Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grejpfrutowa

ślub wesele 2016 czas start!

Polecane posty

Gość gość
Co do pleneru to ja chciałbym w dniu wesela choć narzeczony namawia mnie abyśmy mieli go po weselu i właśnie nie wiem która opcje wybrać. Niedaleko mnie jest piękny zamek i park który bardzo mi się podoba i właśnie tam chce plener co do butów to będą na lekkim obcasie i z paskiem a włosy chciałbym mieć całkowicie upiete

Gość gość
Crystal,musisz nam pozniej napisac jak bylo i wlasnie co bys zrobila inaczej,a co bylo super:) a co do piosenki na pierwszy taniec to my zastanawialismy sie nad piosenka Marry Me Bruno Mars:) zobaczymy jeszcze czy wezmiemy ta i bedzie szybki taniec czy jednak cos wolnego,bo moj narzeczony do tanca to nie bardzo;) ja we wlosy tez planuje kwiatka wpiac i tak szczerze to sie zastanawiam czy welon w ogole wpinac...ale jeszcze jest czas to sie zastanowie:)chcialabym jakos wlosy upiac oczywiscie,tylko nie wiem czy spiac,zeby nie wisialy,czy zrobic upiecie na bok i zeby na boku wisialy,bo mam dlugie krecone wlosy...ale moze zrobie fryzure probna i wtedy zobacze;)

Gość gość
też się zastanawiam nad tym welonem, będę miała kwiatka we włosach więc on będzie ładnie zdobił,jeszcze czas więc może zdanie zmienię. a co myślicie dziewczyny o sztucznych rzesach? nie mówię tutaj o jakis wachlarzach ale delikatne kepki mi się podobają. ogólnie na codzień noszę okulary ale na ten wielki dzień nie będę miała wcale. dobrze się czuje równiez bez więc dam radę :-)

Dam, dam znac :) obiecuje :) Jesli chodzi o sesje to fajnie jest miec w tym samym dniu jak juz makijaz i fryzura jest, ale bylam kiedys na weselu na ktorym para mloda na godzine zniknela nie wiadomo gdzie (jak sie pozniej okazalo wlasnie na zdjecia). Goscie byli zmieszani bo nie bylo wiadomo co robic wiec jesli chcecie w tym samym dniu to zaserwujcie jakas atrakcje bo tak to nie wiadomo czy sie bawic czy jechac do domu :) Jesli chodzi o wlosy to ja sama jeszcze nie wiem co che o.O Znaczy chcialabym takie luznie- romantyczne upiecie, ale wzoru jeszcze nie mam bo nic nie ma "wow" nie wpadlo w oko :( Pamietajcie, ze przy takim luznym upieciu wlosy moga Wam wypadac i pod koniec wesela bedziecie wygladac jakbyscie ledwo wstaly :( Niestety bardziej sztywne fryzury na wesela lepiej sie sprawdzaja :(

Gość gość
Crystal Masz rację włosy luzno upiete też są udręką byłam na weselu co prawda jako gość i miałam tak spięte i loki na bok,był sierpień upał pocilam się i włosy przy szyji zaczęły się prostować więc efekt był nieciekawy. ogólnie myślę żeby były podpiete w bardziej coś sztywnego ale nie dające efektu starej baby ;-) zastanawiam się też nad welonem bo dużo dziewczyn jak oglądałam na necie to miały tylko kwiatka bez welonu nawet w kościele i też bardzo ładnie wyglądały i elegancko. a dajesz coś rodzicom w podziękowaniu? bo my chcemy kwiaty i kosze ze słodkościami :-) a obrączki jakie macie? chodzi o kształt :-)

Gość gość
eM: a ja nie podpisalam mojego poprzedniego wpisu (dzis 14:43);) ja wlasnie zastanawiam sie nad welonem,bo w sumie kwiatek tez ladnie ozdobi,oczepin nie bede miala,bo to bedzie przyjecie,a nie wesele, jak juz koniecznie bede chciala czyms rzucic to rzuce podwiazka albo bukietem,a poza tym to tez dodatkowy i niemaly wydatek...i taki mam dylemat;)

Gość gość
ja też nie będę miała oczepin ponieważ nie ma komu zucac,kuzynki mężatki kuzyni w sumie albo bardzo młodzi albo zonaci więc też rozwazam tylko kwiatka bo on też pięknie zdobi.

