Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćpyta

Własna firma akcesoria dla niemowlat

Polecane posty

Gość gośćpyta

Hej mam pytanie. Drogie mamy chciałam się Was zapytać czy kupując rzeczy dla waszego dziecka korzystacie ze zwykłych sklepów stacjonarnych czy kupujecie dużo przez internet? Jak myślicie, która działalność miałaby większe szanse powodzenia? Sklep internetowy oferujące wszystko dla niemowlaków czy taki sam sklep stacjonarny? A może połączyć obie działalności?

Gość gość
Mieszkam w dużym mieście, sklepów z akcesoriami dla dzieci multum, ale mimo to kupowałam nieraz przez internet albo artykuły które były niedostępne w sklepach stacjonarnych, rzadziej spotykane, albo takie które miały dużo niższą cenę- wiadomo że sklep stacjonarny to dodatkowe koszty, ale pamiętam że laktator elektryczny kupowałam przez internet, nawet z przesyłką wyszło mi taniej bo ceny w sklepach stacjonarnych było o ok. 50, a nawet 100 zł. wyższe. Znam też jeden sklep który ma połączenie obu opcji, przy zakupach internetowych cena jest niższa, odbiór w sklepie stacjonarnym, ale te same zabawki kupowane stacjonarnie wyraźnie droższe, różnice rzędu 15-20%. Chyba że ktoś oblatany w ich sprzedaży to można dogadać się ze sprzedawcą o obniżkę ceny do tej internetowej. Najwygodniejsze dla mnie jest połączenie jednego i drugiego sklepu, kiedy mogę zrobić zakupy przez internet i odebrać je osobiście- jeśli konkretny towar nie jest dostępny jeszcze na miejscu, bo mimo wszystko wolę na żywo zobaczyć kolor, fakturę, rozmiary... no i wygodnie też przez internet sprawdzić jaki towar oferuje sklep, co jest dostępne- niejednokrotnie po przejrzeniu strony internetowej decydowałam się bądź nie jechać do stacjonarnego.

Gość gość
Ja kupuję przez net wiele rzeczy, głównie sprowadzam je z chin, bo przecież w niektórych sklepach stacjonarnych ceny są tak wysokie, że brak mi słów... Moim zdaniem biznes nawet może mieć sens jeśli się ściągnie właśnie stamtąd rzeczy i sprzeda niewiele drożej (taniej niż w sieciówkach) i może to się zwrócić ;) Osobiście kupuję z allinside.pl i można stamtąd ściągnąć coś hurtowo ;) To polski aliexpress, więc bez obaw ;)

Gość gość
Ja ściągam przez allinside.pl ubrania do mojego sklepu. Rozchodzą się jak ciepłe bułeczki więc akcesoria dla niemowląt pewnie tez by szybko schodziły. Cena i chińczyka jest niska więc zarobek będzie duży jak sprzedamy w polsce po normalnej cenie

Gość gość
myslę,że taki pomysł ma sens, sama prowadzę, obroty są :) tylko pomyśl o dobrej hurtowni z artykułami dziecięcymi jak np tutaj - http://www.aico.com.pl ja u nich zamawiam, zawsze cały asortyment bez problemów dowożą.

Gość biznesowawyjadaczka
Uważam, że skoro myślisz o założeniu własnej firmy, powinnaś już zacząć myśleć o pierwszych inwestycjach. Czy interesowałaś się dotychczas kasami fiskalnymi? Polecam zapoznać się z rzetelnym artykułem na ten temat http://biznes.newsweek.pl/kasy-fiskalne-przelamuja-schematy,artykuly,355511,1.html

Gość Sabina88xx
Ja zazwyczaj szukam w necie. U mnie w mieście takie akcesoria nie są zbyt dobrze rozreklamowane, kojarzę jeden sklep "przejazdem", poza tym korzystam z rzeczy z sieciówek. Możesz połączyć obie działalności, na pewno więcej zarobisz ;) Jeśli zaczynasz swoją działalność, spotkałam się ostatnio z książką "Ekspert biznesu. Jak wymyślić, stworzyć i prowadzić zyskowny biznes bez środków na start" sprawdź ją sobie: http://www.helion.pl/view/8447w/eksbiz.htm te informacje mogą Ci się przydać na początek ;)

Gość gość
Przy zakladaniu działalności nie wolno zapomniec o zastrzeżeniu znaku towarowego, żeby uniknąć pozniejszych nieprzyjemności, z wlasnego doświadczenia mogę polecic ci http://poraj.com/, tam zrobisz to szybko i zbędnych formalności