Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

witam mam 20 lat i chce mieć dziecko

Polecane posty

Gość gość
Patologia... Hmmm co ty o tym wiesz? Bo ja mało. Jestem kochana przez rodziców i tak samo a nawet mocniej pokochać swoje własne jak juz będzie mała fasolka.

Gość gość
no taak, rób sobie dziecko w wieku 20 lat, jak twoja córeczka pójdzie w twoje ślady to w wieku 40 lat będziesz wnuki niańczyć :) a to dopiero wstyd!!!!

Gość gość
Aaa "fasolka" i już wiemy z jakiego pokroju osobą mamy do czynienia. Już nic więcej nie musisz pisać :)

Gość gość
normalny człowiek w wieku 20 lat studiuje, pracuje, zwiedza świat, bawi się a nie zachodzi w ciąże. a potem dzieci maja dzieci.

Gość gość
Ha ha ha teraz aż mam łzy ze śmiechu przez tego fb:-D nawet nie wiesz co mam w sercu.

Gość gość
A nie taka prawda ;-)? wstawiacie wszędzie te dzieci jakby kogoś to jeszcze interesowało...

Gość gość
A ja chcę mieć milion dolarów i nowe cycki :P

Gość gość
Dokładnie tak jak mówisz. Szacunek!!! Imię wybrane?

Gość gość
Bo ludzie na wsi mają inną mentalność, im się do wszystkiego spieszy, bo 25 lat to już stara panna i co ludzie w kościele powiedzą,że ona jeszcze dziecka nie ma. W mieście ludzie są bardziej cywilizowani co zresztą widać , mają bardziej luźne podejście do życia, nie spieszy im się do pieluch w wieku nastoletnim.

Gość gość
Mów to do tych co wstawiają

Gość gość
Chyba nie w tej epoce żyjesz.co ludzie w kościele powodzenia..... Ha ha ta to się mówiło z 20 lat temu... Jak ja się rodziłam. Po co mi szaleć i się k***ic jak mogę mieć kochająca rodzinę

Gość gość
Wow ile mozna sie ciekawych rzeczy dowiedziec... Jak ktos chce dziecko to ze wsi. Jak ktos nie chce na studia to nienormalny. No rewelacja. Jedna madrzejsza od drugiej

Gość gość
No bo od razu trzeba na imprezy chodzić i się puszczać? nie sądzisz,że jest coś pomiędzy zakładaniem rodziny a lataniem po imprezkach? po prostu święty spokój :)?

Gość gość
Ja nie napisałam,że jak ktoś chce dziecko to ze wsi tylko,że nie znam żadnej dziewczyny z miasta , która miałaby dziecko w tak młodym wieku.

Gość gość
20-latka chce miec ,,fasolka,, i marzy o ,,rosnacym brzuszku,,... Bez komentarza...

Gość gość
I tez bym tak chciała jednorazowo za 2tyg się okaże czy @przyjdzie. A kiedy się zorientoalas ze się udało?

Gość gość
Ja znam i to sporo. I są szczęśliwymi mamusiami

Gość gość
Uważasz się za wielce dojrzałą a piszesz ''dzidzia'' , ''fasolka'' itp. FASOLKA TO JEST PO BRETOŃSKU :O

Gość hope20
Ludzie czy wy jesteście normalni ? Dziewczyna po prostu czuje, że jest gotowa na macierzyństwo. Każdy człowiek jest inny i w danym wieku potrzebuje czegoś innego. Jeśli autorka i jej partner oboje pragną dziecka i mają warunki to czy są z miasta czy ze wsi niech założą pełną rodzinę. Ja też mam 20 lat. Kiedyś jako dziecko palnęłam, że jak będę miała 20 lat to urodzę dziecko. Kiedyś to było dla mnie tylko głupim powiedzeniem, ale teraz kiedy osiągnęłam ten wiek nieziemsko chciałabym począć maleństwo ze swoim narzeczonym. Planujemy ślub. Już wszystko gotowe. Do szczęścia brakuje nam tylko dziecka. I już teraz zaczęliśmy starania. Autorko nie przejmuj się tym co piszą inni. Jeśli czujesz, ze jesteś gotowa na to by wychować własne dziecko to po prostu posłuchaj głosu swego serca. Gdyby każdy słuchał innych... wiesz co by się działo ? Niestety na tym świecie są ludzie i parapety. Jedni myślą o życiu poważnie inni wolą się bawić i korzystać z życia. Ja nigdy nie lubiłam imprez. Zawsze myślałam o ustatkowaniu. I teraz kiedy i ja i mój narzeczony mamy stałą pracę zaczęliśmy starania. Nieważne czy komuś to się podoba czy nie. Ludzie, którzy odkładają dzieci na dalszy plan kiedyś w przyszłości mogą się ich w ogóle nie doczekać , nawet jeśli już będą bardzo go pragnęli ... Idź za głosem serca autorko :)

Gość gość
Nikt tu nie oszalał, przeczytajcie sobie jeszcze raz jej posty. Ewidentnie widać,że dziewczyna z edukacją niewiele miała wspólnego...cóż

Gość hope20
DO: gość dziś Ja też żyję w tym momencie w niepewności. Staraliśmy się o maleństwo od ostatniego okresu praktycznie każdego dnia. A teraz czekam na efekt. Mam nadzieję, że maleństwo jest już z nami. I że na teście zobaczę dwie kreseczki. Ale zrobię go dopiero za dwa tygodnie jeśli @ nie przyjdzie.

Gość gość
Jakie pokemony z was :) nawet nie możecie napisać 'okres' tylko jakieś "@" ile wy macie dzieci lat?

Gość gość
21.47 a niech bedzie nawet po podstawowce. Chce dziecko. Czuje sie gotowa do macierzynstwa. No i bardzo dobrze. Teraz nic tylko sie starac. Odnosze wrazenie, ze zlecialy sie tu same zdesperowane czterdziestki, ktore odkladaly decyzje o dziecku a teraz uzalaja sie nad swoim losem staraczki.

Gość gość
Dziękuję za te słowa. Mało jest tu osób które traktują mnie poważnie.. Życzę wam powodzenia i szczęścia na nowej drodze życia. A to tej mało życzliwe. Tak chce dzidziusia a w brzuchu będzie najpierw mała fasolka. Tak mówię i nikt mi tego nie zabroni ani nie ma prawa oceniać. Chciałabyś mieć tak poukładane w głowie jak ja. A co do imprez to lubię ale nie są moim priorytetem i juz dawno nie byłam bo nie mam takiej potrzeby.

Gość gość
To widzę ze w tym samym czasie będziemy testować ;-) oby @ nie nadeszła.

Gość hope20
Do tego, żeby mieć dziecko nie potrzeba wykształcenia. Wystarczy miłość dwojga ludzi, uczucie. Odpowiedzialność i szczere chęci. Więc nie czepiajcie się tak autorki.! Ja chodzę do szkoły wyższej i co ... Już teraz wiem, ze nic z niej nie będę miała, ale skoro chodziłam 8 lat to mam teraz skończyć jak zostało mi 1,5 ? Nie... I powiem więcej. Zamierzam starać się o dziecko i nawet kiedy się urodzi skończę szkołę. Autorka może urodzić dziecko i dopiero wtedy pójść na studia. Dziecko niczego nie przekreśla. Z maleństwem można też podróżować więc nie wiem o co chodzi niektórym osobą ...