Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

praca!

Polecane posty

Gość gość

Witajcie! Zastanawiam się nad wyjazdem za granicę, biorę pod uwagę anglię, irlandię i holandię. I teraz pytanie, gdzie najbezpieczniej ją znaleźć?

Gość gość
Ja jadę na zachód Niemiec za kilka miesięcy. W Anglii słyszałam, że z pracą bardzo słabo już jest. W Holandii jest więcej imigrantów niż Holendrów :P a o Irlandii nie słyszałam nic :)

Gość gość
a możesz polecic jakąs stronkę z tym związana? szukam i nie wiem gdzie warto, bo opinie na forach są przeróżne! sama jedziesz?

Gość gość
Jadę z chłopakiem, sama bym się bała :P chcemy jechać przez agencję na początek a potem jakoś się tam zaczepić na dłużej. Mamy tam znajomych i dalszych krewnych więc mam nadzieję, że jakoś to będzie. Jeśli chodzi o strony to nie wiem. Pracuję aktualnie w obsłudze klienta i od ludzi wiem to co piszę o tych krajach. Rozmawiałam z Panią która mieszka w Holandii i ma tam rodzinę, mówiła że obcokrajowców jest masa ale i tak lepiej niż w Polsce jest z pracą. Od innych słyszałam, że do Anglii już nie ma po co jechać bo z pracą tam kiepsko. Gdziekolwiek jedziesz to myślę, że lepiej przez agencję, w ciemno to bym w życiu nie jechała. Ale może wypowiedzą się osoby co już wyjechały, żebyśmy wiedziały czego się spodziewać :)

Gość gość
Moj kuzyn w manchesterze nie twierdzi, ze jest kiepsko. Byl okres, ze bylo cienko. Jak mowi jest normalnie

Gość gość
w niemczech jak przyjedziesz to uzbrój się w cierpliwość i zabierz ze sobą kupę kasy na poczatek bo jak zarobisz na jedzenie i opłaty przez pierwsze kilka miesięcy to bedziesz miał szczęście :D

Gość Semper__Eadem
rozbijanie rodzin przez msciwosc kto probowal? :P

Gość gość
@gosc 23:12 (10.02.15) w Anglii jest to samo !

Gość Semper__Eadem
Harry jeszcze nie dorosles, a szkoda