Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

saam

filtrowanie wstępne ogólnodostępne

Polecane posty

O, dzięki Gość, dokładnie mam takie piwo, fajnie się je pije bo nie jest zbyt gorzkie :)

Nie wiem dzięki komu ale już widzimy piwo, nawet nie zdążyłem saam poszukać. Pewnie ta pani z etykiety taka droga :D l l

Gość gość
o jednego gościa za dużo, idę miłego wieczoru

Ja już ograniczam pisanie na dzisiaj bo moje oczy domagają się odpoczynku. A jeszcze muszę rachunki zapłacić. Dzisiaj już piętnasty, miesiąc z górki sunie. l l

Gość :) wygląda na to że idziemy razem ;) wzajemnie , miłego :) l l

Gość rumcajs rozbójnik
Calinesso jak tak możesz , tak sama rączką myszkę , no wiesz ;)

Gość Zuzanna Amelia ææ
Czy to tylko u mnie jest problem z netem czy znowu kafe nawala?

He he Rozbójniku Rumcajsie :) coś bym napisała ale dam sobie na wstrzymanie :D bo nie wiem z kim mam do czynienia ;)

Gościu drogi :) skąd mamy wiedzieć ilu was ? wystarczy jakkolwiek się nazwać jak np. Rumcajs i już jest łatwiej rozmawiać :)

Czas na domowe SPA i odpoczynek, chyba ur/uchomię masażer z podczerwienią, mój masażysta już śpi gdyż rano wstaje. Dobranoc Wszystkim :)

Gość Zuzanna Amelia ææ
Ca robilas kiedys koktaile alkoholowe? Masz moze jakis wyprobowany przepis?

dobrej nocy :) l kolorowych solowych .... l l

Witam poniedziałkowo miałam dziś szybki start w nowy tydzień, bo już wampirzyce pobrały mi krew a pan doktor gałą poślizgał się po szyi :P i USG gotowe, jutro z wynikami do lekarza. Jestem spóźniona w związku z tym nie tylko ze śniadaniem , ale i z kawusią a bez niej, to dla mnie nie ma dobrego dnia:D Nie mogę jej pić, nie powinnam jej pić i powiedzcie dlaczego tak mnie do niej ciągnie ? Zostawiam więc mocną, gorzką, czarną jak smoła kawusię o cudownym aromacie w bardzo pojemnym termosie, herbatka zielona z cytryną a także gorąca czekolada, zapraszam. Saam, jeśli chodzi o kolor fugi, to widać na zdjęciu że raczej jasna mogłaby być. Jeśli do tej pory nie zakupiłeś fugi, to mam propozycję, byś zabrał ze sobą kawałek płytki i pojechał dl sklepu, myślę, że tam na miejscu obsługa świetnie Ci podpowie. Zastanawiam się trochę, jak to u Ciebie jest Saam, piszesz że nie masz z kim skonsultować koloru, bo jesteś saam, a w takim razie z kim do tak później godziny świętowałeś walentynki ???:D:P eh, chyba za daleko zajechałam, wracam więc ....:D sory. Calinessa, przypadek koleżanki nie jest wcale odosobniony :D Jeśli instruktor nie panuje nad nerwami nie powinien uczyć. Zdarzając się i tacy, którzy przeklinają i wyzywają, sama wysiadłabym natychmiast :D Dziewczyna na butelce zachęca do wypicia nie jednego piffka :D z ciekawości zawsze można jedno spróbować i jak się nie jest notorycznym ( nie chcę tu użyć innego słowa:D) smakoszem, to od czasu do czasu można zaszaleć z takim piffkiem. Zuzanno, moim ulubionym drinkiem jest http://naszedrinki.pl/z-rumem/mojito/ trochę trudno teraz o świeżą mięte, ale myślę że w marketach mają. Ten drink można podawać z alkoholem i bez i zawsze jest pyszny. Ten też jest prosty ale wart wypróbowaniahttp://naszedrinki.pl/z-wodka/ice-bear-prosty-drink-z-wodka-blue-curacao/ Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i życzę pięknego poniedziałku, bo jaki poniedziałek taki cały tydzień:D Trzymajcie się cieplutko

