Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grejpfrutowa

ślub wesele 2016 czas start!

Polecane posty

Gość gość
eM: to juz nie pierwszy durny filmik,zalosne:/ no jest niestety kilka przypadkow,ze sa takie same imiona,ale pomyslelismy i tak na butelki powiesic male karteczki z imieniem i nazwiskiem,wiec sie raczej nikt nie przysiadze;) a z tymi terminami to wlasnie tak mysle,bo widzialam teraz to byly do listopada 2015,wiec trzeba bedzie zaczac "kompletowac imiona" na poczatek przyszlego roku dopiero:) a kwiaty ja chce zwiazane wstazka i zeby bylo widac lodyzki na dole,bardziej mi sie to podoba niz w mikrofonie:)

Gość gość
eM: a jesli ktos juz kupil obraczki albo juz przynajmniej byl u jubilera to powiedzcie mi ile mniej wiecej trzeba poswiecic czasu na taka pierwsza wizyte na przyklad w kruku?:)

Gość gość
hej. my mieliśmy opatrzone w katalogu u jubilera ok15 minut byliśmy pobrał miary. wybraliśmy sobie grawer i po 2 tygodniach była pierwsza przymiarka a po następnych dwóch odbior:-)

Gość CrystalTT
My zamawialismy w aparcie, wszystko trwalo 20-30 min- my mniej wiecej wiedzielismy co chcemy wiec przymierzylismy zobaczyc jak wygladaja na palcu, pani spisala "protokol" w ktorym sa wszystkie info. Po 3 tych odbior- bez przymiarek. Ps. nie zamawiajcie przypadkiem przez internet bo i aczej wygladaja na zywo a inaczej na zdjeciu :)

Gość gość
eM: dzieki za podpowiedzi:) my wiemy mniej wiecej jaki chcemy ksztalt,raczej z bialego zlota i ze u mnie brylancik raczej,chcemy zajsc do kruka i zapytac ile to u nich bedzie kosztowac i dowiedziec sie ile bedzie kosztowac u zwyklego zlotnika,bo raczej bedzie roznica ceny,prawda?

Gość gość
eM: mi sie kojarzy,ze kruk i apart sa podobne cenowo:) pierscionek mam z kruka,wiec na pewno i tam zajdziemy,zeby sie zorientowac w obraczkach,ale gdzie zamowimy to sie jeszcze okaze;) ostatnio stwierdzilismy,ze chyba trzeba poszukac juz obraczek,zeby potem nie wszystko na raz:)

a jeszcze jesz taki jubiler jak Jys czy coś takiego i tez maja fajne. Cena jest zależna od próby złota :)

Jak dla mnie wlasnie apart tylko uchodzi za drogiego jubilera, a wcale tak nie jest :) Jesli juz chcesz zalatwiac obraczki to proponuje pochodzic tez po innych jubilerach popatrzec co maja bo najczesciej za podobne mozecie zaplacic polowe ceny :) Niestety ja nie mialam takiej mozliwosci. Agnieszka jest jeszcze "Yes" :)

Gość gość
eM: tez wydaje mi sie,ze chodzi o "Yes" ;) no my chcemy w roznych miejscach popytac o ceny,bo faktycznie bez sensu jest placic dwa razy wiecej tylko dlatego,ze to robil kruk czy apart...moze taki zwykly jubiler w miescie,a nie sieciowka zrobi to samo taniej:) tylko chcialabym,zeby byla opcja,zeby mozna bylo sobie co jakis czas odswiezyc obraczki i nie placic za to za kazdym razem;)wiem,ze te salony to maja w ofercie...jeszcze zobaczymy;) Crystal,a jak tam Wasze przygotowania,bo Wy najszybciej...5 lipiec,tak?

Gość gosia023
ostatnio moja koleżanka miała wesele w http://campoverde.pl naprawdę fajna sala bankietowa godna polecenia w lodzi . Bardzo dobre jedzenie ładny kraj obraz

Gość gość
dziewczyny co tam u was? co jeszcze macie w planie na ten rok? ja już mam obrączki gotowe wczoraj sobie przymierzalismy :-) lepiej sobie zrobić w tym roku a na drugi rok będą inne wydatki więc można sobie koszty rozłożyć.

Gość gość
eM: no my wlasnie chcemy juz niedlugo poszukac obraczek,zeby czesc sporego kosztu miec za soba:) mama mojego narzeczonego odda nam obraczki,ktorych juz nie nosza,wiec moze bedzie ciut taniej;) a czy myslicie,ze moze pod koniec roku obraczki tez beda tansze,bo to koniec sezonu slubnego?

Gość gość
powiem ci ze to chyba nie ma żadnego znaczenia ceny jubilerzy mają swoje w zależności po ile jest gram złota. moze akurat traficie na dobrą cenę złota. a tak co jeszcze planujecie na rok?

