Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak to się czasem życie układa... Karma?

Polecane posty

Gość gość
jeśli sprawy nie są wyjaśnione,to taka osoba/winowajca/dziala na nerwy i to jak wiekowy facet robi się krnąbrny,wielki krytykant i rozmawia sam ze sobą-gdyby to tylko był Stefek Burczymucha,to pół biedy,ale to jest wytrawny manipulant,złośliwiec,wredota

Gość gość
bywa i tak,że facet miał toksyczną,agresywną matkę,nie miał nic do powiedzenia,to wtedy te niezałatwione sprawy z matką przenosi na zonę,ma pretensje do calego swiata ale nie do siebie,to rozchwiany,trudny facet

Gość gość
[to ja: autorka topiku] Wiem, że miał kłopoty z mamą. Mówił, że chciał innego małżeństwa niż jego rodziców. Ale nie wiem, czy to nie było przegięcie w 2 stronę: żadnych kłótni. To nie jest normalne.

Gość gość
u takiego działa schemat kat-ofiara dopóki ofiara daje się,on funkcjonuje,ale kiedy ofiara sprzeciwstawi się ,zacznie wprowadzać ład- kat ucieknie by z bezpiecznej odległości gnoić i karać ofiarę

Gość gość
albo poszuka sobie innej ofiary

Gość gość
Dopiero teraz zauważam jak wielkie znaczenie mają wzorce rodzinne, relacje między rodzicami, sposób wychowania. Szkoda tylko, że niektórzy idą w przeciwną stronę i chwała im za to, a inni powielają te złe wzorce ze zdwojoną siłą.

Gość gość
Kilka miesięcy temu zmarła moja teściowa(ta od cichych dni). Podczas pożegnania prosiłam ją w duchu, aby zabrała ze sobą te wszystkie złe cechy, które zaszczepiła mojemu mężowi, bo one mnie wyniszczają, krzywdzą. Stałam i prosiłam, aby zabrała je ze sobą i aby nigdy więcej nie ujrzały światła dziennego. Niestety, to było tylko moje pobożne życzenie:(

Gość gość
Cechy dziedziczne nabierają mocy z wiekiem i nijak tu się ma powiedzenie "widziały gały co brały". Taki osobnik po latach potrafi tak umilić zycie, że odechciewa się już walki o lepsze. Chcąc zachować resztki godności własnej, kobieta ustępuje uciekając się w życie w samotności w związku.

Gość gość
Z genami nie zawalczysz, co jedyne, to możesz czekać na sprawiedliwość z góry.

Gość gość
up.

Gość gość
to,co wyniesiemy z domu,wdrażamy w swoje związki uczono mnie życia w prawdzie,bez kłamstw wymagano ode mnie odpowiedzialności za młodsze rodzeństwo podczas nieobecności rodziców,nigdy nie zawiodłam ich mieliśmy zapowiadaną rozmowę przy stole,jak juz miarka przebrała się,wszyscy bez wyjątku ,winny,niewinny siedział przy nim a ojciec tłumaczył,zawstydzał,przytaczając wlasne przykłady, ale nie poniżał,nie kpił ,mowił spokojnie bez krzyków, nigdy nie uzywał przekleństw,mocnych słów i tak wychowywałam swoje dzieci,sadzałam na fotel naprzeciwko i tłumaczyłam wyniosłam z domu wysokie morale i taką pozostanę,jest mi z tym dobrze

Gość gość
Dziękuję, bardzo mądre jest to, co piszesz. Dobrze tak poczytać, bo horyzonty się człowiekowi poszerzają i może coś wprowadzić przydatnego w swoim życiu i rodzinie.

Witajcie ,autorko myślę ,że powinnaś cieszyć się ,że spotkałaś wartościowego człowieka bo ten pierwszy nie zapewnił by Ci szczęścia bo liczył się on a nie Ty.Tkwi w Tobie wyobrazenie o nim a nie fakty .Z pewnością pomoże Ci uczciwa ocena ,przegadanie tematu i pozbycie sie tych destrukcyjnych myśli.Znam wiele przypadków gdzie zło wróciło ,kiedy żona płakała a po czasie role sie odwróciły ,żona poukładała sobie życie jest szczęśliwa a mąż został sam bezdomny bo kochanka przegoniła ,nie czyń drugiemu co tobie nie miłe to prawda.

Gość gość
małżeństwo musi cechować ta sama idea,dążyć w jednym celu,kochać się i szanować nawzajem, jeśli jedno z nich rujnuje to,co drugie buduje,zawsze rodzi się frustracja i samotność we dwoje,a nawet rozstanie najbardziej ucierpi żona i dzieci, najbliższa osoba niszczy ich świat-czy to jest bliski człowiek???? NIE!!!

Gość z 13,22 często to nie cechy charakteru a zaburzenia psychiczne sprawiaja ,że nasze życie jest porażką.Szukamy usprawiedliwienia dla podłego zachowania męża czy partnera a tak naprawdę to taki człowiek powinien sie leczyć ale to tak jak alkoholik zniszczy rodziną a leczył sie nie bedzie ,wszyscy są winni tylko nie on.Poczytaj o objawach i chorobie psychopatii i charakteropatii ,pomyśl ile z tego ma Twój mąż a z chorobą nie da sie walczyć trzeba ją leczyć.To Ty musisz powiedzieć STOP przemocy ,musisz zawalczyć o siebie i dzieci bo to one cierpia najbardziej.Nikt absolutnie nikt nie ma prawa niszczyć drugiego człowieka ,Szukaj rozwiązania problemu 9 myśl o sobie i dzieciach,powodzenia ,pozdrawiam.