Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nienawidzę facetów dla których u kobiety liczy się tylko wygląd

Polecane posty

Gość gość
Wystarczy mocne światło które wygładzi skórę trochę make-up, sztuczki fotografów, poprawi się to i owo w fotoshopie i gra gitara :) Tylko trzeba mieć wymiary z tym to trochę gorzej :)

W Polsce kobiety bardziej dbają o wygląd niż faceci. Facet myśli że jak wyprasuje koszule i się uczesze to już jest zadbany

Gość gość
No ja znałam takiego, który nie miał dwóch zębów na przodzie a szukał extra kobiety ;)

Gość gość
Tylko że jak facet zacznie o siebie dbać, to przez kobietę zostanie uznany za ciotę, bo to takie niemęskie. Kobiety mają łatwiej, bo pomalują twarz tą całą swoją chemią i już są ładniejsze ;)

Gość gość
Ciotę? jaką ciotę? przecież nikt tu nie mówi o lataniu na solarium i nakładaniu balsamików do ciała...

Gość gość
czyli nienawidzisz wszystkich facetów bo dla nich tylko wygląd się liczy tak są skonstruowani udają że rozum też, jak masz nadwagę albo niewyjściową twarz raczej nie znajdziesz nikogo chyba że na chwilę, na seks

Gość gość
A dlaczego facet nie może korzystać z balsamów do ciała? Czy to mu ujmuje coś z męskości? Chyba lepiej jak będzie miał gładką skórę niż szorstką i przesuszoną. Co to w ogóle znaczy dbać o siebie? Dla jednych będzie to mycie się i czyste ciuchy, dla innych także dieta i zdrowe odżywianie, a jeszcze dla innych praca nad ciałem i kondycją w siłowni.

"Ciotę? jaką ciotę? przecież nikt tu nie mówi o lataniu na solarium i nakładaniu balsamików do ciała..." x W jednym i drugim nie widzę niczego złego. Samemu zdarzało mi się korzystać z obu tych rzeczy

Gość gość
Dla mnie nie ujmuje,ale wielu moich kumpli Polaków już twierdzi,że tak.

"W Polsce kobiety bardziej dbają o wygląd niż faceci. Facet myśli że jak wyprasuje koszule i się uczesze to już jest zadbany." O, to smutny fakt... Generalnie uważam, że właśnie dlatego o Polkach krąży ten stereotyp, że są najładniejsze w Europie... Polki pod względem dbania o siebie wyróżniają się na tle innych nacji (m.in. bardziej dbają o figurę niż Angielki, częściej malują się i staranniej ubierają niż Niemki). Panowie niestety - odwrotnie. Najbardziej bolą mnie 2 rzeczy: a) panowie rzadko kiedy dbają o figurę. W efekcie albo są za chudzi, albo za grubi, albo jak już napompowani, to sterydami (przesada w drugą stronę, wygląda to komicznie). Znaleźć zgrabnego, wysokiego Polaka (o figurze sportowca, ale nie kulturysty), to jak wygrać los na loterii, zwłaszcza, kiedy dołożymy do tego: b) dbanie o higienę!!! Wydaje się to śmieszne, ale o ile u kobiet nie spotykam się właściwie z takimi zaniedbaniami higienicznymi, jak nieumyte zęby, przetłuszczone włosy, nieuprasowane/dziurawe/przepocone/wytarte ubrania, o tyle u panów, nawet młodych, już się to niestety zdarza. Dodatkowo mało który używa oprócz dezodorantu perfum, zdarzają się też tacy, którzy w tej samej bieliźnie/skarpetkach chodzą więcej niż 1 dzień, z koszulkami też bywa podobnie (podczas kiedy wiele pań ciuch po 1 dniu noszenia wrzuca do prania i używa codziennie perfum / wody kolońskiej).

Gość gość
dobra, skoro to takie wazne, to jesli sie spotkamy kiedys, to do tego czasu zrobie z siebie super laske, niby sa we mnie ladne rzeczy, popracuje nad nimi

Gość gość
Największe branie mają osoby przeciętne, bo przeciętność oznacza dobre geny, wszystko co za bardzo odbiega od normy, jest podświadomie uznawane przez mózg za chore. Dlatego osoby otyłe i zbyt wychudzone są skreślane przez większość ludzi, a co do wyglądu twarzy, to rzecz gustu, ale przeciętność też jest tu milej widziana.

"niby sa we mnie ladne rzeczy, popracuje nad nimi" Każdy ma jakieś ładne rzeczy do wyeksponowania :)

Gość gość
no zrób z siebie super laskę jak nie zrobisz to tylko możesz liczyć na romans a do stałego związku znajdzie sobie laskę

Gość gość
on ma same laski bez stałego związku

Gość gość
Polki pod względem dbania o siebie wyróżniają się na tle innych nacji x Polki podobnie jak Rosjanki i Ukrainki zbyt często i zbyt mocno się malują, dlatego na zachodzie słowianka jest z góry określana jako łatwa, bo mocny makijaż kojarzy się z dziwką. U nas kobiety są trochę za mało naturalne.

