aqua_marine 0 Napisano Marzec 23, 2015 W jednym z tych wykładów Zięby było jak sprawdzić ile konkretnie dana osoba potrzebuje węglowodanów - przy pomocy pasków do badania zawartości ketonów w moczu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aqua_marine 0 Napisano Marzec 23, 2015 Należy też wspomnieć, że w mitochondriach nie są spalane ani węglowodany, ani tłuszcze, tylko ATP, a ATP powstaje zarówno z węglowodanów jak i z tłuszczów. Z tłuszczów mogą też powstać węglowodany. W ciele człowieka tylko niektóre organy potrzebują czystej glukozy do funkcjonowania, reszta jedzie na każdym paliwie - glukozie, tłuszczu, ciałach ketonowych - byle było :D W żywym organizmie nie ma ślepych uliczek - wszystko ze sobą jest powiązane :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Carmen0000 0 Napisano Marzec 23, 2015 http://m.sfd.pl/PRZEMIANY_T%C5%81USZCZ%C3%93W-t151789.html Jeśli komuś się chce czytać o co w tym wszytkim chodzi:) W organizmie jest wszytko powiązane ale mając wiesz bszczegolowa mamay wpływ na pracę naszego organizmu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Carmen0000 0 Napisano Marzec 23, 2015 Aqua_marine - z tłuszczów niewątpliwie powstaje paliwo energia ale aby organizm ja pozyskał musi być poddany procesowi w momencie spalania tkanki bardzo czaseto liczy się czas dostarczenia węglowodanów tak jak po wysiłku żeby nie zaszły procesy niepożądane :) Pytanie jest proste cel? Jak się wybierze świadomie cel trzeba iść drogą do niego :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Carmen0000 0 Napisano Marzec 23, 2015 moj bilans na dzis : Bialko -138.83 weglowodany -173.34 tluszce - 52,88 blonnik - 24.94 kcal -1778.06 sniadanie koktailbialkowy z sokiemi pomarancza 2sniadanie dwa serki135g 3sniadanie serek135g + jabluszko 4obiad dorszsuerowy podwedznay 80g +g tunczyka w sosie wlasnym+tona surowki z lyzka oliwy z oliwekg ryzu 5podiweczorek bulka razowa z lyzeczka oliwy z oliwek +60g tunczyka w sosie lwsnym i papryczkakonserwowa 6kolacja koktail bialkowy z otrebami owsianymi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MonikK 0 Napisano Marzec 23, 2015 Sisja tak, to ja :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sisja Napisano Marzec 23, 2015 No tak myślałam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 23, 2015 co tu się dzieje:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Margeryta_ 0 Napisano Marzec 23, 2015 Carmen - o Madre Pasternak, 140g Bialka? jak Ty to wciagasz? Ja jak zjem 100 to mam wrazenie,ze mi uszami wychodzi, tak 70 jest dla mnie ok, a sa dni, ze 40-50 w zupelnosci starcza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Carmen0000 0 Napisano Marzec 23, 2015 Margeryta_- hehhe pije kokoktaile czysto białkowe w porcji masz 35 g :) weź pod uwagę ze ja bardzo dużo ćwiczę silowo i areobowo (4razy w tygodniu siłownia to zadanie od trenera aerobowy to moja praca jestem instruktorem fitness z nadwagą :p) i moja waga plus trening mi każą jeść 1,5g na kg masy ciała z czasem będę redukować ale ja mam to wyliczone przez dietetyka sportowego. Moje menu jest na gorze :) bez koktail byłoby trudno Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Margeryta_ 0 Napisano Marzec 23, 2015 no tak, zapomnialam, ze Ty trenujesz ostro. A ja mam prace biurowa, iec 7 godzin przed kompem, troche wysilki po pracy w domu typu sprzatanie, pranie, wiadomo itp, i jakies wymachy lub 10 min na orbim :-) 2 razy w tygodniu uprawiam slow-jogging i czasem wracam z pracy szybkim marszem (40min).No I fakt, szejki bogate w bialko. Bo juz se wyobrazilam jak prawie kilo miecha wcinasz ;-P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Carmen0000 0 Napisano Marzec 24, 2015 Margeryta- fitness to hobby ja pracuje do w biurze codziennie 9h ;) a później 2ga praca fitness i oprogramowania z tego sprzątanie itp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sisja Napisano Marzec 24, 2015 Pracowita Dziewczyna z Ciebie:) Kończę czwarty dzień diety nieoczekiwanie kawałkiem gorzkiej czekolady-zjadłam dzisiaj mało,więc chyba nic się nie stanie.Kubek zielonej herbaty i jedna kostka 80%czekolady. Do jutra;)...dokładniej do rana;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Blubber 0 Napisano Marzec 24, 2015 Witajcie z kawką :D moja waga uparta :O rano 100,3 kg - to się śmieszne już robi :O jestem zła :O idę na zakupy, może poprawię sobie humor :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Carmen0000 0 Napisano Marzec 24, 2015 Witajcie dziewczynki z poranna kawka, u mnie dziś kolejny spadek i mamay od początku diety(15dni) -3,40kg :) Blubber - poćwiczyć, nic tak nie pali tkanki jak ruch.Tu nie ma co czekać tylko działać, każdy zastój można ruszyć :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Carmen0000 0 Napisano Marzec 24, 2015 Sisja - gratuluję 4 dnia ale na czekoladke zezwolenia nie ma zwłaszcza na noc! Cukier prosto w biodra! Mówiłam chcecie coś zjeść noedozwolnego proszę łapać klawiaturę i pisać TU!:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Carmen0000 0 Napisano Marzec 24, 2015 LEKTURA http://portalaktywni.com/aktualnosci/ile-bialka-ile-tluszczow-i-weglowodanow-/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sisja Napisano Marzec 24, 2015 Carmen masz rację-nie powinnam na noc,ale zjadłam wczoraj poniżej 1000kcal i coś chciałam małego do tej herbaty.Dzisiaj zjem zdecydowanie więcej,więc czekolady nie ruszę. Zdecydowanie czuję już różnicę w podejściu do mojej zmory(słodyczy) -nie mam już parcia i wybrałabym talerz zupy,albo dobrą surówkę zamiast np ciastka....tylko cztery dni,a jak trudno się zabrać:-O Miłego,dietowego Wam życzę;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Carmen0000 0 Napisano Marzec 24, 2015 Sisja - słuchaj chcesz czekoladke jest ok ale zjedz ja do kawy rano.znałam kiedyś panią. Która schudła 37 kg i codziennie jadła dwie kostki czekolady tak sobie ustaliła. Ale świecie nie przekraczała tych kostek. Gorzka czekolada tez ma swoje dobre strony. ps:1000kcal to mało później po takich dietach robi się jojo :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Margeryta_ 0 Napisano Marzec 24, 2015 witam przy \_/> za malo Sisja, za malo kalorii, jak ja tak sie zalatwie to tez nie moge usiedziec na tylku i tylko patrze co by tu malego podciagnac, a jak jeszcze pocwicze to dopiero bal, musze sie pilnowac, zeby w takich dniach jesc po prostu wiecej, nawet 2tys kcal., trudno. Blubber - kochana moja, brakuje Ci niecale pol kilo, to naprawde niewiele a zobaczysz jakiego kopa dostaniesz, pocwicz ostro i bedzie efekt. Carmen - czyli wg tego linka jem idealnie, chcac nieccac, bo jem intuicyjnie: B ok 70-100g, T 50-70, WW 100-120 hihi, oczywiscie to orientacyjnie, bo wiadomo, zalezy od dnia. Milego dnia dziewczyny :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Carmen0000 0 Napisano Marzec 24, 2015 Margeryta :) no widzisz super najważniejsze są proporcje składników odżywczych i żeby te składniki mieściły się w zapotrzebowaniu energetycznym i tylko to nas powinno interesować jak wiemy ile kcal i ile białek węglowodanów i tłuszczy przypisane jest do nas powinniśmy wybierać jedzonko żeby warunki te spełnić i nie oszukujmy się jojo to tylko i wyłącznie efekt nie dostarczania na diecie czegoś co organizm miał wcześniej jak cukry jak się je wyeliminuje całkowicie brak energi raz a dwa jak się organizm później dorwie do lodów czy czekoladki to kaplica wszytko idzie w boczki :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sisja Napisano Marzec 24, 2015 Carmen,zapomniałaś,że ja od słodyczy uzależniona jestem-takie codzienne jedzenie czekoladek na śniadanie,nie dla mnie. Raz-dwa w tygodniu w zupełności starcza.Wolę zjeść coś bardziej wartościowego zamiast czekoladek-ja już swój limit czekolady zjadłam/żeby tylko swój:P/ Margeryta,wiem,że to za mało-ale ja łatwo wpadam z jednej skrajności w drugą;muszę się pilnować.Przerąbane:pilnować,żeby nie zacząć jeść słodyczy i pilnować,żeby nie jeść za mało:-o Dzisiaj już jest więcej;wieczorem zdam raport. Nie chce mnie na tej stronce Tabele zarejestrować,spróbuję wieczorem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Carmen0000 0 Napisano Marzec 24, 2015 Sisja absolutnie nie zapomnialam ze jesteś uzależniona bo ja jestem taka słodka jak Ty generalnie mogłabym żyć na czekoladzie 5lat dziennie :) tylko trzeba sobie metodę na siebie poszukać:) Ale ważne cukrów prostych nie inny po 16:00 nigdy! I się proszę tego trzymać!!! Jak nam się potwornie chce czekolady o tej godzinie to bierzemy mleko jakieś 20ml dodajemy 3-4lyzki kakao romieszamy do papki dodajemy slodzik albo jakaś tam była roślina śledząc która nie wiem jak się po Pl nazywa dodajemy wstawiamy na 30sekund do mikrofali i mamay gorąca gęsta czekoladę ale przynajmniej czysty magnez i bez cukru :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Carmen0000 0 Napisano Marzec 24, 2015 http://m.onet.pl/styl-zycia/kobieta/zdrowie/zycie-i-zdrowie,wkg9x Motywacja przed schudnieciem wygląda jak własna matka a teraz jak młodziutka dziewczyna! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość optymalistka Napisano Marzec 24, 2015 Witam! U mnie kolejny dzień - chciałam napisać zmagań, ale tak nie jest, bo całkowicie pokusy mam uśpione - dobiega końca, nie dzień dobiega końca, ale do lodówki już sie nie wybieram:) A taki miałam dzisiaj jadłospis: -kawa ze śmietanką30% x 2 - watróbka z cebulką, kromka razowca z masłem, pół papryki, -kulka mozzarelli, pomidor -rosół w filiżance, kawałek wołowiny gotowanej z goleni ze ściegnami, szpik, Teraz herbatka zielona, może lampka wina wieczorem:) ok 1800kcal, B:T:W 69g : 45g : 150g (trudno mi wyliczyć kaloryczność rosołu, wiec mogłam trochę tłuszcze zawyżyć) Miłego wieczoru, koniecznie bez pokus:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość optymalistka Napisano Marzec 24, 2015 sprostowanie B:T:W 69g : 150g : 150g - teraz jest optymalnie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość optymalistka Napisano Marzec 24, 2015 chochlik mi się wkrada 69g : 150g : 45g B:T:W hahaha kopiuj wklej nie zadziałało To spokojnego wieczorku:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmurka777 0 Napisano Marzec 24, 2015 cześć wszystkim . Malo pisze bo z czsem marnie ale wieczorami czytam. Diete staram sie trzymać w miare prawidłowo na koniec miesiąca napisze jak z wagą . Trzymajcie sie ciepło i dietujcie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 24, 2015 Carmen to wielka ściema, ona tylko dupę płaszczy przed kompem i pisze tutaj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sisja Napisano Marzec 24, 2015 Carmen,ja nie tylko bym mogła-ja tak żyłam...pewnie uzbierałoby się kilkanaście/dziesiąt miesięcy w moim życiu-wyłącznie słodycze,popijane herbatą8 Blubber-nie ma siły,pożegnasz za chwilę tą paskudną 100tkę ;) Ja dzisiaj jadłam więcej,mój jadłospis: -rano :świeże mango(150g) +łyżka nasion chia ,sok z marchwi(świeży) -obiad:ziemniaki 170g ,pasta Budwigowa 240g(serek homogenizowany z olejem lnianym i świeżymi ziołami-na 250g serka/8łyżek stołowych oleju;prawie majonez:P ),sałatka z ogórka -kolacja:sałata,rukola,1 avokado,papryka,mozzarela 80g,parę oliwek i oliwa z oliwek,rzodkiewki,przyprawy+plaster żółtego sera przed pójściem spać/tak 30min/ zjadam do tabletki łyżkę stołową serka ziarnistego czyli za chwilę minie piąty dzień diety;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach