Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krystian104

Kołdra małżeńska czy 2 mniejsze? co wybrać aby się wyspać

Polecane posty

Gość Krystian104

Witam Jak w temacie pytanko - co wybrać dużą kołdrę małżeńską 200x220 cm czy dwie osobne kołdry 140 x200 cm? Za kilka dni wprowadza się do mnie dziewczyna, ja nie lubię spać odkryty a nie wiem jak zareaguje na dwie osobne kołdry :) amejzon.pl/pl/p/Puch%2C-koldra-4-seasons-large-XXL-podwojna-koldra-latozima-200-x220-cm/156

Gość gość
Dwie mniejsze , nie wyśpicie się pod jedną:-)

Gość gość
Jedna duza, jak ci bedzie zimno to wez dodatkowo koc, haha moj maz tez kupil jedna duza bo bal sie ze poczuje sie urazona a teraz bierze dodatkowo koc , tlumaczy ze ciagnie od sciany

Gość gość
Jestem męzatką z tzw.stażem:) Dwie kołdry Autorze, naprawdę. Po wszelakich bara-bara, każdy powinien otulic się w swoją kolderkę, i smacznie spac. W nocy kazdy obraca się parę razy przez sen, mimo wielkiej kołdry plecy mogą byc odkryte, jest niekomfortowo. Dwie kołdry, kazda z nich 155x200. Do takiego rozmiaru jest ogromna oferta bielizny poscielowej w kompletach. Mamy od lat koldry puchowe, i poduszki tez. Przyjemnie grzeją, a nie parzą, jak wszelkie syntetyki.

Gość gość
Necrothread, ale co mi tam, jedyna słuszna opcja: 2 x 220x200

Gość gość
Polecam dwie kołdry. Mieliśmy kiedyś jedna duza ale i tak ciągle mąż zabieral kołdrę w nocy. Teraz każdy ma swoją i spokój :)

Gość gość
Ja jestem dużym facetem i kołdra 200/220 jest dla mnie optymalna (zwłaszcza, że w rzeczywistości jest/staje się z czasem dużo mniejsza). Dla kobiety kupiłem taką samą kołdrę tylko nie tak ciepłą. W zimne noce dokrywam ją swoją i jest OK.

Gość gość
Ostatnio z chłopakiem kupiliśmy kołdrę 200x220, taką: https://designstyl.pl/200x220-4-pory-roku/222-zestaw-200x220-antyalergiczny-4-pory-roku-medical.html i ona rzeczywiście ma super właściwości, nie poci się pod nią człowiek ani nie wyziębia. Ma dwie warstwy odpinane i można soie zrobić cieplejszą albo lżejszą. Rzeczywiście w nocy często zabieramy sobie kołdrę itp... ;) Często śpię w połowie odkryta, jednak tak na prawdę zupełnie nam to nie przeszkadza, oboje raczej i tak się tak przykrywamy jak śpimy samemu. Ale skoro piszesz, że nie lubisz być odkryty itp to kup dwie mniejsze ;) Nie wiem dlaczego miałaby poczuc się urażona dwoma kołdrami, po prostu przedstaw jej praktyczne aspekty i juz... ludzie serio się tak łatwo obrażają? ;) Taki zestawik mogę polecić: https://designstyl.pl/160x200-4-pory-roku/224-zestaw-160x200-antyalergiczny-4pory-roku-medical.html x 2 kupić i zarówno Ty jak i dziewczyna wyśpicie się jak król i królowa ;)