Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pampersy u 4 latka na noc. to normalne?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Moje dziecko ma 4 lata i oczywiscie wszystkie potrzeby zalatwia na ubikacji. Jednak na noc zakladamy pampersa w razie "wu" no i czesto rano jest zasikany W przedszkoku dziecko spi okolo 2 godziny i jeszcze nigdy sie nie zsikalo! A oczywiscie w przedszkoku spi bez pieluchy. Czy wasze dzieci tez maja pampersy TYLKO na noc? Czy tylko ja nie umiem oduczyc dzieciaka spania w pieluszce?

Gość gość
moja córka przestala sikać w nosy mając 2,5 roku, nie znam żandego 4-latka któremu trzeba zakladać pampersa na nocke.

Gość gość
Gosciu mysle ze po twojej wypowiedzi tobie blizej do debila niz mojemu dziecku :)

Gość gość
4 letni w pampersach?to jest nie normalne! napewno jeszcze i piersia go karmisz,za 16 ?lat bedzie tu pisal na KAFETERII jaki to on nieszczesliway i zadna go nie chce bo robi w dalszym ciagu w pampersy!RATUNKU!!wez i nie pisz tu o tym bekarcie.

Gość gość
To takie typowe... Latwiej obrazic anonimowo dziecko (wlasnie dziecko!) niz napisac normalnymi slowami ze uwazacie ze to nie za bardzo pasuje do 4latka..

Gość gość
Autorko, a po co pytasz o takie rzeczy na forum? Tu kazda odpieluchowala swoje idealne dziecko zaraz po urodzeniu, wiec każde inne dziecko będzie Ci debilem. Rob jak uważasz, jeśli synek potrzebuje pampersa, to mu zakladaj. W nocy ma mocniejszy sen, niz w dzień dlatego prawdopodobnie sika. A ciekawe co mądre mamunie powiedza o dzieciach, ktore mocza się w starszym wieku? Tak, tak- to co innego?

Gość gość
odpowiedz mi dlaczego twoje dziecko jeszcze robi w pampersy?czy ty z nim rozmawialas o tym ze jest juz za duzy na pampersy?Czy on to robi na zlosc?czy tobie jest wygodniej zalozyc mu pampersa na noc?ja tu nic nie moge pojac dlaczego 4 latek w dalszym ciagu musi miec pampersa! Przyzwyczailas go i koniec.Ty jestes leniuchem i dlatego nie nauczylas dziecka zalatwiac sie w WC.TWOJA WINA ha ha ha

Gość gość
ja mam 34 lata i nosze pampersa i co moze komus sie to tez nie podoba?

Gość gość
Faktycznie szczyt lenistwa bo zkladam pampersa :) jakos w dzien nie mialam problemu aby sikalo do kibelka. Tak rozmawialam z dzieckiem i tlumaczylam ze juz jest duze itd itd.. Uslyszalam: ale ja musze miec pampersa

Gość gość
Faktycznie szczyt lenistwa bo zkladam pampersa :) jakos w dzien nie mialam problemu aby sikalo do kibelka. Tak rozmawialam z dzieckiem i tlumaczylam ze juz jest duze itd itd.. Uslyszalam: ale ja musze miec pampersa

Gość gość
A pytam na forum zeby sie dowiedziec co sadza o tym inne mamy. I zeby doradzily po ludzku z zyczliwoscia jak matka matce... Ale jak widac tutaj mozna tylko dac upust swoim emocjom wysmiewajac sie z innych. tym samym leczac swoje kompleksy

Gość gość
Niestety, to nie jest normalne

Gość gość
Spoko autorko, moj syn tez nosil pampka do spania jak mial 4 lata :) Luzik. Ba ! Nosil go w dzien jak mial 3 lata :D Wisi mi opinia innych :) Wysadzalismy go " na spiocha " okolo 1 w nocy i rano papmek byl suchy. Nie dostawal tez duzo pic przed pojsciem spac. I jakos poszlo. Do szkoly nie poszedl w pampku :P Jesli twoj syn nie jest nadpobudliwy, nerwowy, nic mu nie dolega czy nie ma alergii, w koncu przespi cala noc suchy :)

Gość gość
Moze po prostu przestan zakladac na noc, powiedz ze np. Jesli chce usc na karuzele albo vasen czy co tam bardzo chce, to musi byc duzy, a duzi chlopcy nie nosza pampersow. Na pewno na poczatku bedziesz musiala zmieniac posciel, ale moze gdy kilka razy zobaczy, jak to nieprzyjemnie jest w lozku mokrym, to przestanie.

Gość gość
moje ma 6 lat i jeszcze na noc zakladam bo zaszczywa kanape

Gość gość
Moja szwagierka ma synka który ma 5,5 roku i zakłada mu pampersa na noc bo inaczej łóżko jest zsikanie ale to jest inna sytuacja bo dziecko jest opóźnione w rozwoju w stosunku do rówieśników i zachowuje się jak dziecko około 3 letnie. Dziecko nie sika w przedszkolu czy w domu w ciągu dnia teraz ale jak miał 4 lata to tak też się zdążało. Jeśli autorka piszę że jej dziecko jest zdrowe i sika w pampersa w wieku 4 lat w nocy to ewidentnie jest coś nie tak z tym dzieckiem albo z autorką jest coś nie tak że dopuściła do tego żeby takiemu staremu koniowi zakładać pieluchę. Wśród znajomych i w rodzinie (oprócz dziecka jednej ze szwagierek ale to jest inna sytuacja )nie ma dziecka które by miało zakładanego pampersa i lalo do niego .

