Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eveli 86

Listopad 2015

Polecane posty

Gość aaa ga
Paulina to mamy tego samego dnia wizytę :-)

Gość Justa2704
Hej Mamuski ;) Ja na szczescie nie mam problemow ze snem, jedynie robie w nocy spacery na siku. I mam bardzo sucha sluzowke nosa, az mi troszke krew leci, kupilam dzis sobie wode morska na nawilzenie. Wiecie co? Ja zawsze kochalam upaly, naprawde. Ale teraz jest tragedia, nigdy tak zle sie nie czulam. Musialam pare spraw na miescie zalatwic, dwa razy bym zemdlala, ledwo sie do domu doczolgalam. Az sie boje co bedzie przy wyzszych temperaturach. Chyba zaraz sobie na orzezwienie letniej wody napuszcze do wanny i sie wykapie :) A i jeszcze poce sie jak mysz, to tez dla mnie nowosc.

Justa to ja właśnie przez te spacery na siku mam problem ze spaniem. Jakoś w miarę zasnę, ale do pierwszego wstawania. Wstanę raz tak potem z powrotem zasnąć nie mogę i się męczę do rana. Mnie z kolei dopadł katar ciążowy i zatkany nos... masakra jak niewiarygodny czas przeżywamy :-D normalnie to by się człowiek wkurzył jakby takie dolegliwości miał /choćby głupi katar w lecie, nie mówiąc już o bólach bioder, brzuchów i pleców/ a my tyle uroku w tym widzimy :-D

Gość Natalie21
Ja nie mam problrmow z siku, dzidzius chyba tak sie ulozyl ze nie naciska na nic:D jedyne co mi dokucza to straszne zmeczenie, nie mam na nic sily..

Gość Justa2704
Listopadowka ja to z kolei taka zla sie budze, zalatwie co trzeba i nawet nie wiem kiedy zasypiam z powrotem :D Dokladnie, teraz tyle dolegliwosci, ale my znamy przyczyne i jakos wszystko lepiej zniesc :) A wiadomosc przy kazdej wizycie, ze wszystko jest w porzadku i te akrobacje mojego maluszka wszystko mi wynagradzaja :)

Gość Ewela9223
No dziewczyny juz dzis to nie mam watpliwosci ze czuje ruchy dziecka ;) ale te "pukanie" jakby mnie ominelo bo juz takie konkretne dzis te kopniaczki ze nawet na rece czuje jak przyloze :) w sumie po cesarce mam ok 2 cm nad i pod blizna takiej skory ktorej nie czuje moze to bylo powodem. Najwazniejsze ze sie rusza :) to identycznie jak z corka w 16 tygodniu tez poczulam pierwsze ruchy

Anka 37 dzis u mnie nieco lepiej z samopoczuciem,nawet dla mwza obiad zrobilam,chociaz od stania przy kuchni kregoslup zaczal bolec :( Bylam dzis u lekarza i wszystko wporzadku z dzieckiem :)nastepna wizyte mam 16.06. Ja nie mam problemu ze snem moglabym spac w dzien i w nocy.nawet jak chodze siusiu do toalety to jakos sie nie rozbudzam zeby miec problem z zasnieciem.wczoraj poszlam spac o 21.30 a wstalam o 8.30 spalabym jeszcze dluzej ale tesciowa jakos strasznie brzekala talerzami i szklankami.

Natalie to masz super naprawdę. Ja dziś wyjątkowo co chwile już mnie to zaczyna drażnić trochę. Coś mi się wydaje że kolejną noc będę miała nie przespaną. Justa akrobacje są najlepsze :-) ja się śmiałam ostatnio jak je zobaczyłam :-D takie maleńkie, że jeszcze nic nie czuć a już takie ruchliwe :-) czasem się mi to w głowie nie mieści ;-) Ewela super że już czujesz swoje maleństwo, ja jestem strasznie ciekawa kiedy ja coś poczuje. A że to pierwsza ciąża to nie spodziewam się jakoś bardzo szybko....

Gość Natalie21
Ja tez nie moge sie doczekac ruchow, ale nie dosc ze pierwsza ciaza to lozysko z przodu macicy wiec raczej pozno cokolwiek poczuje..

Oj to faktycznie... ale, że my pozytywne laski jesteśmy to się tym zamartwiać nie będziemy tylko będziemy cierpliwie czekać na małe puk puk z brzuszka :-)

Gość Ewela9223
Ja w pierwszej ciazy tez tak szybko czulam nie ma reguly czy pierwsza czy piata :) tylko podobno szczuple czuja szybciej ale ile w tym prawdy to nie wiem. Ja tez wstaje na siku 2-3 x i nad ranem juz ciezko mi spac a pozniej corcia wstaje i ja jestem niewyspana... a jak wraca maz to mi sie nie chce spac a moglabym odespac troche. Dzis jest mi strasznie przykro bo wystraszylam corcie... kapalam sie ona przyszla do mnie i wziela szczotke od wc i chciala czesac wlosy...a wiadomo ze to najwiekszy syf. I krzyknelam glosno i tupnelam noga w wanne a ta biedna podskoczyla powiedziala wystraszona "mamo" i zaniosla sie placzem...a ja chcialam dobrze bo zanim bym podeszla do niej to by juz miala te wszystkie zarazki na wlosach... strasznie mi glupio ciagle ja przepraszam boje sie ze bedzie taka wystraszona teraz i na kazdy krzyk bedzie tak reagowac...