U wiekszych jubilerow sa promocje i wyprzedaze tylko trzeba poczytac dokladnie kiedy :) Uroczystosc 3 lipca i mamy juz ta restauracje, fotografa + drifterow do zdjec (oboje jestesmy pasjonatami samochodow), obraczki sie robia, samochod klepniety, makijazystka tez, jutro jade kupic material na sukienke, gdyz jestem dosc drobna, a Panie w salonach wyciagaly mi rozmiary 40 (normalnie nosze xs/s 34-36) o.O Fakt sa one dopasowywane, ale nie sadze zeby nadmiar materialu, ktory byl na biuscie tez na nowo kroily wiec uznalam ze "sie uszyje" niz zebyn wyszla jak jakas ajjj szkoda gadac :D Bukiecik zalatwiam w przyszlym tygodniu- a w zasadzie to moja mama bo bedzie zamawiany juz na miejscu we Wroclawiu (zdjecie podgladaowe jest wiec wiadomo co ma byc). Tortem zajmuje sie tesciowa- dostala fokladne instrukcje co i jak :) Do kupienia mamy jeszcze buty, muche i poszetke dla mlodego. I mam problem teraz z fryzjerem bo wszystko jest na 10.30 wiec na 7 musze miec fryzjera, a tu ciezko takiego znalezc :(

Gość gość
a słuchajcie dziewczyny muszki kupujecie w jakimś kolorze przewodnim czy czarne? świadkom też kupujecie w kolorze przewodnim?

Gość gość
muszki same przyleca,tylko za komary trzeba placic

Gość gość
nie bądź taka do przodu bo ci tyłu zabraknie. post nie do ciebie to spadaj i głupot nie pisz

Gość gość
ja jestem worek kartofli,jakby ktos sie pytal,w zakonie bylem,smietanke spijalem ,no nie powiem komu bo wszyscy by tam polecieli

u mnie muszki będą racze czarne. i dla świadka również. hm moze faktycznie obrączki będę tańsze u znanych jubilerów nie zastanawiałam się nad tym :)

Gość CrystalTT
Aga warto poszukac :) Co do muszek to my decydujemy sie na granatowa- w kolorze garnituru :) Pamietajcie dziewczyny, zeby przyuczyc Waszych mezczyzn (jesli nie chodza w garniturach, jak maja wygladac) poszetka biala- kazda w kolorze muchy czy krawata to obciach, o wystajacych mankietach koszuli oraz guziku ksiecia Edwarda to takie podstawy podstaw, aby mezczyzna w dniu slubu wygladal dobrze :)

Gość gość
eM: my bedziemy mieli czerwone dodatki,wiec i u pana mlodego czerwone dodatki raczej,tylko jeszcze nie wiemy czy mucha czy krawat,musimy zobaczyc w czym bedzie lepiej wygladal:) a co do obraczek to wlasnie sie zastanawiam czy szukac ich juz niedlugo czy poczekac do konca sezonu slubnego i wtedy moze jakichs promocji czy wyprzedazy poszukac...zawsze to troszke oszczednosci;)

Gość gość
eM: a jakie macie próby obrączek dziewczyny,które już kupiły?

Gość gość
my mamy 585 te próby :-)

Gość gość
eM: my też myśleliśmy,żeby wziąć 585,ale jak dziś oglądałam na stronie apartu obrączki i ceny niektórych modeli to próba 585 jest czasem 2 razy droższa niż 333...musimy się jeszcze zorientować,ale jeśli będzie taka różnica to chyba kupimy 333...poza tym jest trwalsza;)

Gość gość
my swoje robiliśmy z białego i żółtego złota z tą właśnie próba 585 teście dali nam złota więc nic nie odczulismy po kieszeni obrączki piękne i szerokie bo właśnie takie nam się podobały. wybraliśmy sobie model i zwykły jubiler nam robił a za te same w aparacie byśmy zapłacili ok 6tys a tak wyszło nam troche mniej bo są ciężkie wagonów i szerokie moją ma 10,5 grama a mojego narzeczonego ok 12 gram

Gość gość
wagowo miało być hehe :-)

Gość gość
My będziemy zamawiać obrączki pod koniec roku lub na początku przyszłego można zawsze jakieś rabaty upolowac :) my będziemy mieć próbę 585 klasyczne żółte złoto 5 mm bez żadnych ozdób

Gość gość
My będziemy zamawiać obrączki pod koniec roku lub na początku przyszłego,zawsze może trafi się na jakieś rabaty :) nasze obrączki będą z klasycznego żółtego złota 5 mm w próbie 585 bez żadnych ozdób

my dopiero rozglądamy się za obraczkami napewno będzie pr 585 bo jest lepsza bo się tak szybko nie ściera i z tego co wiem wszędzie ta właśnie polecają :) zobaczcie na firmę Stelmach albo Łazur może warto poszukać u jubilera ale nie takiego popularnego jak apart wtedy będą tańsze :)