_katarina 0 Napisano Styczeń 25, 2015 mam 31 a jojo to moje drugie imię na ostatnim roku studiów licencjackich schudłam 30 kilo potem przez lata przytyła prawie 45 gdy zaszłam pierwszy raz w ciąże w 2012 roku ważyłam 112 kilo i 4 kilo wcześniej podjęłam decyzje że czas zabrać się za siebie niestety moje maleństwo przestało się rozwijać w 5 tygodniu i nie usłyszałam bicia serducha endokrynolog zabronił zachodzenia w ciążę puki nie unormuje tarczycy w styczniu 2013 postanowiłam coś ze sobą zrobić i schudłam znowu 27 kilo, zielone światło od endo dostałam w październiku 2013, wtedy również przestałam pilnować diety i ćwiczeń... minęło 15 miesięcy a my nie doczekaliśmy się 2 kresek a moja waga pokazała 119,1 kilo a co za tym idzie przybrałam znowu 29... 19-go stycznia postanowiłam coś zmienić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 25, 2015 zapraszam na nasz topik Dieta 8 godzinna i inne :) http://f.kafeteria.pl/temat/f12/dieta-8-godzinna-i-inne-zapraszamy-p_5724303/89 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_katarina 0 Napisano Styczeń 25, 2015 stosuję dietę 1200 kcal rowerek czeka na odkurzenie... hmmmm może od jutra Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 25, 2015 A ile zazwyczaj jesz kalorii? Pytam, bo jeśli jesz np. 2tys kcal to może na początek obetnij sobie do 1,5 tys. Myślę, że i na tym zaczęłabyś chudnąć. Tym bardziej gdybyś włączyła ruch. Chodzi o to, żeby organizm nie doznał szoku, że obetniesz by racje żywieniowe o połowę. A jak się przyzwyczaisz do mniejszych porcji to możesz potem zmniejszyć jeszcze kaloryczność do tych 1200, ale raczej nie mniej, bo organizm potrzebuje energii do wszystkiego: stania, leżenia, spania, pracy a nawet oglądania tv czy jedzenia. Pozdrawiam i życzę powodzenia A. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_katarina 0 Napisano Styczeń 25, 2015 jadłam dużo za dużo napewno ponad 2 tysie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 25, 2015 Więc tak jak c***isałam wyżej, obcinaj sobie, na przykład co tydzień po 200kcal żeby się przyzwyczaić. No i wyrzuć z diety żarcie, które intuicyjnie wydaje ci się niezdrowe czy tuczące: smażone, tłuste, słodkie, zbyt słone Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 26, 2015 Żadne 1500 czy 1000, żadne 8godzin... Raz, a dobrze trzeba zmienić nawyki żywieniowe bo sama widzisz, ze wracajac do dawnego sposobu jedzenia znowu tyjesz. Gdzie tu sens diet jak później jesz wszystko. Jedz wiec wszystko ale z głową! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
donusia288 0 Napisano Luty 3, 2015 moze zacznij sie zdrowo odzywiac duzo warzyw i owoców ryb Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach