Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu z Czubaszek robią w tvn intelektualistkę

Polecane posty

Moim zdaniem tez nie jest specjalnie wybitna... No ale media lubią takie kontrowersyjne osoby

Gość wawcia powraca1111
gdzie cokolwiek zlego na tvn czy ich gwiazdy sie powie jest oto naczelny nasz gulu shatyn ktory od razu wyjasnia broni i uzasadnia. jaki ty jestes zalosny w tym swoim gledzeniu tutaj :D

Gość gość
Podałem dwie różne informacje, żeby udowodnić, ze informacja nie jest neutralna i odbiór czystej informacji przez ludzi jest różny, nie ze względu na manipulacje mediów a ze względu na inne czynniki.

Gość lubię kwiatki
Krzyż na KP. No, to jest przykład metody i chamstwa Shatyna i oczywiście Komorowskiego i całej tej pseudoelity. W czym rzecz? Zdarzyła się straszna katastrofa. Są ludzie, którzy mają potrzebę, może dla innych śmieszną, żeby przed pałacem prezydenckim modlić się i wspominać prezydenta, którego szanowali i którego może nawet ślepo kochali. I co? Co robi mądry i przyzwoity następca? Po prostu przychodzi do ludzi, zapala znicz, modli się z nimi, jeśli jest wierzący, rozmawia, nie prowokuje, łączy się w cierpieniu. Odwiedza ich, rozmawia, lub nawet macha ręką i daje się ludziom wypłakać, wymodlić, choćby to miało trwać 5 lat! Ale nie, tak normalny i zwyczajny gest, nie jest możliwy. Trzeb akoniecznie jak sam Shatyn napisał WYSZYDZIĆ I WYŚMIAĆ. No i o to chodzi, żeby ludzi, może i prostych, może i nierozumiejących, może, może... pokazać jako IDIOTÓW, którzy nie wiadomo czemu się tam zebrali? I można po stokroć powtarzać, to co wyżej napisałem, ale reakcją będzie RECHOT! NIE MA MIEJSCA w Polsce, dla ludzi, których wrażliwość jest inna, niż ta, którą lansuje i popiera konsorcjum GW - TVN i ogół mediów, tak zwanych mainstreamowych. O to właśnie chodzi, żeby nie dopuścić do rozmowy, bo rozmowa oznacza zgodę na przedstawienie argumentów. Dlatego właśnie tutaj to wygląda, tak jak wygląda, dla Shatyna literalnie nic, co się nie zgadza z jego wizją, nie jest argumentem, bo jego wizja jest kompletna i szczelna. I gdzie indziej u Olejnik jest dokładnie tak samo. Kto ma naprawdę odmienne zdanie, choćby miał stos argumentów, powagę swojego doświadczenia, tytułu, nie będzie traktowany poważnie. Poważnie to sobie red. Żakowski z red. Paradowską mogą porozmawiać, nawet polemizując, jak bardzo kościół jest zaściankowy :D

Gość gość
W czym rzecz? Zdarzyła się straszna katastrofa. Są ludzie, którzy mają potrzebę, może dla innych śmieszną, żeby przed pałacem prezydenckim modlić się i wspominać prezydenta, którego szanowali i którego może nawet ślepo kochali.xxRóżni ludzie mają różne potrzeby.Do modlenia się jest kościół a ulica jest od przemieszczania się a nie od modlenia.Takie nas wszystkich obowiązuje prawo bo inaczej byłaby anarchia.Jesli aj odczuwam potrzebę opróżnienia pęcherza to też mogę to zrobić na ulicy? Nie. Od tego są odpowiednie miejsca, mimo mojej ogromnej potrzeby.

lubie kwiatki ale o co ty walczysz ? zobacz co sie porobilo z tym swiatem zobacz jakie spustoszenie w zyciu czlowieka zrobil internet i tak jakby wolnosc slowa. tego swiata juz nie ma on sie skonczyl po 2000 roku tutaj nikt nie ma zazdnych wartosci najlepiej to wyjsc na scene i sie wysrac komus na morde wtedy jest szansa na bycie wielka gwiazda i takie cos wlasnie promuje tvn

Gość annaw147543836
Lubie kwiatki, swietne posty! Milo poczytac inteligentnego czlowieka

"Podałem dwie różne informacje, żeby udowodnić, ze informacja nie jest neutralna i odbiór czystej informacji przez ludzi jest różny(...) Nie rozumiemy się chyba. Podajesz DWIE różne info, jedna dotyczy czegoś dla większości odległego, druga tego co jest tu i teraz. Ja mówię o JEDNEJ informacji, jednym fakcie, który może być przekazany na różne sposoby, w zależności od tego jaki efekt chcemy osiągnąć. To się potocznie nazywa manipulacja.