Dzień dobry :) o Brathanki - Medytacje wiejskiego listonosza https://www.youtube.com/watch?v=SvOJb-NgQAA o Zuzia :) nie robiłam coctailii alkoholowych poza takimi jak setka dobrej wódki i reszta jakiś sok owocowy, cola. :D Osobiscie źle znoszę w tej kombinacji sok pomarańczowy, wszystkie inne są ok. Ale kilka coctailii robionych przez innych piłam. Przepisami nie interesowałam się. o Ferdzi :) dzięki za herbatkę :) ja kawy też nie mogę ale nie piję i nie ciągnie mnie do niej choć czasem zapach jest ładny ;) zdaje się, że Saam jest specjalistą od takiego drinka moito, hoduje nawet miętę na grządce :D ja takiego nigdy nie piłam ale Zuzia pytała o coctaile i już nie wiem czy to to saamo😭 o miłego dnia wszystkim :)

z tego wszystkiego zapomniałam napisać, że inna wersja piosenki Skaldów jest w związku z tym, że dziś :) Międzynarodowy Dzień Listonoszy i Doręczycieli Przesyłek Dzień Poczty Polskiej ciekawe co dzisiaj znajdziemy w skrzynce? pochwalimy się tu ?

Ferdzi :) robiłaś usg tarczycy pewnie, ja mam dzisiaj bardziej krępujące badanie bo idę do kardiologa😭 a pikawka ostatnio mi szaleje z nadmiaru stressu. Chociać nie powiem mój instruktor jest miły, łagodny, cierpliwy i zawsze uśmiechnięty. Jak dobry tatuś :) bo mam wrażenie, że jest trochę starszy odemnie ;)

dzień dobry ! :) l cześć Ferdzi 🌻 właśnie tak zrobiłem, kawałek płytki mam ze sobą. Ale raczej po to by saamemu mieć podgląd w sklepie. Bardziej mam zaufanie do siebie niż sklepowych doradców. Niemniej sugestii chętnie bym wysłuchał. Poszczególne płytki łączą się wzorami więc fuga nie powinna ich rozdzielać kontrastem. Dlatego myślę że powinien być to jeden z kolorów wystepujacych na płytce. Myślałem o kolorze szarym, ewentualnie będę go rozjasniał aż do momentu gdy nie będzie się rzucał w oczy między płytkami. Ale w sklepie może zmienię zdanie. l cześć Celinko 🌻 ja raz w tygodniu zaglądam do skrzynki na listy i było to wczoraj.Jest dwieście metrów od domu więc trzeba trochę podreptać. Nic od dwóch tygodni nie przyszło więc zniechęca to do codziennego zagladania. Ale jeżeli będę pamiętał to zatrzymam sie wracając z pracy. l l miłego dnia wszystkim :) l l

Ferdzi :) na dole strony od kilku dni jest nagłówek "Zakochaj się w sobie w walentynki". Bez czytania wziąłem to sobie do serca. Ot i cała tajemnica :p Druga sprawa, jak widać nad Tobą Dzień Singla nie mniejszym rozmachem swiętowałem :D l l

Gość gość
Maż pyta się żony: - Kochanie powiedz czy ty mnie kiedykolwiek zdradziłaś? - Nie, nigdy w życiu..,. - Ale tak na prawdę? - No tak, zdradziłam cię 3 razy... - Kiedy był ten pierwszy raz kiedy mnie zdradziłaś? - Pamiętasz jak chciałeś wziąć pożyczkę, żeby otworzyć własną firmę i żaden bank nie chciał ci jej udzielić. I któregoś dnia przyszedł do nas dyrektor jednego z banków i dał ci te pieniądze bez żadnych pytań... - Och, kochanie zrobiłaś to dla mnie? A kiedy był ten drugi raz kiedy mnie zdradziłaś? - Pamiętasz jak byłeś ciężko chory i umierałeś a żaden lekarz nie chciał podjąć się twojej operacji? I wtedy przyszedł ten jeden lekarz który zoperował cię bez żadnych pytań i to dzięki niemu jesteś w tak dobrej formie... - Och kochanie zrobiłaś to dla mnie? Na prawdę ci dziękuję, kocham cię jeszcze bardziej. A kiedy był ten trzeci raz kiedy mnie zdradziłaś? - Pamiętasz jak kiedyś chciałeś zostać prezesem klubu golfowego i brakowało ci tych 54 głosów...

