Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maxi_ja

Ze 111 do70... 40lat i 40kg do zrzucenia, ktos jeszcze?

Polecane posty

Gość chmurka777
Cześć dziewczyny . Fajny ten przepis na salceson - kiedyś wykorzystam - jak schudne . Diete trzymam prawie bez odstępstw ale dodatkowy ruch to porażka . Podziwiam Carmen tyle ćwiczeń . Ja nigdy nie lubiłam specjalnie sportu . Mimo to waga wolno spada jak dobrze pójdzie to na koniec miesiąca zobacze 7 z przodu . Życze wszystkim dużych spadków .

optymalistka - dzięki za przepis, szczerze wątpie, że uda mi się zdobyć chociażby połowę składników, ale może kiedyś zrobię, bo brzmi świetnie:) chmurka - trzymam kciuki za tą siódemkę:) Dzisiaj nie poćwiczyłam, musze wsiąść na rower jak położę dzieci spać, ależ mi się nieee chce, dobrze, że wina nie kupiłam, bo by rower poszedł w odstawkę:) A w lodówce sernik na weekend:) Trzymajmy się ...jakoś... do następnego ważenia:)

Gość gość
czesc Piekne ja juz po treningu umieram...:) ale zadowlona bo dalam rade Pytanko mam czy Wy przy naszym dietowanku sie masujecie ? masazerami, rekawicami czym badz zeby zachowac jedrnosc przy stracie tylu kg? mam costakiego http://allegro.pl/masazer-antycellulitowy-ultradzwiekowy-3w1-i4754979819.html ten dostalam w prezenicie i sie za niego jeszczenie wzielam icos takiego http://www.dignity.pl/product-pol-65-MASAZER-DIGNITY-6-glowicowy-model-ME7711-.html ten kupilam przy ostataniej diecie zawsze masowalam sie po 15min dziennie i dwa razy w tygodniu robilam maski na cialo- efekt zero wiszacych ramion itp a Wy robicie jakies cuda poza dieta? Maxi_ja ja robilam saune sucha ale mnie kosztowalo duzo...efekt byl fantastyczny:) chmurka777 jesli ograniczasz kcal zawsze wagabedzie spoadac nie ma inaczej :) ja cwiczebo lubie nie zmuszam sie ,nie cierpie i za polowe mi placa wiec jest motywacja i czy ja jestem na diecie czy nie to i takna fitness chodze :)poza tym fakt szybszych efektow w odchudzaniu mnie motywuje bo jestem mega niecierpliwa :) PS: Mile Panie uzupełnijcie stopkę:)

Gość Margeryta_
hej laseczki, tak, cwiczyc, ucinac kalorie na kazdy mozliwy sposob (byle bez glodzenia sie, ot, lekki niedosyt) i juz ! :-) menu z wczoraj: 1. 2 wafle ryzowe z pasta (awokado zblendowane ze szpinakiem, doprawione, mniam), szynka z indyka, ogorek, cebulka 2. salatka: 2 jajka, pomidor, kukurydza, chrzan, majonez, 2 wafle ryzowe z tym co wyzej 3. 2 jajka, pomidor, kapusta kiszona, reszta awokado.

Witajcie Panie :) ja dzis zakonczylam treningi wysilek nowy ale cieszy da nowe nadzieje (jestem zmeczona starymi metodami prowadzacymi donikad) Wlasnie dziewczyny z ucinaniem kcal wszystko zglowa :) nie glodzic sie:) Margeryta- umarlabym na Twoim menu :) nie zjadlas wiecej niz 800kcal wczoraj... Dziewczyny co powiecie na to zeby nasz stopki aktualizowac w kazda niedziele :) tak bedziemy zobligowane cos tu wstawic i bedzie troche moblizowac , taka mobilizacja dietowa dzien prawdy - niedziela :):):)

Margeryta - poddalas mi pewien pomysl :) Dziewczyny moze to dobry pomysl zeby co wieczor, badz obojetnie o ktorej porze pisac tu nasz menu dzienne i jesli ktos jest w stanie ile to kcal. Majac w stopce rodzaj diety jaka prowadzimy kazdemu kto zaczyna mozemy pomoc i jednoczesnie na wzajem sie mobilizowac :) bedziemy widziec jakdieta wplywa i jakie menu jemy to na bak ulatwi nowym szcuplejacym :) jakie macie zdanie ?:):):) mozepomoze namto robic mniej grzechow jaksie bedzie Tu trzeba wyspowiadac :) oczywiscie obiecujemy mowiec prawde z grzeszkami rowniez:):):)

aqua_marine - ja jestem troche mlodsza mam31 ale widzepo stopkach ze w podobnej wadze nas tu sporo :)i mam nadzieje ze wrownomiernie bedziemy zchodzic z tego balastu

Hej dziewczyny, ja dzisiaj źle zaczęłam dzien dietowo i jeszcze nie zdązyłam poćwiczyc, spróbuję wygospodarować trochę czasu po południu. Nie napiszę co i jak, żeby reszty nie demoralizować. Ale czuję się opuchnięta i przytyta:( A winowajcą jest raczej wczorajszy ser, nie licząc naczelnego kusiciela... plus moja słaba wola:( Carmen - pisałam menu swego czasu, ale odechciało mi się ze względu na komentarze anonimowych gości, dlatego robię to, ale od czasu do czasu, natomiast przewaznie wpisuję sobie w kalkulator, żeby wiedzieć. Aqua_marine - widziałam Twój temat i dopinguję Was, z tym, że ja się z moimi 40 do 41 urodzin już raczej nie wyrobię, więc zakładam cel przed 42;)

po wczorajszych wieczornych kijach i dzisiejszym długim spacerze mam zakwasy w nogach :D ale waga jest zupełnie nieczuła na moje starania ehh... :O oglądałam dzisiaj jakiś program z J. Kwaśniewską i M. Bojarską - Ferenc - zachęcały do chodzenia z kijami ( podobno ur******ają cała sylwetkę) i do slow-joggingu Życzę przetrwania weekendu :D w spokoju :D

Gość Rybitwa
Menu dziś 1. szklana wrzatku, pół grapefruita 2. owsianka ( z trzech łyżek)+ jabłko +miód (łyżeczka) 3. dwie małe paróweczki (niby chude itd. dla dzieci), kawałek twarogu, ogórek kiszony (wszystko słone jak cholera bo twaróg był wędzony) 4. watróbka, warzywa z patelni bez ziemniaka 5. się zobaczy co, maksymalnie jogurt grecki z owocami o 18 6. Wypiję drinka bo chcę. Upiekłam mufinki rodzinie z ciasta marchewkowego. Siedziałam i wachałam, bo pachna że och….. Ja się ważę w piatek przed łikenedem :P Wczoraj zatem waga 90 kg Na 16 lutego - poczatek - 96 kg Dieta nie wiem jaka, lekko sugerowana Dukanem ( nie znam się na dietach) Sporo czytam i wyszło, że trzeba jeść wszystko tylko mniej. Słucham organizmu i mam się nieźle :) Pozdrowienia dla wszystkich!

Dziewczyny wage lepiej podawac w stopce z rodzajem diety jest na s tyle ze zapominamy ktora jest na jakiej diecie :) Maxi_ja- co tam sie przejmujesz komentarzami jak bedziemy wszytkie pisac menu to sie nikomu nie bedzie chcialo tyle jedzenia analizowac piszemy i juz :) i piszmy kcal calosciowe Blubber-kijki to prawda angazuja cale cialo - warunek chodzic w rytmie najlepiej sobie kupic plyte do fitness albo sciagnac cos mp3 na uszyi isc stale w tym samaym rytmie - super sprawa:) Rybitwa- bardzo fajnie ze spada :) umiesc swoje wyniki wstopce :)i jakmozesz podawaj finalne kcal i menu na koniec dnipoprzedna kompletne lub zdnia poprzedniego podsumowanie:) TZRYMAMAY SIE DZIELNIE !!!

i.imgur.com/hrXaagQ.jpg Chcesz schudnąć w przyjazny dla ciała sposób? Dziewczynie na zdjęciu zajęło to tylko 3 miesiące, czy Ty spodziewałabyś się takich efektów? Wystarczy, że napiszesz maila na jakschudnac@o2.pl a my się do Ciebie odezwiemy!

Gość optymalistka
Witajcie dziewczyny! Carmen masz rację żebyśmy ujednoliciły stopki, zaniebieszcze się i zrobię stopkę za dwa kilo, bo chcę mieć dwucyfrówkę, to pewnie z tydzień mi zajmie z tym weekendem. Też lubię czytać wasze menu, więc piszcie, a Maxi nie przejmuj się trolami. U mnie tak: -wrap z siemienia, plaster tłustego twarogu, sardynki, sałata -żurek z jajkiem, kiełbasą, boczkiem, gałka ziemniaka pure z masłem - wątróbka z cebulką na omlecie z 1 jajka, surówka colesław do tego dwie kawy ze śmietanką 30%, na noc śliwki namoczone

Szczerze nie chce mi się liczyć kalorii, nie mam do tego narzędzia, a i tak już wszystko liczę ;P Menu które podałam na dziś jest kompletne. Na bank nie zjem nic więcej, nie dam rady, chodzę genetycznie wcześnie spać i wstaję wcześnie. Dziś choć mam wolne funkcjonuję od 05:50 :) Stopka gotowa (chyba) Nie podaję nazwy diety bo nie wiem co stosuję, powiedzmy że MŻ Carmen masz dynamit w d…pie, ale ja też się usprawnię, jeszcze chwilka :)

Gość chmurka777
Witam ja jesten na Dukanie i nie licze kalorii i przeważnie nie waże produktów . Ta dieta nie ma ograniczeń kalorycznych , trzeba jeść z rozsądkiem i to co dozwolone , licze za to ilość białek ale tak troche na oko . Jadłospis moge podawać ale liczyć nie będe bo z czasem u mnie kiepsko .Dziś 1. tatar cedulka bułka dukanowa 2.sernik na zimno 3'galaretka z kurczaka i deser jogurtowy 4.dwa jajka na twardo i reszta sernika 5.sałatka z pomidora i cebuli potem pewnie ze dwie lampki wina Stopke zaktualizuje jutro

Gość gość
Polecam zajrzeć na blog Smak zdrowia. Dzięki niemu schudłam od 1 lutego 6 kg,a jedzenia tyle,że czasem szczęka boli od ciągłego przeżuwania.I co najważniejsze jedzenie bardzo zróżnicowane i gotowe przepisy oraz ilości na jeden posiłek.Nie trzeba się samemu głowić co jeść na diecie. Gorąco polecam !!!

Gość optymalistka
Witam w niedzielny poranek, przywitało mnie słońce, to dobry początek:) Dzisiaj moje śniadanie: 2 parówki szlachetne;), pół kromeczki żytniego z masłem, pomidor ze szczypiorem a to podam jeszcze moje wyliczenie, ale też nie zawsze to robię: 443kcal, 179gram B:W:T = 15 : 12 : 35 Co dale jeszcze nie wiem. Miłego dnia

Witajcie Sloneczka :) jutro zaczynamy kolejny tydzien sukcesu :) Ja dis po tygodniu diety -1.5kg :) wiec fantastycznie. Moje menu na najblizszy tydzien jest identyczne na wszytkiedni (zabieg celowy dietetyk chce dkoladnie wiedziec jak zareaguje w pt mam wizyte wiec jakiesdrobne rzeczy zmienimy ale dla mnie tomenu moze byc na najblizsze pol roku:) Moje obecne menu ma wszytkie skladniki odzywcze ajednoczesnie dla mnie mniam Menu na tydzien SNIADANIE koktail proteinowy + 100ml soku z przetartych owocow +pomarancz lubananas 383kcal IISNIADANIE Danone Vitalinea - podwojna proteina 80kcal IIISNIADANIE Danone Vitalinea + banan lub jabluszko OBIAD - zawesze A: ...200g-250g wazyw + 1 lyz. olwiy zoliwek + vinegre +40g ryzu dzikiego do tegodo dajemy warjanty: : 1-losos surowy podwedzany 100g + 60g tunczyka wzalewie wlasnej (calosc obiadu A+1 = 557kcal) 2-dorsz surowy podwedzany 80g + 60g tunczyka wzalewie wlasnej (calosc obiadu A+2 = 525kcal) 3-120g tunczyka wzalewie wlasnej (calosc obiadu A+3=397kcal) 4-piersz indyka 100g (calosc obiadu A+4 345kcal) PODWIECZOREK buleczka razowa 70g +1lyz. od herabty oliwy zolwiek +60g tunczyka w zalewie wlasnej KOLACJA koktal proteinowy+ 40g otrebow owsianych - 372kcal SUMA KCAL w zalezonsci od wybranego obiadu 1600-1800kcal:) optymalistka-poprosimy stopke :)zadnych wymowek ja tez zaczelam z 3 wstydiwymi cyframi horror :/ dajemy czas do niedzieli:) taki maly sznatarz imotywacja bez wzgledu na wymik Twoja stopka pojawi sie wprzyszla niedziele ok? chmurka777 - to samo :) poprosimy stopke , widze ze jestes na 2giej fazie Dukana ;) przeczytalamdiwe ksiazki o Dukanie i zrobilam tydzien diety ale na Dukanie nie mozna cwiczyc :/ Rybitwa-nie liczysz kcal nie szkodzi, ale jak mozeszzrob stopke napis zdieta MZ i swoje wyniki :) i juz :) Dziewczeta co robicie zeby nie stracic jedrnosci ? bonie oszukujmy sie po-30-40-50kg tosie dzieje skora wiednie......:/

Zapomnialam napisac :) Oprocz utraty kg moja nowa motywacja jest : idedosklepu z cuchami razwmiesiacu przymierzamcos ladnego XL i jesli lezy zgrabnie nie kupuje ! :) biore z wieszaka ta sama rzecz 38-40 i kupuje ta:):):) bo wiem zeniebawem w nia wejde !!! i to jest moj punkt motywacyjny hehehheh

Witam dziewczyny . Carmen fajny pomysl z ciuchami . Ponieważ ja odchudzam się już 2 lata to mam inny system , kupóje ciuchy max dwa rozmiary mniejsze a przeważnie rozmiar mniejsze . Ja zaczynałam też z dobrą trzycyfrówką więc co jakiś czas musiałam uzupełniać garderobe . Dziś u mnie 1. owsianka 2.serek granulowany x 2 3.mieszanka chińska na patelnie + udo indyka gotowane 4.tatar 5.jeszcze nie wiem Miłej niedzieli wszystkim

Ja nie potrzebuję do motywacji nowych ciuchów :P Ja bym się chciała w te stare znów mieścić!! 😭

Gość optymalistka
Mam dokładnie jak aqua_marine, cała szafa ciuchów, do których trzeba się upchać:). Carmen, nie spodoba Ci się mój sposób na brak zwisów, ale to są ścięgna, chrząstki, szpik, podroby i wieprzowe skórki :):D Obiecuję, że zrobię stopkę. aqua, ładnie schudłaś na LCHF, też kiedyś stosowałam tą dietę, niestety popłynęłam, za dobrze sobie jadłam, ale podobają mi się założenia. Na obiad dziś zjadłam rosół z żółtkiem i 4 pierogi z mięsem wołowym z rosołu (szponder, goleń i szpik wołowy), falbanki odcinałam:) sałatka z pekińskiej. Nie wiem czy coś wcisnę więcej, na razie pas, a kalorycznie też nie mam pojęcia ile to wyszło, ciasto na pierogi było mega cieniutkie, a mięso tradycyjnie tłuste. Myślę, ze ok 550kcal.

optymalistka - ja tez mam caaszafe pieknych ciuchow bo jakschudlam ostatani raz to kuilam prawie wsztko nowe :) no i mam ale i tak sobie dokupuje codo chrzstek itp - to poprostu zelatyna-kolagen jest ok ja nie jestem za wieprzowina bo jest tlusta to raz dwa nie smakuje mi i moja mama wieki temu wyelimnowala ja z domu mimo ze ona z waga problemow nie ma, porostu jej nie jem, ale kolagen to malo bialko czyli miesko + dobry tluszc + troche cwiczen to gwarancja na brakz wisow chmurka777- zrob stopke 2 lata z jakiej wagi? do jakiej idziesz?Twoj system tezrobie spodnie rozmiar mniejsze i daze do nich:) aqua_marine- ja tez chce w stare wejsc ale nowe tez cche miec ;) Dziewczyny macie mezow ? jak oni sie zachowja jak Wy na diecie ?

To jest dieta eliminująca z menu węglowodany do poziomu minimum na rzecz tłuszczów. W tej diecie to tłuszcze stanowią źródło energii dla organizmu. Białko pozostaje w diecie na normalnym poziomie zapotrzebowania. Jest chyba najbardziej podobna do diety optymalnej dra Kwaśniewskiego, ale nie tak rygorystyczna jeżeli chodzi o białko, nie trzeba trzymać się sztywno proporcji. Podstawowe informacje na temat tej diety można znaleźć na: http://www.dietdoctor.com/lchf Jest tam plik po polsku do pobrania.

Hej kobietki. Nie mam budujących wieści z frontu - niestety, ani ćwiczeniowo ani ddietetycznie nie było w ten weekend - za dużo ganiania, a to zaplanowane jedzenie wymagało czasu na obróbkę. Czyli d/u/p/a jutro będzie większa:( i jeszcze czuję się sucha, bo za mało piłam:( Niestety nie mogę nadrabiać przed nocą jesli chcę się wyspać. Mam nadzieję, że u Was było lepiej? Rybitwa - pięknie Ci kilogramy zeszły:) Carmen - fajnie mieć jakąkolwiek motywację, ja nie mam praktycznie żadnej, to najgorsze:( optymalistka - rozwaliłaś mnie tym obcinaniem falbanek;) aqua-marnie - LCHF też mi się podobała:) no nic, od jutra trzeba wstac i walczyć dzielnie dalej:)

Gość Carmen0000
Hej Dziewczęta dziś z rana:) Żaczynamy kolejny wygrany tydzień! Głowy do góry i koncentrujemy się na zdrowiu:) Ps:nie wiem czy któraś z Was próbowała, to dala wszytkich i dla kobiet które nie mają dostępu na fitness bądź nie lubią w klubie-cwicznia z Ewa Chodakowska! Ona na swoim Fb codziennie daje jedna metamorfozę. Dziewczyny same do niej ślą zdjęcia przed i po. ja wolę ćwiczenia na silowni ale przyznam że jej profil jest super motywujący. daje jadłospis na każdy dzień i ćwiczeni, gotowe prprzepisy. Uważam bardzo pozytywna sprawa:)