"Największe branie mają osoby przeciętne, bo przeciętność oznacza dobre geny, wszystko co za bardzo odbiega od normy, jest podświadomie uznawane przez mózg za chore. " Cóż, ku woli ścisłości to największy pociąg czujemy do osób, które mają możliwie odmienny od nas genotyp :D Im większa pula genów, tym więcej możliwych kombinacji przy rozrodzie, czyli większe możliwości ewolucji. Prawdopodobnie stąd m.in. duże branie mają blondynki o niebieskich oczach - pomijając możliwość farbowania włosów i zakładania soczewek, to rzadkość na tle innych wariantów urody :) (najpopularniejsze są szare/brązowe włosy i brązowe oczy)

"Polki podobnie jak Rosjanki i Ukrainki zbyt często i zbyt mocno się malują, dlatego na zachodzie słowianka jest z góry określana jako łatwa, bo mocny makijaż kojarzy się z dziwką. U nas kobiety są trochę za mało naturalne."Z jednej strony mam ochotę powiedzieć, że to kwestia gustu, ale z drugiej... kurczę, masz rację :D Polemizowałabym z tym, że mocny makijaż kojarzy się z dziwką ;) i na pewno nie jest tak, że większość Polek maluje się za mocno (może Rosjanki i Ukrainki tak, ale obecnie u nas panuje trend na bardzo delikatny makijaż codzienny), ale faktycznie, można śmiało powiedzieć, że malują się za często i są mało naturalne, bo dla wielu na co dzień makijaż i w ogóle full equipment jest standardem :)

Gość gość
Mnie akurat blondynki (jasne blondynki) o niebieskich oczach w ogóle nie kręcą, więc twoja teoria legła w gruzach ;) Rude też mają branie choć rudy kolor włosów, mleczna cera jednoznacznie wskazuje na błąd genetyczny. Zdecydowana większość wybiera osoby przeciętne, nie odbiegające od norm i nie rzucające się w oczy.

Gość gość
Polemizowałabym z tym, że mocny makijaż kojarzy się z dziwką x U nas się nie kojarzy, ale już w DE tak, bo tam kobiety malują się tylko na okazje, umalowana kobieta w piekarni z samego rana, to dla nich dziwoląg ;)

Gość gość
JA jestem facetem nic szczegolnego ,ale chc tylko bardzo fajna kobieta i nie moge byc z brzydka nnie moglbym byc .,kupilem sobiie teraz nawet dobre auto ,dobr ciuchy i troche wieksze branie mam ,nie bylbym w stanie byc z brzydka, bo tak naprawde do konnca siebie nie akceptuje-swojego wygladu ,ale przed innnymi gram pewnego siebie kozaka.

Gość gość
POLSCY Faceci sa tacy piekni ,idealni ;) tylko sie zakochywac..

Gość gość
Ale gadacie...byłam na wymianie w DE i wiekszosc Niemek młodych sie malowała. Może wam chodzi o starsze kobiety? bo tutaj sie zgodze :)

"Mnie akurat blondynki (jasne blondynki) o niebieskich oczach w ogóle nie kręcą, więc twoja teoria legła w gruzach oczko.gif Rude też mają branie" Primo: skoro rude też mają branie, to to umacnia moją teorię, a nie obraca ją w gruzy :p rude włosy to kolejny rzadki wariant urody, rzadszy nawet niż niebieskooka blondynka. Secundo: "choć rudy kolor włosów, mleczna cera jednoznacznie wskazuje na błąd genetyczny." Jaki błąd genetyczny, człowieku? o.O Jak już, to mutacja. Mutacja nie jest błędem genetycznym. Jeśli jakaś mutacja jest błędem genetycznym, prowadzi do śmierci. "Zdecydowana większość wybiera osoby przeciętne, nie odbiegające od norm i nie rzucające się w oczy." Hm, a nie wybiera osób przeciętnych dlatego, że osób przeciętnych jest najwięcej? :p Skoro osób "odbiegających od norm" (tj. drastycznie odbiegających od norm) jest mniejszość, nie ma więc szans, by stanowili oni większość przy wyborze ;) x Moja teoria o dobieraniu sobie partnera to nie teoria, to fakt. Były na to badania, jak znajdę link, podeślę :)

Gość gość
Mnie najabardziej podniecaja kobiety sexy ,jasna mleczna skora + brunnetka,badz ruda ,nie lubie czarnych badz sraczkowatych blonnd + brazowa jak kupa,sraczka

Gość gość
Ty autorko pewnie nie masz urody i dlatego jest Ci przykro, że nie pociągasz facetów fizycznie:O

Gość gość
Jasne, że najlepsza jest przeciętnośc, oczywiście ta w stronę ładności :D kobieta z sympatyczną i w miarę ładna twarzą, szczupłą i zgrabną sylwetką ma najlepiej. Nieprzeciętność, nawet jeśli jest przepiękna często wzbudza skrajne emocje, niezdrowe zainteresowanie itp. także przypuszczam, że bycie strasznie pięknym też nie jest łatwe.

Gość gość
Mi nie podobaa sie skora w kolorz kupy,sraczki do tego nos jak zgnieciona truskawa jak polaczennie ZABY+ GORYL

Gość gość
Pomalowalam swojjego faceta jak siebie malujje i wygladal on okropnie :O

Gość gość
"Panowie niestety - odwrotnie. Najbardziej bolą mnie 2 rzeczy: a) panowie rzadko kiedy dbają o figurę. W efekcie albo są za chudzi, albo za grubi, albo jak już napompowani, to sterydami (przesada w drugą stronę, wygląda to komicznie). Znaleźć zgrabnego, wysokiego Polaka (o figurze sportowca, ale nie kulturysty), to jak wygrać los na loterii " ;)