Gość darietta85 Napisano Luty 6, 2015 Kilka miesięcy temu robiłam wymaz z gardła i wyszło mi że mam bakterie zwaną Staphylococcus aureus - tłumacząc gronkowiec złocisty. dostałam od lekarza antybiotyk, miedzy czasie wycięłam migdały ponieważ często chorowałam. po 4 miesiącach od zabiegu ponownie zrobiłam badanie wymazu z gardła i wyszły mi jakieś bakterie neisseria spp. oraz streptococcus viridans wzrost pojedyncze opis wyhodowane bakterie stanowią florę fizjologiczną. niestety do tego znowu wyszło Staphylococcus aureus wzrost liczne szczep MSSA byłam u lekarza i powiedział mi że grokowca cięzko jest się pozbyć i ona nie da mi żadnego antybiotyku, innych leków też nie dostałam. Od 3 tygodni mam problem z cerą na policzkach wyszedł mi taki rumieniec pełno małych krostek i pokazałam jej to to stwierdziła że to może być od cytrusów. nigdy nie miałam alergii na to owoce. Kazała mi kupić dexem krem i tam w ulotce wyczytałam że podrażnienia skórne często powoduje właśnie gronkowiec. Jak go wyleczyć skoro lekarz nie daje mi lekarstw. A ja się boje że to może spowodować większe straty w organizmie i boję się że na twarzy zostaną mi ślady. Dodam że w tym roku mam ślub więc chciałabym się tego jak najszybciej pozbyć. do tego planuje z partnerem planujemy dziecko ale w tej sytuacji nie wiemy co robić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach