Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pampersy u 4 latka na noc. to normalne?

Polecane posty

Gość suchyporanek
@gość 2016.09.05 Moczenie nocne to przypadłość, która może mieć rózne powody. Nie można mówić tu o kwestii hormonów, bo bywa także następstwem emocjonalnych problemów dziecka. Zapraszam na naszą stronę gdzie znaleźć można wiele informacji dotyczących moczenia nocnego. To rozwiele wątpliwości czym ejst ta przypadłość. Pozdrawiam Przedstawiciel serwisu suchyporanek.pl

Gość suchyporanek
@raze 2016.09.05 Wiele osób pozornym chamstwem reaguje na niewiedze i strach. Na szczescie z roku na rok wiemy coraz wiecej o przypadłości moczenia nocnego. Dziecko w wieku 3 lat może miec jeszcze problem z kontrolowaniem swoich potrzeb fizjologicznych, więc nie na leży sie niepokoic. Jeśli szuka Pani informacji zapraszam na naszą stronę. Pozdrawiam Przedstawiciel serwisu suchyporanek.pl

Gość suchyporanek
@gość 2016.09.05 Właśnie dlatego, że każde dziecko jest inny lekarz do każdego podchodzi indywidualnie. Ułatwić można lekarzowi diagnozę prowadząc np dziennik mikcji. Jest od za darmo do pobrania na anszej stronie. Zapraszam. Pozdrawiam Przedstawiciel serwisu suchyporanek.pl

Gość gość
Mojej szwagierki córka ma 7lat i śpi w nocy w pampersie,szkoda słów.(nie jest niepełnosprawna)

Gość suchyporanek
Czy rodzice konsultowali problem moczenia nocnego z lekarzem? Niestety taka pielucha to jedynie forma zapobiegawcza, która w żaden sposób nie rozwiązuje problemu. Może proszę zaproponować przeczytanie informacji na naszej stronie suchyporanek.pl . Rodzice nie zdają sobie sprawy, że moczenie nocne można leczyć. Pozdrawiam Przedstawiciel serwisu suchyporanek.pl

Nie. To nie jest normalne. Moja 2,5 latka śpi w nocy bez pampersa.

Gość gość
Mieszkam teraz w danii i tu są pieluchy dla czterdziestokilogramowych szkolnych dzieci, leżą na półkach obok małych pieluch. Fajne, dla chłopców i dziewczynek. Tu nikt nie odpieluchowuje na siłę. I jakoś nie widziałam nikogo ze starszych w pieluchach.

Gość gość
U nas w rodzinie jest chłopiec który miał 4 lata i nie tylko w nocy ale i w dzien nosił pampersa nic w tym złego są dzieci i dzieci moja córka miała rok i trzy miesiące i już ani w dzien ani w nocy nie uzywalismy pampersow, to że jakiś czterolatek nosi nie znaczy że jest dziwolag

Gość gość
Poczytajcie sobie o wazopresynie. Dziecko do 7 roku ma prawo sikać w nocy nie kontrolując tego i jest to NORMALNE, kwestia fizjologii.

Dzień Dobry, Moczenie nocne to nieświadome oddawanie moczu w trakcie snu, występujące u dzieci, które zakończyły już trening czystości lub ukończyły pięć lat. Ze swojej strony mogę zaprosić Państwa do zapoznania się z materiałami na: www.suchyporanek.pl, gdzie znajdą Państwo więcej informacji na temat moczenia nocnego i sprawdzą czy występuje ten problem. Pozdrawiam Przedstawiciel serwisu suchyporanek.pl

Gość gość
Leniwe matki ucza swoje dzieci wygodnictwa i lenistwa... Taki 4 latek to jest juz cwany i wie, ze lepiej upierac sie przy pampersie, bo w inaczej trzeba bedzie w nocy wstac, a tak blogo zleje sie w pampersa i spokoj. I tego uczycie te dzieci!

Gość saatka
Dużo dzieci nosi pampersy do czasu pójścia do przedszkola. Ale podobno o moczeniu nocnym można mówić dopiero od 4go roku życia, bo wtedy dziecko powinno odczuwac potrzeby fizjologiczne nie tylko w dzień ale i w nocy.

Gość gość
Mojemu tez zakładam pampersy na noc przed pójściem spać robi siku a rano pampersy pełny. Co jakiś czas idziesz bez pieluchy ale za każdym razem zrobi siku. Wszystko wb swoim czasie

Gość gość
Dzień Dobry, Moczenie nocne to nieświadome oddawanie moczu w trakcie snu, występujące u dzieci, które zakończyły już trening czystości lub ukończyły pięć lat. Ze swojej strony mogę zaprosić do zapoznania się z materiałami na: www.suchyporanek.pl, gdzie znajdzie Pani więcej informacji na temat moczenia nocnego oraz wykonać krótki test aby sprawdzić jak duży jest problem Pozdrawiam Przedstawiciel serwisu suchyporanek.pl