Gość annawcyferki
chodzilo mi o posty o czubaszek, reszty nie czytalam

Gość gość
Napisalaś:"aj em de czołzen łan dziś A tak w ogóle to uważam, że info jest neutralne, to ludzie nadają mu zabarwienie emocjonalne, poprzez np. pytania retoryczne, czy "pseudoosobiste" podsumowanie wypowiedzi."xxA ja udowodniłem Ci, że odbiór jest uzależniony od treści informacji. Dlatego podałem dwie różne.

Jesli aj odczuwam potrzebę opróżnienia pęcherza to też mogę to zrobić na ulicy? Nie. Od tego są odpowiednie miejsca, mimo mojej ogromnej potrzeby. x nie zeszczales ise nigdy pod drzewem ?

Piszesz,że do modlenia się jest kościół, zgadzam się, ale np. "w wielkim świecie", jakim dla Polaków jest np. GB, masz prawo stanąć na ulicy i manifestować swoje poglądy, pod warunkiem, że nie obrażasz królowej. U nas robi się z tego medialną aferę na cały kraj.

przykladem prawdziwego zeszmacenia sie w zyciu jest wlasnie shatyn nie wiem do konca czy tacy ludzie naprawde istnieja czy sa zwyczajnie wymysleni przez jakis sztab zeby podpalac ludzi w dyskusji i ciagle ich ze soba konfliktowac.

Gość gość
Piszesz,że do modlenia się jest kościół, zgadzam się, ale np. "w wielkim świecie", jakim dla Polaków jest np. GB, masz prawo stanąć na ulicy i manifestować swoje poglądy, pod warunkiem, że nie obrażasz królowej. U nas robi się z tego medialną aferę na cały kraj.xxCo pastwo to prawo. Ale chyba i tam potrzebna jest rejestracja manifestacji jak u nas?A "medialna afera" u nas zrobiła się z tego, że chodziło o tak wazną rzecz jak wypadek lotniczy w którym zginęło tyle osób.I fakt wykorzystania tego do walki politycznej o włądze.

Gość lubię kwiatki
Różni ludzie mają różne potrzeby. Do modlenia się jest kościół a ulica jest od przemieszczania się a nie od modlenia. --- wyjątkowa sytuacja, szczególne miejsce, prawo do zgromadzeń, zwyczajna wyrozumiałość, kraj o tradycji katolickiej (tak wiem to nie ma znaczenia :D)... ale nie dla Shatyna i jego wodzów Takie nas wszystkich obowiązuje prawo bo inaczej byłaby anarchia. --- kolejna bzdura, nie ma anarchii, gdy ludzie chcą oddawać cześć komuś, kogo cenią, kto zginął, od tego jest państwo, by im zapewniło taką możliwość także na ulicy, bo ta ulica to część kraju, szczególnie w tamtym określonym miejscu Jesli aj odczuwam potrzebę opróżnienia pęcherza to też mogę to zrobić na ulicy? Nie. Od tego są odpowiednie miejsca, mimo mojej ogromnej potrzeby. --- I ty siebie masz za przyzwoitego człowieka? Jesteś niestety chamem i to potwierdzasz, PORÓWNUJĄC MODLITWĘ ZA ZMARŁEGO CZŁOWIEK DO ODDAWANIA MOCZU. Robisz to celowo, żeby WYSZYDZIĆ, ZATŁUC RECHOTEM. TO JEST typowy chwyt erystyczny, którym obracasz bez końca. Ale nie jest to prawda, bo sikanie to nie modlitwa, chociaż dla ciebie być może, to jedno i to samo, bo taki jest twój poziom wrażliwości. I tak jest stale, tak jest tutaj, tak jest w TVN w GW. Jest chamstwo i rechot. Nie ma wyrozumiałości. Nie ma wrażliwości, nie ma PRZYZWOITOŚCI. Wiadomo o co chodzi. Chodzi o wielką politykę.

