Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kociamama222

W byscie wybraly zycie w polsce czy na emigracji

Polecane posty

Gość kociamama222

Co byacie zrobily w mojej sytuacji. Mam 25 lat, skonczylam studia humanistczne i niestety malo przyszlosciowe. Mam juz 4 lata doswiadczenia z roznych prac biurowych w polsce. I teraz 1. Zostac w Polsce i zarabiac jakies 2500 na reke i brac kredyt jakies 150 tys na mieszkanie 2. Wyjechac do Angli na 5 lat i po tych 5 latach wybudowac dom w Polsce i wtedy znowu szukac pracy w polsce ale bez kredytu z wlasnym domem Prawdopodobnie w Angli musialabym pracowac na poczatku ponizej kwalifilacji, jakies prace fizyczne i to mi sie nie widzi :-( ale moze warto poswiecic te 5 lat i wieku 30 lat miec swoj dom i bez.kredytow na glowie? Jak myslicie?

Gość gość
Zmarnujesz 5 lat jak wyjedziesz z zamiarem powrotu. Pięć lat przez które nie będzie opłacało Ci się robić brytyjskich kwalifikacji, 5 lat bez sensownej pracy która ułatwi znalezienie potem zatrudnienia w Polsce. Po prostu 5 lat zmarnowane.

Gość gość
Przez 5 lat nie zarobisz na mieszkanie ,no chyb ze malutkie ,to nie dawne czasy .Teraz z praca jest trudno.Dobrze sie zastanow .Juz lepiej pojechacc do Rajchu .

Gość Kociamama222
Tego sie boje :-( ale w polsce moge liczyc tylko na kredyt. Mam juz sporo doswiadczenia zawodowego w polsce ale musialabym robic podyplomowki jakies.i to znowu by trwalo. I zanim bym sie czegos dorobila to mina lata :-( Juz czuje.ze.mam zycie zmarnowane.pracuje.od 19 roku zycia, w wieku 21 wyprowadzilam sie od rodzicow. Zrobilam.gowniane.studia.i wciaz nic nie mam :-( pracuje i nic nie mam nawet na wakacje nie jezdze :-( jestem.zmeczona zyciem :-( moze.warto te 5 lat poswiecic.zeby potem miec ten fom.cos.swojego.jaka.stabilizacje.w.zyciu

Gość gość
ale przez 5 lat g****o zarobisz, na pewno nie na dom. Emigracja jest dla ludzi którzy nie zamierzają wracać. Nie odłożysz na budowę domu, a nawet jakby Ci się udało to go nie utrzymasz bo z czym wrócisz? 5letnią historią zatrudnienia w fabryce? Nawet nie odpowiedzą na takie CV. Musiałabyś mierzyć wyżej zawodowo żeby to się chociaż o jakiś sens otarło.

Gość Kociamama222
wiem ze.zarobie. mam.tam bliska rodzine. Wyjechalabym razem z przyszlym.mezem. moja cala.wyplata bylaby odkladana.na.dom a z jego spokojnie wyzyjemy na takim.poziomie.jak w polsce. Tylko nie wiem czy nie bedzie.mi zal.tych lat. Wiem.ze. poza.ojczyzna nie.czuje sie.jak.u siebie. Nie wiem co robic.

Gość Kociamama222
Oczywiscie nie.chcialabym.pracowac 5 lat w fabryce. Angielski znam. Naprawde wiem jakie tam.sa realia. Nawet jesli.nie.uda.sie na dom to.chociaz.mieszkanie. nie.chce.sie.pakowac w kredyty na 30.lat :-(

Gość Kociamama222
sor

Gość Kociamama222
sorry za te kropki, pisze z telefonu

Gość Kociamama222
Nikt wiecej nie doradzi? Nie wiem co robic ze swoim zyciem, mam wrazenie ze przechodze kryzys wieku sredniego