Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

blondyneczka87

Implantacja zarodka, jakie miałyście objawy? kontynuacja

Polecane posty

Dziękuję jeszcze raz :-* za mile słowa. Kamilusia a czemu się obawiasz badania ? Lekarze chyba na to kierują czy nie zawsze?

Gość kamilusia122
Agnieszka ona mi powiedziała że to ciąża mnoga i lepiej sprawdzić bo to ciąża wysokiego ryzyka . Jak będę dzwonić się rejestrować to mam powiedzieć że to 9 tydzień ciąży mnogiej po poronieniu. Mam skierowanie i nie wiem czy to się płaci czy nie. I czemu już tak wcześnie mnie tam skierowała?? Mam 24 lata dopiero a takie badania się robi na NFZ po 35 roku życia

Gość Gowsik
Kamilusia, nie bój się. Badanie prenatalne może polegać na ukierunkowanym usg pod kątem przeierności karkowej czy obecności kości nosowej. Lub ogólnie sprawdzeniu czy wszystko ok. Może (powinno) być uzupełnione badaniem Twojej krwi (sprawdza się poziomy tzw. biochemicznych markerów ciąży takich jak gonadotropina kosmówkowa czy wolny/związany estriol; poczytaj sobie o testach podwójnych czy potrójnych).

Gość Gowsik
Jeśli są wskazania (a u Ciebie wskazaniem jest na przykład ciąża mnoga) to wykonuje się je bez względu na wiek ciężarnej. Nie bój się, nie ma czego. Dobrze będzie.

Gość Mozemamusia
Hej dziewczyny, czytam Was od jakiegoś czasu, razem z mężem dłuuugo staraliśmy się o dzidzię i chyba się w końcu udało, ponieważ dziś jest mój 26 dc i powinnam niedługo dostać @ a nic się nie zanosiło, więc zrobiłam bHCG i wynik 12,9mIU/mL, czy to dobry wynik ? Powtórzę oczywiście za 3 dni, ale boję się, że @ przyjdzie :( No i zrobiłam po tym badaniu jeszcze test ciążowy domowy i kreseczka wyszła meeega jaśniutka, doradźcie, czy ten wynik jest ok. Asiaa

Możemamusia wynik jak najbardziej wskazuje na początek ciąży więc gratuluje

Kamilusia ja takie badania miałam, to chyba zależy od gina moj kieruje wszystkie swoje pacjentki. Ja robiłam prywatnie i płaciłam 400 zł, skoro masz skierowanie to powinno byc za free. Takie padanie wykonuje sie miedzy 10tc6d a 13tc6d tak mi mówiła gin. Lekarz zmierzy maluszki sprawdzi przeziernosc karkowa, obecność kości nosowej i inne parametry i zestawi je ze soba i na ich podstawie bedzie mogl wywnioskować czy Twoje dzieci bedą zdrowe genetycznie, czy nie maja jakiegos zespołu. Do tego robi sie test z krwi wtedy masz większa pewność, ale to tylko statystyki. Nie bój sie, badanie jak inne:) Asiu, wszystkie znaki mówią ze to ciaza! Gratuluje! Oczywiscie mozesz powtórzyć bete dla pewności. Życzę zeby @ nie przyszła:)

Gość Sarilec
Kamilusia.. Te badania to obecnie rutyna i nie ma to nic wspólnego z wiekiem. Każda je robi. Są bardzo ważne. Można dużo się z nich dowiedzieć. Nie masz się czego bać.

Gość gość
Witam chciałabym zapytać. Czy jeśli mooje cykle są 26 dniowe, a uprawialam seks 9 i 10 dnia i partner we mnie skończył, mogę być w ciąży?

Gość gość
Witam chciałabym zapytać. Czy jeśli mooje cykle są 26 dniowe, a uprawialam seks 9 i 10 dnia i partner we mnie skończył, mogę być w ciąży?

hej dziewczyny po długich debatach podjęliśmy decyzję. miałam okazję konsultować mój przypadek z dr n. med.( znajomy znajomej znajomego), który powiedział że warto spróbować z clo. tak więc nastawiam się na ostry cykl z lekami. mój m nie chce zmieniać lekarza nawet, jak się nie powiedzie za 12 stym razem to chce faktycznie iść do kliniki. ja nie chcę. trochę już ochłonęłam po tych wiadomościach, czuje się lepiej i bojowo :D:D. mam nadzieję, że leki pomogą, chociaż rozważam i inne rzeczy. w czwartek planuje zrobić sobie tsh i prolaktynę. miłego dnia, dużo wytrwałości dziewczyny

