Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szok autentyycznyy

Szlachetna paczka i reakcja jednej z mam na podarunek dla dziecka

Polecane posty

Gość gość92
Odpowiedz ze wygląda jakby miala fas mnie zabila :D

Gość gość92
Odpowiedz ze wygląda jakby miala fas mnie zabila :D

Gość gość
patolka to ta co wybrzydza na prezent a sama robi sobie sweet focie w uj*****m lustrze

Gość gość
coś mi się wydaje że Aniusia nauczyła się z kafe korzystać, może też nauczy się podstawowych zasad dobrego wychowania-kto wie....

Gość gość
a wiadomo czy reszta obdarowanych miała także pretensje?

Gość gość
Debilki, które wypowiadają się, że dziecko wygląda jakby miało FAS nigdy w życiu nie widziały dziecka z tym zespołem. Jeżdżenie po tej dziewczynce ze względu na idiotyczne zachowanie matki jest po prostu ohydne. Dziecko nic nikomu nie zrobiło tępe dzidy. Gimbaza ma wolne i szaleje.

Gość gość
"Dziecko nic nikomu nie zrobilo..." Ale wychowane przez patologiczna matke, wedlug wzorcow zaprezentowanych przez Anusie - lenistwo, chamstwo, postawa roszczeniowa, brak wyksztalcenia spowoduje u owego dziecka identyczna postawe. Za kilkanascie lat nasze dzieci beda sie skladac na paczki, zasilki i inna pomoc dla Patusi i jej przychowku :O Taka jest prawda. Wystarczylo poczytac opisy w SP, gdzie bezrobotni (od lat) rodzice mieszkaja z doroslymi dziecmi (bezrobotnymi) a te juz z przychowkiem. I tak sie kreci.

Gość gość
gość dziś co nie oznacza, że można teraz małą Patrycję obrażać, lżyć i jej ubliżać :o

Gość gość
Nikt jej nie obraza, nie lzy i nie ubliza :D Nie popadaj w przesade. Ktos napisal, ze wyglada jak dziekco z FAS. Nie wiem jak wyglada takie dziecko wiec sie nie ustosunkuje. Na zdjeciach mala jest przecietna i tyle. Moze i ma FAS a moze nie.

Gość gość
to co zostało napisane na tych ponad 20 stronach jest o milion razy gorsze niż ten jeden szczery wpis tej kobiety na temat paczki jaką dostała, wyśmiewacie ją jako wieśniarę i prostaczkę, chamkę bez kultury a wy jesteście stokroć gorsze! ukamienowałybyście tylko za to że ktoś jest brzydki, czy ma na imię Patrycja, a zabiłybyście osobę która was skrytykowała, jak wy się zachowujecie? chcąc oceniać innych zacznijcie od siebie, a kobieta ma jedną podstawową nauczkę nie zadawać się z ludźmi z internetu, bo są wredni, obrzydliwie źli i są w stanie zniszczyć drugiego za podbudowanie swojego ego, dobrego samopoczucia itp.

Gość gość
10;42 aż się ze śmiechu oplułam:D ty masz ewidentnie jakiś kompleks-i to wiem jaki.Kompleks patolki:D Myslisz że każdy będzie przyklaskiwał takim jak Ty i Ania?nie bądź śmieszna. Do roboty leniu

Gość gość
Reasumując te 23 strony wypowiedzi. NIE WARTO POMAGAĆ bo pseudo biedacy i tak tego nie docenią.

Gość gość
"Anusia i patusia.. jaki rzyg" nie to wcale nie jest lżenie, a ja popadam w przesadę :o swoja drogą twoje dziecko oczywiście nie jest przeciętne tylko prześliczne, bo wszyscy ci to mówią przecież :o

Gość gość
nie przesadzaj- zawsze się jakaś łajza znajdzie :P bardziej mi się w oczy rzuciło... s]"sesja z patusiom" na fb tej baby

Gość gość
10.47 ja jestem w pracy właśnie a Ty? nie mam kompleksu patolki, ale mam odrobinę człowieczeństwa w sobie, w przeciwieństwie to ciebie, celowo pisane z małej litery :P

