Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asha Nasha

Jak załatwić szybsze badanie ?? Rezonans .

Polecane posty

Gość Asha Nasha

Witam, dostałam skierowanie od neurologa na rezonans, ale dowiedziałam sie, że czeka sie na nie nawet i pół roku. Nie stać mnie na prywatne badania, to około 600 zł. Mam mało czasu aby aż tyle czekać, po za tym to co mi sie dzieje nie daje mi żyć, już dłużej tego nie zniose :( Jeżeli poszłabym do szpitala to zrobili by mi to badanie od ręki ? Czy najpierw musieli by mnie przyjąć na oddział i dopiero działać ? Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Gość gość
A co ci sie dzieje? JAk faktycznie sie dzieje to sie da zalatwic wczesniej

Gość gość
Pewny sposób to napić się ,uderzyć glową w krawężnik i leżeć na jezdni do przyjazdu karetki! Pewny potwierdzony sposób.Badania masz w komplecie i bez kolejki.Szokujące,to chory kraj,taka prawda!

Gość Asha Nasha
Mam tak potwornie bolesne bóle głowy, że nic tylko upierdzielić głowe siekierą. Budzę sie w nocy z bólem, rano gdy wstaje to oczywiście także z bólem. nic nie moge zrobic. Ledwo sie podniose a juz kreci mi sie w glowie, wymiotuje, mam omdlenia. Leki nigdy nie pomagały. Bole sa pulsujace, wbijaja mnie w ziemie. Nie raz gdy nie mam boli, a rzadko sie zdarza, to czuje prady na calej glowie rowniez bolesne. Mam troche mroczki przed oczami czasem. No ciezko mi z tym zyc. Mam 3 letniego syna i przez ten cholerny ból nie moge sie nim zajac.

Gość Asha Nasha
No i wlasnie boje sie tego ze przyjde sobie poprostu - baba z ulicy ze skierowaniem na badania idzie do szpitala bo nie chce jej sie czekac i co ? odesla mnie pewnie do domu.... Chory kraj ! Najlepiej zamachnac łbem o sciane i czekac na karetke....

Gość gość
Zaoszczędzisz 600 zł,za to nawet się nie spodziejesz jak znajdziesz się na cmentarzu.Szokujące,ale taka prawda.Twoje dziecko zostanie sierotą.Nie czekaj póki masz szansę.To chory kraj!!!

Gość gość
zadzwoń na pogotowie i powiedz że ocknęłaś się bo prawdopodobnie zemdlałaś i cały czas ma zaburzenia równowagi. to powinno wystarczyć, aby wzięto cie do szpitala i zrobiono to badanie.

Gość gość
A jakbym pojechała sama do szpitala i powiedziała co i jak to mnie nie przyjma ? W tv kiedys bylo ze kobiete z silnym bolem glowy odeslano do domu a po tygodniu zmarla bo miala tetniaka, a w szpitalu jej powiedzieli ze to migrena...

Gość gość
idź na ostry dyżur i to powiedz. powinni ci zrobić chociaż tomografię.

Gość Asha Nasha
No i chyba tak zrobie, bo nie mam wyjscia. Jak nikt mi nie pomoze z tym bolem glowy to ja naprawde cos sobie zrobie. Zadne leki mi nie pomagaja ZADNE ! i to tak trwa wszystko rok. A dodam, ze na samego neurologa tez czekalam 4 miesiace...

Gość gość
Ciekawe czy któryś z naszych prominentnych wybrańców czeka kilka miesięcy na badania!

Gość gość
No oni w szczególności czekaja... pewnie nawet ustepują miejsca...

Gość gość
to wszystko, co napisałaś kojarzy mi się z boreliozą. nic nie pomaga, męczysz się już tak długo. lekarze cię lekceważą, a jak rodzina, też uważa ,że wymyślasz? chory na boreliozę wygląda na zdrowego.

Gość gość
Rodzina uważa ze mam zwykla migrene, ale uważa również ze wyglądam na "chora", bo duzo ostatnio schudłam,a sie nie odchudzam. Ale przeciez na migrene sa dostepne srodki przeciwbolowe ktore ja tez bralam, zmienilam diete na zdrowszą, nie pale papierosow, czasem kawe sobie wypije. I nic mi to nie dalo. Poczytam sobie o tej boreliozie.

Gość gość
poczytaj. ja tak napisałam, bo mi się się skojarzyło ze mną. też mam takie bóle, wprawdzie nie głowy , ale też mam myśli o odrąbaniu siekierą,. po wielu latach okazało się ,że mam boreliozę.

Gość gość
BORELIOZA jest od kleszcza gdy cie ukgyzie a mnie nikt ostatnio nie ugryzł hehe. Nie ,to nie borelioza. Po za tym te bole mam od jakiegos roku.

Gość gość
to super. na pewno ci tego nie życzę, bo ta choroba i leczenie to "piekło". po prostu twój opis mi się skojarzył i napisałam. jeżeli nie masz objawów boreliozy, to dobrze, a to, że ostatnio cię kleszcz nie ugryzł nic nie znaczy.mógł cię ugryźć kilka lat wcześniej, lub go przeoczyłaś.

Gość gość
idz na ten ostry dyzur, nie daj sie wywalic; jak cie dzis wywala to przyjdz jutro z tym samym, pojutrze itd. to twoje zdrowie, nikt o nie nie zadba jesli ty tego nie zrobisz. skoro tak cie boli to nie poddawaj sie.

Gość gość
Leżałam niedawno na neurologii i była obok mnie dziewczyna co podejrzewali bolierozę. Podobno objawy są kilka lat po ugryzieniu więc to, że w ostatnim czasie nie było to możliwe nie wyklucza choroby. Najlepiej jak trafisz na oddział, mi się udało z bólami głowy dostać, ale z wielka łaską mnie przyjęli. Naściemniałam, że zemdlałam choć tylko miałam wielkie zawroty głowy i potężny ból. Tomografię miałam tego samego wieczoru. Kolega policjant chciał mi pomóc jeśli na oddział by mnie nie przyjęli. Miał zadzwonić że mnie znalazł nieprzytomną na ulicy. Tomografię u nas robią każdemu kto trafi na oddział neurologiczny. Na rezonans też czekam do lutego, ale u mnie wyszło zapalenie zatok przewlekłe i udało się to podleczyć.

Gość gość
Skąd jesteś ? Mam namiary na tańsze badanie rezonans. Ja ostatnio robiłam prywatnie.

Gość gość
W różnych miejscach w kraju są różne terminy rezonasów. Czekasz czasem nawet tylko 2 tygodnie. Tylko musisz dzwonić, dzwonić, dzwonić.