Gość gość
eM: u mnie wsrod gosci beda i panny i kawalerowie,wiec komu rzucac bedzie,ale nie bedzie taka dluga impreza i nie planujemy oczepin po prostu:) jak MOZE wpadnie mi w oczy jakis welon pasujacy do sukienki i nie mocno drogi to kto wie;)

Gość gość
ja się zastanawiam nad welonem, chociaż do kościoła i do zdjęć a potem na sali bym zdjęła. a co myślicie dziewczyny o tych rzesach?bo tak się zastanawiam właśnie.

Gość gość
eM: mi się wydaje,że jeśli tylko kępki delikatne i ktoś zrobi to porządnie,a nie na odwal to owszem...ale na pewno nie całe grube rzęsy,bo to będzie raczej sztucznie i przesadnie wyglądać...ale to tylko moje zdanie;)

Gość gość
ja właśnie myślę o delikatnych kepkach bo te w całości to sztucznie wyglądają i strasznie szpeca.

Gość gość
eM: no jak tylko kępki to mi się wydaje,że można zrobić,tylko żeby było porządnie zrobione,żeby Ci się w trakcie imprezy nie zaczęły odklejać;) a będziesz robiła próbny makijaż? jak będziesz to i na próbnym zrób te kępki i zobaczysz ile będą Ci się trzymać...ale to wszystko pewnie już obmyśliłaś;)

Gość gość
tak kochana wszystko już obmyslone mam i na próbnym makijażu sobie założę kepki i zobaczymy czy mi będzie dobrze. za rok już wszystkie Bedziemy na jednym wózku z niecierpliwoscia wyczekiwaly na ten dzień praktycznie już wszystko będzie dopięte na ostatni guzik z wyjątkiem kilku rzeczy spowiedź kwiaty tort itp.

Gość gość
eM: co do tortu to ja właśnie oglądam zdjęcia tortów i fajny jeden znalazła...oczywiście biało-czerwony;) no a za rok to ja już będę miała i kwiaty i tort zamówiony i niedługo do odbioru...u Was będzie może jeszcze z miesiąc,a u mnie tydzień;) a co do spowiedzi to my będziemy mieli tylko jedną,dzień przed ślubem;)

ja tez mam włosy kręcone obecnie do do łopatek. i chce upiec je do góry żeby szyja była odsłonięta kwiatka we włosy i welon tak od dołu jak go zrzuce to zostanie kwiatek. co do sesji to mamy w innym dniu bo trzeba poświęcić na to cały dzień bo mamy w 3 miejscach a w jednym z kamerzysta :) wydaje mi się ze delikatne doczepiane rzęsy są ok proponuje zrobić próbny makijaż jak i fryzurkę :)

Gość gość
a ja za rok i 24 dni będę miała wielki dzień :-) najgorzej do końca roku a potem już z górki :-) a powiedzcie ni jak to jest z tym urzędem stanu cywilnego my bierzemy ślub kościelny nie w swoich parafiach i wszędzie na forach pisze że ok 3 miesiące przed ślubem trzeba się udać po jakieś dokumenty do usc ale to każdy u siebie w mieście czy jak to jest? akty urodzenia potrzebne będą to pewnie każdy u siebie co myślicie? bo ja z narzeczonym mieszkamy w innych miastach a będę po ślubie mieszkała u niego.

Co do dokumentów z usc to możesz odebrać w innym mieście, ale to trwa ok miesiąca bo oni muszą się porozumieć z właściwym dla Ciebie urzędem. Ale dokładnie podjedź do urzędu i się dopytaj :) Co do kępek rzęs jeśli makijażystka będzie na prawdę dobra i zrobi to z głową to jak dla mnie jak najbardziej ok- dziewczyny nie oszczędzajcie na makijażystce bo zamiast wygladac jak milion dolarow skonczycie w roli rodziny adamsow lub drag queen :)

Gość gość
jeżeli chodzi o ten usc to więc byłam się pytać i to jest tak że ja muszę jechać do usc w miejscowości gdzie się urodziłam po ten odpis aktu urodzenia później z narzeczonym musimy się udać do jego urzędu i wziąść zgodę na ślub bo właśnie w jego miejscowości będziemy brali ślub, później z tymi dokumentami do parafii. a czy do księdza musimy iść razem? chodzi o tą licencję na ślub bo ja będę brała w jego miejscowości ale nie u niego w parafii i czy te parafie jego i swoją musimy odwiedzać razem czy np mogę sobie samą to załatwić bez niego?

