Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość flakonikperfumik

Jest tu mama, która lubi niespotykane imiona?

Polecane posty

Gość flakonikperfumik

Pytam czy jeszcze w ogóle zdarzają się zwolenniczki starych, zapomnianych, innych, niespotykanych imion, czy pozostało nam żyć w pokoleniu Kaś i Julek? Oczywiście nie mam nic przeciwko popularnym imionom, ale czy są tu mamy, które lubią takie imiona jak ja. Ja jestem wdzięczna rodzicom, że nazwali mnie i moją siostrę inaczej niż wszyscy i tym też kierowałam się przy wyborze imion dla moich dzieci. Jakie są wasze ulubione imiona?

Gość gość
tak lubie mam syna kostka a jak bede miala drugiego to leonarda. wystarczy ze ktos da tak na imie i dla mnie juz odpada. jestesmy w pokoleniu ludzi ktorzy lubia miec to co wszyscy setka julke i amelke.

Gość flakonikperfumik
No właśnie, tez tak mam, że jak ktoś w moim otoczeniu da tak jak ja chciałam dziecku, to dla mnie już odpada. Moi synowie mają na imię Teodor i Leon (wiem, że Leon jest już coraz bardziej popularne, ale bardzo mi się podoba).

Gość gość
teodor i teofil to imiona ze zdrobnieniem teos. ja mam kostka, ale chce drugiego leonarda nie leona bo sąsiedzi maja leona. chociaz kazdy mowi o leonie. z drugiej strony czy warto sie denerwowac tym ze kazdy bedzie pytal czemu nie leon. a co sądzisz o wincentym

Gość gość
Ja mam Łucję, niektórzy mówią, że imię jak dla starej babci. Mam jeszcze 4 synów.

Gość gość
Ja mam Odetkę

Gość gość
łucja i estera sliczne. mi sie konstancja rozalia i cecylia podoba.

Gość flakonikperfumik
Tak naprawdę nigdy się nie zastanawiałam nad tym imieniem, jakoś mi umyka. Wincenty, hmmm, Leonard jest śliczne, to taki Leon, ale w wersji dostojniejszej i mniej popularnej, bardzo mi się podoba. Nie mogę pomyśleć czy Wincenty jest fajne, bo ciągle kojarzy mi się z Walentym, bo raz byłam na pokazie dziecięcej modu i tam było aż trzech Walentych, nie wiem jakim cudem,ale skoro takie popularne to nie myślę o nim, a ze kojarzy mi się z Wincentym, to o Wincentym też nie myślę :).

Gość gość
Okropne, pakudne i tandetne imiona. Mało jest normalnych imion? Piotruś, Kuba, Ania, Zuzia i wiele innych a wy niszcycie swoim dziecia życie i wystawiacie na pośmiewisko. Mamy w rodzinie mala dziewczynke z takim dziwacznym imieniem i kazdy sie dziwi, nie wiadomo jak zapisać i to żenujące.

Gość flakonikperfumik
No, Estera i Łucja śliczne!!! Bardzo mi się podobają i też na przykład Celina mi się podoba.

Gość gosia367
Ja uwielbiam niespotykane imiona. Moje corki to Franciszka(Franula, Frania), Teona a miesiac temu urodzila się Gaja :)))). Te popularne imiona no poprostu jest ich za duzo

Gość flakonikperfumik
Właśnie fajne są te imiona,bo się wyróżniają i zawsze wiadomo, o kogo chodzi.

Ja mam oklepane imie i zle mi z tym , moje dzieci nie beda mialy oklepanych imion ale cudacznych tez nie

Gość gość
A ta dziewczynka ma właśnie starodawne jak dla starej baby i okropnie dziwne imie nie znam nikogo takiego. Mówiliśmy wszyscy ze to brzydkie imie to sie obrazali a teraz maja problem ze.sie smiejemy

Gość flakonikperfumik
Właśnie, jak ma na imię ta dziewczynka?

Gość gość
Ja uwielbiam takie jak majom na imie moje dzieci: Nicolla, Vanesa, Dżessika, Olivier, Xawier, Brajan i Allan. Całe osiedla zazdrości mi dobrego gustu bo ich dzieci majom wieśniackie imiona: jakieś Julki, Kasie, Krzysie, Tomki, a moje dzieci już od urodzenia są gwiazdami!! NAwet moja najlepsza przyjaciółka odgapiła ode mnie imiona Allan i Dżessika!! W dodatku jak wypełniam wniosek w mopsie, to pękam z dumy że urzędaska będzie czytała imiona moich dzieci i w głębi serca zazdrościła! Pozdrawiam wszystkie gustowne mamusie!!

Gość exdebill_rzuca okiem
pożegaczka od wiesniackich imion:) nie rozumiem po co zakładac takie tematy? Leon nie jest imieniem niespotykanym, wręcz przeciwnie, a obydwa imiona są straszne, ale jest to tylko i wyłącznie kwestia gustu, więc? czemu zakładac tematy z góry skazane na pyskówkę? kafe ci płaci, czy co?

podżegaczka miało być:)

Gość gość
a może pożeraczka? ;)

Gość flakonikperfumik
Taa, płacą mi... Zakładam takie tematy, bo lubię dowiadywać się jakie opinie o imionach mają inni, tak jak inni zakładają tematy staraczki na czerwiec... itp.

no to jestes usprawiedliwiona - i jakie wnioski wyciagnęłaś z tych badań?

Gość gość
mój syn ma na imię Gaspar, tylko, że mąż nie jest polakiem, a więc i nazwisko pasuje do imienia :)

Gość flakonikperfumik
No a poza tym to Leon i tak chyba rzadziej spotykane niż Piotruś, Kubuś czy Kacperek nie?

no i?

Gość gość
Ja mam Tosię,z plastusiowego pamietnika. Jakbylby chlopak to pewno Stas albo Adas..

( w mojej rodzinie np. nie - nie ma Piotrusia ani Kubusia, jest jeden Kacper i trzech Leonów)

Gość gość rzuca oknem
i nic.

Gość flakonikperfumik
Tosia też mi się podoba, moja koleżanka ma Tosię i Franka. Fajne imiona, ale jak dla mnie Franek już za bardzo popularny. Ale Staś słodkie.