Gość gość
dajcie dziewczynie spokoj-zakladaj na noc pampersa i wcale sie nie martw co inni pisza.pisza tylko zeby cie zdenerwowac. Dziecku widocznie potrzebny pampers w nocy:-) dziecko z tego niedlugo wyrosnie,nie martw sie wszystko jest okej! niektorym dziecia potrzeba troszke wiecej czsu..wcale sie tym nie przejmoj. Powodzenia

Gość gość
:-)ja mam 34 lata i nosze pampersa i co moze komus sie to tez nie podoba? :-) Nosze pampersa na noc poniewarz mam miesiaczke i sie ze mnie leje jak z kranu!!!!

Gość gość
Dzieki za Wasze odpowiedzi ;) nawetvtr neagtywne! Dziecko jest zdrowe itd. Gdy oduczylismy siusiania w dzien to zakladalismy pieluszke tylko na noc i tak zostalo.. Mimo tlumaczenia.. Sikania przed snem.. mam wrazenie ze sika do tego pampersa dla samej zasady zeby sie zsikac ;/

Gość gość
to moze tak dla zasady i do 15-tki :D

Gość gość
najlepiej, byś poszła do lekarza i zrobiła badania są również alarmy wybudzeniowe u nas jest podobny problem, z tym, że na dziecko nie działa alarm, śpi tak mocno :( , kiedyś włączył się alarm domowy, wszyscy równo na nogi a ona śpi kamiennym snem, badania wyszły dobrze, nie wiem co robić :(

Gość gość
Ale czego od razu ciśniecie że dziecko ma nienormalne? Każdemu dziecku nawet i wieku 6 lat zdarzy się posikać w wyro np jak coś się przyśni złego. Kup sobie autorko takie ceratki podkłady na łóżko i nie zakładaj dziecku pampersa bo tak to nigdy się nie oduczy. Parę razy się zleje zobaczy mokrą pościel i pizamke, zobaczy jaki to dyskomfort i przestanie. Poza tym raz w nocy możesz budzić na siusiu albo w pokoju postawić nocnik. Powodzenia :)

Gość gość
Wlasnie tak zrobie z ta ceratka.. Mam nadzieje zebpodziala ;-) Jak pomysle o zmianie poscieli to juz sie trzese bo przy chorobie jak wymiotowal musialam posciel non stop zmieniac :P Ale to zaden problem jak mus to mus :)

Gość gość
TO wysadzaj go w nocy . Ja wysadzam dziecko 2 razy ...raz o 21 a drugi o 24 . Z czasem samo zacznie sie budzić na siku .

Gość gość
to nie dziecko jest nie normalne tylko nauczone spac w pampersie. jakby nie miala to w nocy by sie budzila na siku. sprobuj jej nie zakladac i powiedziec,zeby zawolala w nocy jak bd chciala siku.jak sie posika to sie szybko obudzi. za kilka nocy bd miala z glowy pampersa. Dziecko sika,bo jest pewne,ze ma gdzie,a jak sie zleje raz drugi to bd wolac.

Gość gość
Dziecko jest normalne ,po co ci ma zalac w lozku?niech sobie zrobi w pampersa jak mocno spi w nocy.Wiesz sama jakie tu sa zgryzliwe osoby.daj dziecku szanse kilka miesiecy,to jest normalne w jego wieku.pozdrowienia.:-)

Gość gość
Ściągnij pampersa i budź w nocy na siku . Inaczej nie oduczy sie sam .

Gość gość
gosiu sa ceraty w aptece.ewentualnie obsiusia sobie pizamke i ta cerate. tak najszybciej sie nauczy. jest duza i umie wolac jak ma swoje potzreby. najwyzszy czas odstawic pampki,skoro ich nie potzrebuje,a spi w przedszkolu bez. to jest duza wygoda rozumiem,ale nie tedy droga

Gość gość
Autorko w aptekach są podkłady. Jest to ceratka z takim wkładem chłonnym. Dziecko jest przyzwyczajone do pampersa w nocy. Wysadzaj do ubikacji zaraz przed snem i tak jak ktoś pisze, zredukuj ilość picia przed snem. Co do samego pampersa, to załóż, a jak dziecko zaśnie to mu pieluchę zdejmij.

Gość gość
Ja proponuję taką ceratke czy podkład położyć między materac a prześcieradło bo czasami maluch się tak spompuje, albo skopie ten podkład i naleje na łóżko. Ja swoje dziecko wysadzam przed samym snem, później budzę ją jak sama się przebudze bo to różnie bywa z godziną. Czasami właśnie postawie nocnik koło łóżka i nie prowadzę zaspanego dziecka przez cały dom do kibelka. Jak tak wysadze między 24-2 to później jak wstanie sam idzie zrobić siusiu, albo budzi się około 7 bo mu się chce. A też ma 4 latka :) wiec parę przemoczonych piżamek i prześcieradeł a się oduczy :)