Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

TABLETKI ANTY A CIAZA KTO WIE??

Polecane posty

Gość gość

Witam.Jestem w ciazy wedlug USG 8t5d.Ale co najlepsze dowiedzialam sie dzisiaj u gin bo bylam po tabletki anty a tu taki news.Jestem w takim szoku ze nie potrafie tego opisac.Czy to mozliwe tabletki bralam regularnie nie bylo nawet 1 godziny opoznienia.Nie bralam antybiotykow i innych lekow przez ostatnie 5 miesiecy prawie.Nawet alkoholu nie pije moze 1 drinka raz na miesiac.Ale jak to mozliwe juz 5 lat biore i nic a tu takie cos.Gin mowi ze sie zdaza i ze tabletki nie zaszkodzily dziecku,a przeciez wzielam w sumie 2 blistry kiedy juz bylam w ciazy.Znacie kogos kto tak mial??Dziecko zdrowe?

Gość gość
nie strasz mnie...

Gość gość
No nie strasz podobno jest jakis znikoma setna proceta ze anty zawodza.Ja jeszcze nie moge w to uwierzyc.

Gość gość
no ja wiem, że to nie jest zabezpieczenie na 100%, ale inaczej jest wiedzieć o tym w teorii a inaczej mieć personalny przykład tego... brałaś kwas foliowy? ja mimo pigułek biorę, bo się naczytałam, że warto. fakt, trochę sobie bimbałam, ale teraz pier..., od jutra łykam skrupulatnie.

Gość gość
No wlasnie nie bralam nic i w sumie na diecie jestem w sumie juz bylam dos skromniej.Ale najlepsze jest to ze mam corke 6 lat i jak staralam sie o 1 ciaze to od odstawienia anty do zajscia w ciaze minelo 8 miesiecy a tu taka niespodzianka.

Gość gość
znajoma tak zaszła 2 razy w nieplanowaną ciąze, raz wpadła z anty 2 raz z zastrzykami co się okazało organizm czy hormon , nie jestem pewna odrzucały, założyli jej spirale i to refundowaną z tego powodu

Gość gość
a spirala jest jest bardziej pewna niz anty??Bo jak tak to po porodzie zakladam jak tylko bede mogla .

Gość gość
myśle ze tak, tylko trzeba dobrać jaką się chce no i założenie jej nie jest przyjemne

Gość gość
pozostaje mi tylko życzyć Wam obojgu zdrowia. a ja będę brała sobie ten kwas i liczyła, że nie jestem tak wyjątkowa by być tym odsetkiem... pozdrawiam

Gość gość
a dodam ze przynajmniej u mnie spirala zmniejszyła obfitość krwawień, i można je stosować gdy się karmi piersią

Gość gość
O Chryste! Mam trójkę dzieci.Biorę anty i gdybym się dowiedziała,że mnie to zawiodło to chyba bym w łeb sobie strzeliła...poważnie myślałam,że jak ktoś regularnie zażywa bez opóźnień,ma krwawienie z odstawienia to nie ma opcji na ciążę! Teraz to wpadłam w panikę....

Gość gość
Prezerwatywy . Biorę i nie zawodne

Gość gość
Mialas usg robione jak proszki bierzesz? Ja jak bralam to tylko cytologia.

Gość gość
Teraz kwas foliowy i sama kupulam witaminy dla kobiet w ciazy.Mialam USG jest zarodek z bijacym serduszkiem poza tym wiek ciazy byl okreslony przez UsG.Lekarz zbadal mnie palapcyjnie(czy jak to sie mowi) i stwierdzil ze zrobimy USG i nic wiecej.Robil i robil no i powiedzial co zobaczyl.Teraz mam przyjsc na wizite juz w 12 tc z usg.No i cytologia pobrana.

Gość gość
A i morfologia mocz zlecona

Gość gość
O Chryste! Mam trójkę dzieci.Biorę anty i gdybym się dowiedziała,że mnie to zawiodło to chyba bym w łeb sobie strzeliła...poważnie myślałam,że jak ktoś regularnie zażywa bez opóźnień,ma krwawienie z odstawienia to nie ma opcji na ciążę! Teraz to wpadłam w panikę....