Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co podajecie na zabkowanie? ja mam calgel i camilla roztwor

Polecane posty

Gość gość

Trzeba jeszcze paracetamol?

Gość gość
ja tylko nurofen 2razy, raz na noc i raz na dzien. mamy juz 5 zabkow

Ja daję Dentinox N i właśnie Pedicetamol, bo dziecko gorączkowało ale dawałam go też ze względu na działanie przeciwbólowe. Oj dolne jedynki to był dramat :P natomiast gdy ostatnio przebijały się górne zęby to jakoś przegapiliśmy ten fakt. Owszem dziecko budziło się kilka nocy z rzędu ale po mleku, zmianie pieluchy i zabraniu do naszego łóżka uspokajało się. Nagle przeszły te dolegliwości i dziecko śpi dalej całe noce ciągiem w swoim łóżeczku.

Gość gość
Nie podawaj dziecku homeopatii, bo może mieć problemy w dalszym życiu. To jest otwieranie w jego życiu drzwi złym duchom.

Gość gość
Paracetamol jest przeciwbólowy i przeciwgorączkowy, więc jak dziecko ma takie objawy, to jak najbardziej można zastosować. Natomiast ibuprofen dodatkowo działa przeciwzapalnie, więc jeżeli jest jakiś stan zapalny dziąseł, to warto dawać preparaty z ibuprofenem. Z drugiej strony żele na dziąsła są bezpieczne jednak mało skuteczne i jeżeli ból jest duży, to uważam że dziecku należy dać środek przeciwbólowy, który przyniesie mu faktyczną ulgę. U nas na szczęście tylko hektolitry śliny się leją przy ząbkach. Właśnie się wyrżnęła dolna dwójka. Nie wiem, czy moje dziecko ma tak wysoki próg bólu, czy może być zupełnie bezobjawowe. To już 7 ząb. Wszystko zależy od potrzeby.