Gość gość
pozdrawiam 🖐️

Saam, bardzo się cieszę, że saam wpadłeś na ten pomysł, zapewne fajnie byłoby dobrać któryś z kolorów co są na płytce, tym bardziej, że jak mniemam, tych kolorków jest tam kilka. Myślę, że spokojnie saam coś dobierzesz. Jeśli chodzi o tytuł pod stronką, to jakoś ciężko by mi przyszło z jego realizacją, ale wszem i wobec wiadomo, że najważniejsze jest by kochać siebie, zawsze, nie tylko w walentynki:D Mnie jednak z uporem maniaka prześladuje piosenka Andrzeja Poniedzielskiego " Elegancka piosenka o szczęściu"...https://www.youtube.com/watch?v=7QHvAAc28bU Szczególnie polecam refren :D i ta część mnie na pewno dotyczy :D Calinessa, ciesz się, że masz starszego instruktora, bo to może stara szkoła. Mam nadzieję, że tak będzie Cię traktował cały czas, a to ważne by się kursant nie zniechęcił a wręcz połknął bakcyla :D Masz problemy z serduszkiem? no tak, pewnie za dużo stresów, ale sama widzisz, że ich ustrzec się nie sposób. Mam nadzieję, że to tylko jakieś chwilowe zawirowania i wszystko się uspokoi.Ważne byłoby też zbadać sobie TSH, bo przy problemach z tarczycą, też serduszko wybija inny rytm niż cha-cha. Tak, byłam na badaniu tarczycy, dawno nie robiłam a mam problemy z oddychaniem. Choć rodzinny podejrzewa że to sprawa nerwów, to jednak trzeba sprawdzić wszystko. Gość od kawałów znów daje nam uśmiech na dzień dobry:D

Celinko :) specjalista to za dużo powiedziane. Zrobiłem kilkanaście z czego kilka saam wypiłem. Muszę ze przyznać (ze wstydem bo to taki babski napój) że bardzo mi smakują, najbardziej ze wszystkich drinków jakie piłem. Problem zawsze mam z kruszonym lodem, nie mam dobrego patentu jak kruszyć domowe kostki z zamrażarki. l l

Saam, no to widzę, że mamy podobne upodobania co do drinków:D Przypomniałam sobie że lubię jeszcze Titankę, czyli sok jabłkowy, pół na pół z wodą, lód i cytryna i wódka. Najłatwiej skruszyć lód w kielichu blendera, albo zawinąć kostki w czystą ściereczkę i ułożone na desce tłuc tasakiem do mięsa.

Ferdzi :) myślę że sciereczka byłaby jednorazowego użytku, szybko zostałaby poprzecinana przez lód. Ja próbowałem w worku foliowym ale też szybko się rozsypał a lód łatał po kuchni. Robota kuchennego nie mam a końcówką tnącą od miksera nie miałem odwagi próbować :D U mnie jest słabo rozwinięta tradycja picia drinków. Od lat było tak że albo wódkę ktoś pije albo nie pije. Kto by się bawił w jakieś wydziwianie :D l l

Gość Zuzanna Amelia ææ
Witam poniedzialkowo , popoludniowo i zimowo. Sam - najlepiej zamrazac od razu kostki takiej wielkosci jak sie chce miec. A jesli nie ma to rozbijaj je jak jeszcze sa w tej plastikowej foremce. Goracym szpikulcem albo nozem. Jesli w plastikowej ttorebce to tluczkiem do miesa. Lepszego sposobu nie znam

Gość gość
ty to tym tluczkiem sama sie walnij :D

Gość Zuzanna Amelia ææ
Gosc - Wymysl lepszy sposob jesli ci moj nie odpowiada. Samo puste krytykanctwo nie zmiania sytuacji

cześć Zuziu 🌻 Twoje sposoby mnie nie przekonują bo lód jest bardzo twardy a potrzeba sporo takiego kruszonego. Zastanawiam się czy może by było lepiej kruszyć w początkowej fazie mrożenia kiedy jeszcze nie jest mocno kamienny. Z pewnością dobrym rozwiązanie jest zakup gotowego już pokruszonego. Ja wrzucam taki jaki jest z woreczków na lód i też jest dobrze. l l

Niestety dzisiaj listonosz dla mnie nic nie miał😭 może i dobrze bo przeważnie są to tylko rachunki albo zaproszenia na pokazy sprzedaży sugerowanej. o Saam :) nie bądź taki skromny :)kilkanaście razy to już duża wprawa. Chyba wymyśliłam dla Ciebie sposób na kruszenie lodu:classic_cool: :D otóż dziadka do orzechów z kostką lodu włożyć do woreczka foliowego i lekko ścisnąć by się rozprysła na kilka kawałków !:D ale gdy trzeba dużo lodu to i też za dużo pracy pewnie przy tym :( o cześć Zuzia :)