Gość gość
wiecie co mnie dziwi, jak bardzo na tym temacie widać, ze punkt widzenia zależy od siedzenia :D kiedy czytałam kilka mcy temat o prezentach na ślub, darły się tu co niektóre, że lista prezentów jest ok, że nawet pożądane jest uwzględnienie życzeń państwa młodych, że kupując byle żelazko lepiej nic nie dać, że nie ma po co iść na wesele z 200zł w kopercie i że trzeba uszanować to, ze para młoda chce kasę anie prezent, wino a nie kwiatka czy kilka zł na fundację zamiast bukietu itd.. z drugiej strony spora grupa krzyczała o niewychowaniu pary młodej która wyznacza sobie co chce dostać, braku kultury itd.. ale znacznie większa część osób uważała, ze to w porządku by obdarowywani oczekiwali określonej wartości i jakości prezentu mimo iż ten gość weselny nie ma żadnego pisanego obowiązku cokolwiek przynosić i "zwracać" kasy za talerzyk, że może kupić parze młodej cokolwiek itd.. ta sama awantura co teraz tylko z "drugiej strony" :):):)

Gość gość
chyba coś ci się pomyliło koleżanko. Porównujesz prezenty weselne do wyłudzonej paczki dla rzekomo ubogiej rodziny?

Gość gość
gość dziś a czemu ci się to rzuciło? bo ktoś udostępnił tu jej dane, możesz sobie powęszyć na jej profilu, a ona na twoim nie. ja tam nie zajrzałam, bo to nie fair :o

Gość gość
moja droga- nie fair to jest robić z siebie biedaka i ofiare po to aby bezpodstawnie wyłudzić paczkę. Inna sprawa że to ta kobieta sama na swój profil wrzuciła zdjęcię z w/w paczką do wglądu przez KAŻDEGO użytkownika fb.

Gość gość
macie link do tej grupy na fb?

Gość gość
na 6 stronie był opublikowany screen , jak masz czas to chyba go odkopiesz :)

Gość gość
jej prywatny profil znalazłam, tylko nie mogę namierzyć tej grupy, która paczki organizowała :)

Gość gość
Sama podala siebie na tacy Kazdy ma prawo wyrazic opinie To nie byl lincz,a oburzenie na cwaniactwo i zerowanie na ludzkiej dobroci !!!! PROSTE JAK DRUT !!!!

Gość gość
nie, ta kobieta nie wrzuciła zdjęcia na swojej tablicy ale na stronie gruby FB a to różnica! poza tym ona niczego nie wyłudziła, to jest nadinterpretacja, kobieta pisała, że jej ciężko, że nie ma pieniędzy, że nie ma co położyć pod choinkę, nie kierowała apelu do świata "dajcie mi prezenty dla dziecka, chcą od was pomocy" a to że ktoś chciał pomóc i zorganizował paczkę to co innego, cały problem w tym, że wy jesteście równo biedne co ona, z tą różnicą że ona czuje się biedna a wy nie i uważacie, ze posiadanie smartfona to luksus i bogactwo, stąd ta złość, że ktoś taki jak wy oczekiwał pomocy i ją dostał, to oczywiste że dla was to wyłudzenie, dla mnie nie, mam podobny stan majętności co ta pani i uważam się za biedną, nie wołam o pomoc, ale nie odmówiłabym jej gdyby ktoś ją zaoferował, wiem że są biedniejsi ode mnie ale jest też całe mnóstwo ludzi bogatszych i o wiele bogatszych ode mnie, dla tych osób jestem biedotą i z pewnością nie uważaliby że cokolwiek wyłudzam, nawet gdybym oczekiwała prezentu za 100zł, bo dla przeciętnego POlaka teoretycznie 100zł to 3% miesięcznego dochodu, sęk w tym że w rzeczywistości Polacy tyle nie zarabiają i są biedni, bardzo biedni uważając się za klasę średnią z zarobkami 1500, dla których 30zł na paczkę to wyczyn, a tak na prawdę to wielki wstyd, moja bliska osoba pracuje w Niemczech na stanowisku sprzątaczki i na święta dostawała od osób u których pracuje prezenty z najniższej kategorii jak na sprzątaczkę przystało ale wartości od min 100 do 500 euro! bo uważają ją za biedną, bardzo biedną, a w POlsce ludzie zabiliby za 30zł

Gość gość
Tutaj wszyscy tacy honorowi, żebractwo potępiają, tylko, że ta kobieta nie żebrała tylko napisała, że ma ciężką sytuację a paczek nie robi się po pierwsze po to aby uzyskać wdzięcznośc także jeśli ktos pisze wg. niego nie warto pomagać bo JEDNA na 60 osób pogardziła paczka to znaczy, ze w ogóle mu nie zależało na pomaganiu. To jak bład statystyczny, wszędzie się może trafić. Poza tym zastanówcie się co poniektórzy czy przypadkiem nie zawdzięczają czegoś, swoim rodzicom, dziadkom np. mieszkania, możliwości nauki, pójścia na studia, pieniędzy na utrzymanie na początek, czy swojemu mężowi lepszej sytuacji materialnej. Zaraz powiedzą, że się należy, g*wno się należy, jeśli tak to każdemu by się należało a to zależy od szczęścia, moze ta matka tej dziewczynki też wychowywała się w patologii i nie miała żadnych wzorców, czy to naprawdę jej wina? Zacznijcie od siebie dążenie do lepszego swiata bo to doprawdy żałosne wypisywanie bzdet o jakiejś kobiecie, nawet nie powiem, że zniżyliście się do jej poziomu bo upadliście jeszcze niżej, zeszliście na samo dno! brzydzę się wami i tym tematem.

Gość gość
gość 14:05 " cały problem w tym, że wy jesteście równo biedne co ona, z tą różnicą że ona czuje się biedna a wy nie" xxx No chyba cię po/j/e/bało. Równie dobrze ktoś, kto ma 5 tys dochodu na osobę może powiedzieć, że jest biedny bo go nie stać ot tak jechać na bahamy i musi 3-4 miesiące odkładać. Ja wiem co to jest prawdziwa bieda i według mnie to JEST wyłudzenie zabawek dla dziecka, bo ta pani oczekiwała lalki za 300zł. Jeszcze pamiętam jak się cieszyłam z każdego używanego ciuszka, czy używanych pluszaków, czy to od znajomej czy z opieki.

Gość gość
Ok , ludzie dziewczyna zachowała się skandalicznie , i ona napisała ze ma na jedzenie lecz jej dziecko będzie bez prezentu . Ok . Dostała prezent i zaczęła narzekać ( poskarzyla się ludziom którzy ten prezent zrobili ) , pokazała jaka patologią jest . Co do Niemiec , mam firmę ile ja prezentów robię , a ile dostanę . I ty myślisz ze wszyscy są tacy dobroczyncy ? Nie , te wszystkie prezenty ( rachunki za nie ) bedą z podatku odliczanie , i tak właściwie mnie nic niekosztuja . I tu nie chodzi o bycie dobrym , tylko kazdy kto ci podatki oblicz ( nie wiem jak to się po polsku nazywa ) to ci mówi , rób dużo tego . Tak to wyglada , a ze w Polsce , cieżko jest i niema takich możliwości podatkowych , i ludzie walczą o byt . I dlatego jesli ktoś dużo niema , a się dzieli czym ma . I takie " dziękuje " dostanie to jak by za przeproszeniem kopa w jaja dostał . I tak się nie robi

Gość gość
cd bo nie dopisałam. Teraz też jestem biedna, bo mnie na wiele rzeczy nie stać i też muszę dzieciom czegoś odmówić, ale nie tak biedna jak kiedyś.

Gość gość
gość dziś Ok , ludzie dziewczyna zachowała się skandalicznie , i ona napisała ze ma na jedzenie lecz jej dziecko będzie bez prezentu . Ok . Dostała prezent i zaczęła narzekać ( poskarzyla się ludziom którzy ten prezent zrobili ) , pokazała jaka patologią jest .(...) w Polsce , cieżko jest i niema takich możliwości podatkowych , i ludzie walczą o byt . I dlatego jesli ktoś dużo niema , a się dzieli czym ma . I takie " dziękuje " dostanie to jak by za przeproszeniem kopa w jaja dostał . I tak się nie robi xxx Dokładnie. Nie ma niby na prezent dla dziecka, ale tego co dla tego dziecka dostała, pod choinką nie położy. Czyli co? Najlepiej jakby tam był talon do tesco na 500zł na zabawki.