Gość gość
eM: mi się wydaje,że możesz te rzeczy u księdza załatwić sama,tylko razem chyba musicie być w usc,żeby wziąć taki dokument,który potwierdza brak przeciwwskazań do zawarcia małżeństwa:) a my byliśmy u księdza i nam powiedział,że już teraz te dokumenty z usc i metryki są ważne 6 miesięcy,a nie 3:) jak dla mnie to te metryki chrztu i bierzmowania oraz odpis urodzenia powinny być bezterminowe,bo tego faktu,że to kiedyś było się przecież nie zmieni:)

No właśnie bo akt np chrztu czy inne dokumenty urodzenia powinny być bezterminowe bo przecież w tym kierunku nic się nie zmienia. a najbardziej mnie irytuje to ze jesteśmy z narzeczonym z tej samej parafii i musimy dostarczyć jeszcze raz te same dokumenty jak juz mieli przy bierzmowaniu

Gość gość
każda parafia coś tam innego wymyślą wszystko zależy od księdza. jedni wszystko dają bez problemu i idzie załatwić wszystko a niektórzy szukają na sile utrudnień. ja np będę brała ślub w innej parafii i mieście i aż się boję jakie ksiądz pytania będzie zadawał czemu tam. Mój narzeczony miał wuja księdza w tej parafii co chcemy brać ślub co myślicie czy na zadane pytanie mogę odpowiedzieć, bierzemy ślub tam ponieważ wuja miał prośbę żeby brał ślub, i mama też chce żebyśmy tam brali ślub bo kościół ubierze nam, rodzina też stamtad więc byłoby lepiej.

Gość gość
eM: a moim zdaniem to nie powinno go interesowac czemu tam...mozna przeciez powiedziec,ze tak wspolnie zdecydowaliscie i juz,a jak jeszcze pozniej bedziecie mieszkac przy tamtej parafii to juz w ogole nie ma co sie tlumaczyc;) ja mam nadzieje,ze u nas nie bedzie problemu z dokumentami:) a te akty chrztu i bierzmowania ze swojej parafii sa tak normalnie bezplatne,prawda? A my juz mamy tez zaklepanego fotografa,bo brat narzeczonego ma znajomego fotografa i powiedzial,ze jesli chcemy to on go poprosi i to bedzie od niego prezent...no to sie zgodzilismy;)

Gość gość
eM: bylismy ostatnio z narzeczonym na zakupach i zobaczylismy coca cole w pollitrowych butelkach z imionami,pewnie kazdy je widzial i ja juz wczesniej tez,ale jak zobaczylam tym razem to wpadlam na pomysl,zeby poszukac z imionami naszych gosci i takie butelki zrobic zamiast winietek,a przy okazji beda napoje gazowane i "upominki" dla gosci;) przy 50 gosciach mozna sie jeszcze pokusic o szukanie,bo przy 100 to juz bym raczej nie szukala;) tak nam sie spodobal ten pomysl,ze postanowilismy,ze tak zrobimy;) a co Wy o tym myslicie?

Gość gość
pomysł bardzo fajny, musicie patrzeć na datę ważności do kiedy jest bo wiadomo po terminie lub lekko przed końcem się nie postawi, my też chcemy napoje gazowane w tych pollitrowych butelkach ale jak patrzyłam ostatnio do dużo dat jest do końca roku lub do kwietnia więc napoje pewnie kupimy dopiero krótko przed weselem jakieś dwa miesiace. tak tak dokumenty w parafiach akty chrztu i bierzmowania są bezpłatne. a jakie niespodzianki macie dla gości?

Jeśli Pani w usc bezpośrednio Ci powiedziała, że koniecznością jest, że musisz jechać do odpowiedniego dla miejscowości urzędu to wprowadziła Cię w błąd niestety. Od 1 marca(?) 2015r każdy urząd jest Ci w stanie wydać akt urodzenia tylko tak jak pisałam wcześniej jest to związane z czekaniem ok 1 miesiąca. Co do butelek coli super pomysł o ile nie macie gości o tym samym imieniu lub będziecie mieć na samym wejściu tablice kto przy którym stoliku żeby się nikt nie przysiadł tam gdzie nie powinien :)

Gość gość
Ok dziękuję za podpowiedz to fajnie ze w swoim mieście wszystko sobie zalatwie pójdę w marcu za rok akurat miesiąc będę czekała a potem już na spokojnie pójdziemy sobie do urzędu stanu w mieście w którym będziemy brali ślub

Gość gość
kolejny durny temat ludzi bez wyobrazni 333 www.youtube.com/watch?v=Nrj0DpwIPD4

Gość gość
a co myślicie dziewczyny i kwiatach w tych mikrofonach czy ładnie związane ze widać lodyzki, bo ja właśnie się zdecyduje żeby było ładnie to widać

Gość gość
a co ty tutaj za durne filmiki wklejasz :-\