigdy nie wywołuje zawiści. Co najwyżej kokota

Gość gość
Dziunia to Jadwiga dla przyjaciol. Nawet Jan Pawel II budzil skrajne emocje w ludziach, Obok tych co go kochali, byli i tacy co utyskiwali na niego.

Gość gość
Zasłużył sobie na to. Nie był człowiekiem nieskazitelnym, zawiódł wielu ludzi którzy pokładali w nim nadzieje. Zwłaszcza jeśli chodzi o szerzenie ciemnoty w Afryce

Gość gość
No i z rozmowy o kobiecie na przejsciu, przeszlismy przez panny z dyskotek po autorytety. Teraz moze wypowiedz na jakis temat religijny, albo cos o wyborach w Polsce.

Gość gość
Dama jest inspiracja, jeśli budzi zazdrość jest to zdrowa zazdrość połączona z chęcią zmiany na lepsze, buduje motywacje. Natomiast dziunia budzi zawiść ponieważ stylizuje się na kogoś kim nie jest a efekt zazwyczaj jest porazajaco sztuczny. Ani Grace Kelly ani Audrey Hepburn ani Jacky Kennedy nie budzą we mnie irytacji. Natomiast jak widzę Carradishian to mam ochotę od razu strzelić jej z liscia

Gość gość
Skad w Tobie tyle agresji? Bic czlowieka za wyglad? W Radomiu podobno sa takie zwyczaje. Chociaz, jakbym widywala martwych ludzi, to tez bym popadla we frustracje.

Gość gość
Widzę, że autorka już nie bardzo wie co ma powiedzieć i po co było się wychylać? Będzie teraz rzucać tekstami typu "ktoś jeszcze?" :) Najzabawniejsze jest to, że ona nie przyzna się do błędu, będzie stała okoniem przy swojej jedynej słusznej racji, bo przecież kobieta pytająca o szal partnera to pustak, taka bez czapki w lokach i makijażu, nawet nie ładna tylko zrobiona :) Kurcze ile razy pytałam się mojego jak w czymś wyglądam, ile razy byliśmy na zakupach i sam mi dobierał dodatki to jest takie naturalne w naszym przypadku. Ciekawe czy ktoś stojąc z boku pomyślał o mnie że jestem pustakiem kiedy zapytałam go jak wyglądam w tej chuście:) Teraz wykręcasz kota ogonem autorko, piszesz że rozmowa była dłuższa, że ona paplała, to powiedz nam co takiego paplała? Coś kręcisz teraz i próbujesz się ewakuować i nie poddasz się twoje musi być na wierzchu, czy nie dotarło do Ciebie że nikt nie dzieli z Tobą podobnych refleksji? Jak w ogóle można się tak z kogoś wyśmiewać?

Gość gość
Jak ja musiala obczajac od gory do dolu, ze zapamietala kazdy szczegol :D

Gość gość
nie wiem skad sie biora takie pary, ale wiem skad sie biora takie sytuacje: http://www.filmweb.pl/Malena Piekny i wzruszajacy film idealnie wpasowujacy sie w temat dyskusji. Polecam refleksje po jego obejrzeniu.