Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skąd internet do tabletu bez wejścia na kartę?

Polecane posty

Gość gość

Dostałam tablet który obsługuje tylko wifi ( nie ma miejsca na kartę) . Jak mogę "zrobić" w nim internet jeśli będę w miejscu gdzie nie ma wifi? Mogę kupić jakieś urządzenie które będę nosić ze sobą i ono będzie wysyłali internet? Miałam kiedyś telefon który tak działał ale musiałam oddać, mój obecny telefon nie ma takiej funkcji a na razie nie stać mnie na nowy

Gość gość
podpinasz zewnętrzny modem usb do wejścia microusb przez kabelek adapter

Gość gość
Telefon z androidem, poprzez powiązane punkty dostępu :)

Gość gość
No właśnie ten tablet jest dziadowy. Apple mini wersja " only wifi" , nie ma wejścia usb(ładowarka ma inne wejście, nie wiem jak sie fachowo nazywa ale to takie typowo dla Apple), telefon który mam obecnie nie ma androida, to stary model który używam tylko do dzwonienie i smsow a w tej chwili nie mogę sobie pozwolić na nowy. Za 2 dni będę w miejscu gdzie nie wiem czy jest wifi i chciałabym jakieś urządzenie które mi je " zrobi", tak 50 zł mogę wydać. A tablet dostałam, sama bym sobie nie kupiła bo za drogi, jakbym od początku wiedziała ze to takie dziadostwo to od razu bym puściła na Allegro i kupiła jakiś tańszy ale z miejscem na sim.

Gość gość
podpinasz zewnętrzny modem usb do wejścia microusb przez kabelek adapter. ew. router wifi

Gość gość
Jeśli to istotne to Apple mini A1432

Gość gość
Najpierw pokaż cycki szmato

Gość gość
ja do tabletu 7 calowego mam "smartfon" samsung 5360 (jest niewielki - ekran 3 cale na androidzie i z niego udostępniam internet. Na allegro można go wyhaczyć za kilkadziesiąt zł... nic tam na nim nie instaluje tylko służy mi jako prosty telefon i właśnie mobilnu hotspot dla tabletu. To jest najtańszy telefon "smartfon" który ma funkcje udostępniania wifi Są też modemy 3G na baterie ale z nich jak wiadomo nie da się dzwonić, są też droższe ok 150 zł więc wybrałem tego samsunga,

Gość gość
Do osoby powyżej. Fajne ale za drogie. Po następnej wypłacie planuje sobie kupić taki sam telefon jak miałam i mi "robił" internet ale w tej chwili nie mogę sobie pozwolić.

Gość gość
No więc pokaż cycki i wypierrdalaj :-)

Gość gość
to kup se tańszy, o matko! podałam tylko przykład. wiadomo, że w necie testują lepsze modele niż te z marketu po 5 dych

Gość gość
Dziękuje, już obyczajami na all te samsungi

Gość gość
Do udostepnienia neta przez wifi wystarczy obojętnie jaki telefon z androidem 2.0 i wyżej :)

Gość gość
dodam że bardzo chce mi się kupę

Gość gość
do ipada appla nie podłączysz modemu usb, nawet jak dokupisz przejściówke, ipady nie mają sterowników (wbudowanego oprogramowania) do takich modemów. Musisz mieć hotspot wifi !! - czy to z bezprzewodowego modemu wifi czy ze smartfona.

Gość gość
do ipada appla nie podłączysz modemu usb, nawet jak dokupisz przejściówke, ipady nie mają sterowników (wbudowanego oprogramowania) do takich modemów. Musisz mieć hotspot wifi !! - czy to z bezprzewodowego modemu wifi czy ze smartfona.

Gość gość
Sram mordą