Gość gość
Jak chcesz rozmawiać o formie przekazu dwóch różnych wiadomości skoro każda jest inna? Tutaj decyduje odbiorca co jest dla niego ważniejsze, my mówimy o nadawcy komunikatu.xxBo chodzi o podanie info w formie czystej, nie manipulowanej przez nikogo.I o tym pisałem.

Gość gość
kolejna bzdura, nie ma anarchii, gdy ludzie chcąxxLudzie mogą chcieć ale ich "chcenie" reguluje obowiązujące prawo.

zwykly prosty przyklad ostatnio odsłonięto pomnik cristiano ronaldo i wyborcza od razu podala informacje o kompromitacji bo wystepuje tam erekcja za to inne fachowe pilkarskie portale nawet nie pomyslaly o takiej bzdurze jakiej zajmuje sie obsrana wyborcza

Gość gość
--- I ty siebie masz za przyzwoitego człowieka? Jesteś niestety chamem i to potwierdzasz, PORÓWNUJĄC MODLITWĘ ZA ZMARŁEGO CZŁOWIEK DO ODDAWANIA MOCZU. Robisz to celowo, żeby WYSZYDZIĆ, ZATŁUC RECHOTEM. xxPorównuje czynności, nic więcej.To ty dodajesz, swoim zwyczajem swoje manipulacje...:D

i wlasnie ten forumowy k/u/r/w/i/s/z/o/n ktory wmawia tu komus ze on cos potrafi uzasadnic dziala w ten sam identyczny sposob dla niego nic nie jest wazne oprocz wysmiania i sprowokowania czlowieka do klotni takie k/u/r/w/y zwyczajnie juz tak maja

Gość gość
Modlitwa za zmarłego człowieka odbywa się w kościele albo na cmentarzu.Przynajmniej modlitwa w formie demonstracyjnej.

Gość gość
Właśnie, w formie czystej, bez nacechowania emocjonalnego, przecież cały czas mówimy o neutralności wiadomości.xxI obie info które podałem są w takiej włąsnie formie chociaż ich treść jest różna i od tego włąśnie zależy odbiór przez widza czy słuchacza.

Gość gość
Nie ma wyrozumiałości. Nie ma wrażliwości, nie ma PRZYZWOITOŚCI. xxDokładnie.Nieprzyzwoitym jest zajmowanie pasa ruchu który należy do wszystkich.Pomijam łamanie prawa, które jest oczywistą oczywistością.

Gość gośćr
MÓWIENIE PRAWDY W STYLU CZUBASZEK..to po prostu zwykłe chamstwo..bo jak nazwac jej wypowiedziedz odnośnie grycanek,"nie lubie ich, bo nie lubię patrzec na rzeczy brzydkie":) To czemu sama siebie akceptuje, sama też jest brzydalem...taka jest jej tak prawda w oczy.., że innie nie moga byc brzydcy dla niej i nie moze na nich patrzec, ale ona może wygladac jak stara czarownica i jej to nie przeszkadza. Taka prawda rzucana kazdemu w oczy, to zwykłe chamstwo, bo gdyby trafiła na jakas wrażliwa osobe i prawdziwego artystę..to mogłby sobie cos po jej szczerej wypowiedz zrobic..baba jest niczuła , nie delikatna, dla mnie JEJ MÓWIENIE "PRAWDY", to zwykłe prostactwo...bo co kogo interesuje "jej " prawda, to jest jej tylko subiektywne zdanie ,urojone w jej głowie, ktos inny moze miec całkiem inne zdanie, tak jakby uważała, ze jej opinia to JAKAS...k...rwa wyrocznia..w Polsce.. tak chyba w tvnie

Gość gość
Prawo zabrania zajmowania pasa ruchu. Bez względu na to w jakim celu.Chyba, że mamy pozwolenie na coś takiego.A nas wszystkich obowiązuje prawo panstwowe.

przeciez tej starej torbie placa za mowienie tych bredni bo ona sama nawet nie wie co plecie jak ma wszystko napisane na planszy czy kartce. kiedy wy ludzie pojmiecie ze w tv czy w prasie nigdy nie bylo i nie bezdie wolnosci slowa. gadasz to co ci rozkaża!!!! tumany wbijcie to sobie w koncu do glowy bo jestescie bardziej zacofani od naszych dziadkow czy rodzicow