Gość Nelina
kamilusia122 ja też jestem na następną wizytę zapisana na badania prenatalne - będę wtedy w 13 tc (wykonuje się je ponoć dwa razy w ciąży jeśli nie ma żadnych przesłanek żeby robić częściej - między chyba 10-14 tc i później jakoś chyba w okolicach 24 ale nie pamiętam jak mi mówiła). Jeśli dostałaś skierowanie tzn. pewnie, że wykonają Ci na NFZ. Ja nie dostałam skierowania tylko zalecenie, dlatego muszę zrobić prywatnie, cena ok.250 zł. Badania się nie obawiaj, jest nieinwazyjne :) Bądź dobrej myśli i nie stresuj się na zapas. Mozemama Twój wynik oznacza ciążę a blada kreska może wynikać z wczesnej ciąży, albo robiłaś go może nie z pierwszego porannego moczu?. W każdym razie gratuluję i powodzenia :)

Asia jestes we wczesnej ciazy, gratuluje:-) dbaj o siebie:-) moze nam opowiesz jak dluga droge przeszliscie ;-) Kamyczku sluszna decyzja bo nie macie nic do stracenia:-) przynajmniej zobaczysz co sie bedzie dzialo po clo:-) 3mam kciuki:-)

Gość kamilusia122
Dziękuję za pocieszenie dziewczyny. Mam trochę stresa bo pierwszy raz na takie coś idę. Już się zarejestrowałam i będę akurat w 12 tyg. Dzień przed badaniem mam wizytę to jej się wypytam co i jak. Moje skarby urosły bardzo :-) nie Widziałam zarysu dziecka ale na zdj usg są dwa duże pęcherzyki a w środku dwie duże plamy. Głupie ujęcie mi zrobiła bo te plamy to tylko mnie bardziej martwią i myślałam że dlatego dostałam na badania bo siedzę nie rozwijają jakieś trzeba ale juz jestem spokojna.

blondyneczko jeszcze czas na kciuki, czekam jeszcze na @ :D. a jak tam u Ciebie? co zamierzasz? dzwonisz do ginki? masz dalej lajt? testujesz? scarlet daj znać jak po wizycie, jak urosły twoje pęcherzyki, jestem ciekawa. będziesz miała pregnyl?

kamyczku nadal lajt ale nie testuje , czekam na @ potem wizyta u gin bo mi sie rozjachala 2 faza, prawie caly czas brudze, raz na braz raz bardziej rdza raz zywa krew, dzis rano zamiast jednej tabletki duphastonu wzielam dwie i az do wieczora mialam spokoj z plamieniem... musze jej o tym wszystkim powiedziec i zobaczymy co dalej...

Gość ScarletKate
Kamyczek Nie mam nic na pękanie ale zobaczę co powie po wizycie. Od 16 dc biorę duphaston

Gość Doris32
Blondyneczka jak już będziesz po wizycie to napisz o co może chodzić z tymi plamieniami w środku cyklu, zdarza mi się mieć dokładnie tak samo, kilka dni różne plamienia, później kilka dni przerwy, znowu to samo i @. Podejrzewam u siebie jakieś problemy z progesteronem i jestem bardzo ciekawa co powie lekarz u Ciebie bo mój mnie trochę zbywa w tym temacie.

Doris jasne ze napisze co powiedziala, ale to jest prawdopodobnie za niska dawka duphastonu bo po tabletce nie plamie tylko ze jedna tabletka nie wystarcza na 12 godzin i dlatego plamienie znika i znow sie pojawia, zobaczymy co mi powie bo wnerwiaja mnie te plamienia :-/

Gość Mozemamusia
Witam Was, dzisiaj w pracy miałam straszny wycisk i zaczął mnie pobolewać brzuch, koleżanka wyskoczyła mi po nospe, ale nie wzięłam bo w ulotce było napisane, że trzeba skonsultować się z lekarzem, wy brałyście? To normalne takie pobolewanie jakby kolka? Nasza droga byłaa dłuuga, staraliśmy się z męzem dość długo, bo ok 2 lat, z tym że były momenty, że luzowaliśmy, w każdym razie nie zabezpieczaliśmy się odkąd się znamy, czyli jakieś 8 lat, więc martwiliśmy się strasznie, że nie możemy mieć dzieci, bo nigdy żadnej wpadki, a kilka było sytuacji jak pamiętam, że robiłam test z obawą, że ta druga kreska wyjdzie.. Któragos razu wrózka wywrózyla mojej mamie, ze ja nigdy nie bede miala dzieci, wiec tymbardziej sie martwilam, a tak bitego roku się nie staralismy aby isc do lekarza, no i w koncu się udało, a tymbardziej ciezko bylo trafić w dni plodne, bo mój M pracuje za granicą, raz na poltora miesiaca wraca, wiec masakra :( Tak jak juz wspominalam, martwia mnie te bole brzucha oraz praca, bo jestem na okresie probnym do grudnia, nie wiem czy powiedziec o ciazy, boje sie ze nie przedluzy mi wtedy umowy i co zrobie :( Doradzcie mi, Asia.

Gość kamilusia122
Asiu nospe możesz wziąć jak cie bardzo boli. Na początku ciąży ból brzucha to raczej normalne, mnie też bolał i Neline też. Mi lekarka kazała brać rano i wieczorem nawet jak lekko zacznie boleć, to dziecku nie zaszkodzi. Teraz momentami też mnie coś zaboli i biorę nospe. Na twoim miejscu bym narazie w pracy nic nie mówiła o ciąży chyba że masz prace ciężką fizyczną to wtedy bym się bała o maluszka. Ale jak pracujesz np za biurkiem to wytrzymaj do grudnia i wtedy jak dostaniesz umowę to możesz iść na l4. Powtorzylas betę? Boże moje skarby tak mi dają popalić że spać nie mogę, nie mogę znaleźć odpowiedniej pozycji. Tak się bałam że dużo przytyje bo dużo jem a tu niecaly kilogram przez dwa tygodnie.

Asiu ja bym nie mówiła narazie w pracy bo zapewne nie przedłuża ci umowy takie jest nasze polskie społeczeństwo. Kamilusia a tak się bałas widzisz ciesz się maluszkami a nie przejmuj się waga :-) Kasiek jak tam badania męża coś wiecie po tych genetycznych ?

Gość magdaaa1987
Blondyneczko, ja też oj strasznie długo nie umiałam sobie poradzić z plamieniami. Już przerabiałam z lekarzami każdy sposób. Dostawałam clo- całkowicie mi wówczas rozchwiał metabolizm. Luteina, duphaston - nie pomagały. Dopiero po genetycznych, po wyjściu na światło dzienne mutacji mthfr doszli do wniosku że mi nie można hormonów podawać.. Mi na plamienia pomogło raz na zawsze cyclo3forte .. Badałaś poziom progesteronu w drugiej fazie?

Magda badalam i mam bardzo niski, ponizej dolnej normy dlatego biore ten duphaston bo plamienia byly na samym,poczatku i wtedy jedna tabletka pomogla i plamienia zniknely a teraz znow sie pojawily, moja pani doktor wspomniala jakos czas temu ze hormony z pierwszej fazy sie podniosly i dlatego jedna tabletka to za malo, najpierw zwiekszylam do 1,5 tabletki i bylo okej a teraz to tez za malo dlatego musze porozmawiac z gin co sie dzieje :-(

Hey dziewczyny wiecie co, odechciało mi się robić te wszystkie pomiary, zapiski itp. Nawet mi się nie chce temperatury sprawdzać co rano, a miesiąc temu kupiłam specjalny termometr owulacyjny. Coś mi się popsuło na ovufriend i cały program mam jakby nieaktywny, jakby jakaś wersja demo, nie wiem o co chodzi. Mniej więcej znam swoje ciało, wiem co i kiedy i tyle, jak widać szczegółowe obserwacje nic nie dają. Śluz będę widziała czy jest, pewnie zrobię test owulacyjny no i będziemy sobie działać dla przyjemności.

Gość g86
E atomka odpuszczasz?? Ja ci powiem też mam dość tych pomiarów, obserwacji, spiny i wg wszystkiego w koło. Czas chyba zająć się realem a nie marzeniami. Głowa do góry :)

Ja juz aż tak nie myślę teraz mam na głowie szał ślubny :-) i może lepiej. Chociaż nie mogę się doczekać kolejnych badań mojego które będę już za 2 ty. A było 3 miesiące :-) i wtedy zobaczymy czy leki pomogły !

Gość Justynaa26
Część dziewczyny. Nie udalo się w tym cyklu. Zaczął się nowy i będą nowe starania. Pozdrawiam.

Gość Justynaa26
Część dziewczyny. Nie udalo się w tym cyklu. Zaczął się nowy i będą nowe starania. Pozdrawiam.