Gość gość
Ewela jestes taka glupia, ze szok. Straszne masz zmartwienia

Gość aaa ga
Paulina ja mam na 15;20. Nie chciałam brać całego dnia wolnego w pracy także wezmę tylko pół. A ty?

Ewela nie przybieraj sobie za dużo do głowy. Zareagowałaś spontanicznie dla dobra dziecka. Myślę że nie będzie z małą aż tak źle ;-) Jak tam dziewczynki dziś? Wyspane? Bo ja nawet o dziwo całą noc w łóżku dziś spędziłam :-D ani razu się mi wędrowniczek nie włączył tylko pogoda dziś taka że duuuuszno i ciężko jak cholera... Miłego dnia :-)

Gość aaa ga
Kurcze dziewczyny to wasze niewyspanie dzisiaj na mnie przeszło. Niby spałam całą noc ale z rana wstałam ledwo przypomna. Dzisiaj przyjeżdża do mnie siostra z dziećmi i teściowa :-) także któras ładnie poproszę i pyszny jabłecznik bo one są mistrzyniami w pieczeniu. Taka mam straszna ochote na to ciasto odkąd zaczelyscie o tym pisać :-P

Gość mamasynkaa
Ja sie dzisiaj wyspalam:) u nas cieplutko, choc bez slonca. Siedzimy na.plazy, pogoda idealna, bez wiatru, w nocy byl sztorm, wiec maly zadowolony zbiera muszelki:) jest pieknie:) Ewela zazdroszcze ruchow:) no i tez mysle, ze nie ma co przesadzac:) nigdy wczesniej nie krzyknelas na corke??

Gość Ewela9223
Staram sie nie krzyczec czasem mowie podniesionym glosem. Ale tak sie zaniosla ze az sie wystraszylam. Dzis biegla do lazienki jak szalona a ja tylko krzyknelam z pokoju zeby uwazala a ta juz sie poplakala... :( Bardzo rzadko czuje te ruchy bo 2-3 x dziennie ale jestem pewna ze to to. Ja dzis tez niewyspana a musze sie uczyc na egzamin w sobote :( wlasnie probuje bo corcia spi.

Jak wizyty? Ewela czasem tak jest ze krzykniemy bardziej na dziecko. U mnie też ruchy jeszcze rzadkie ale przeważnie wieczorem jak sie klade. Jestem niewyspana choc od 22 byłam w łóżku. Pobudka 6.20 - córcie do szkoły trzeba wyprawić. Ledwo dzis chodze- wczorajsze prace w ogródku dziś się zemściły. Więc posadziłam dziś tylko poziomki dzieciom. I leniuchuje :-)

Mamasynkaa zazdroszczę Ci tej plaży ;-) musi być super! Ja dziś dalej u rodziny w centrum dużego miasta to skwar jak diabli. Duszno, ciężko, oddychać nie ma czym. Ale po tej przespanej w miarę nocy jakoś się trzymam na nogach ;-) co wchodzę na forum to mi się sernik przypomina.....

Gość mamasynkaa
Ja nieprzepadam za morzem, choc to super miejsce dla dzieci. Kocham tatry i ubolewam, ze mam tak daleko. W tym roku niestety odpadaja, ale w nastepne wakacje na bank je odwiedze:)

Gość mamasynkaa
Ehh teraz to ja zazdroszcze Tobie:) Jak wygram w totka to kupie sobie domek w tatrach:)

Hi hi ale coś mi się wydaje że tylko letniskowy :-) zimy u nas są długie i wiosna późno przychodzi. Ale jest pięknie to trzeba przyznać :-D ja teraz mieszkam troszkę dalej ale jak tylko mnie najdzie chęć to siadam w auto i chwila moment jestem na Podhalu :-) w przyszłym roku jak się wybierzesz to może też akurat tam będę..... ? Pożyjemy, zobaczymy ;-)

Gość Zuzaa_27
Niby juz mam więcej energii, ale od wczoraj ucinam sobie jakieś niedzwiedzie drzemki w ciagu dnia, jak na samym poczatku ciąży. Ja mieszkam nad morzem, ale poki co brakuje dobrej pogody, w tym roku jakos wyjatkowo niezdecydowana. Nie moge sie doczekac piatku, aby oficjalnie rozpoczac 4 miesiac, do tego caly czas przegladam sobie wózki, lózeczka, ciuszki i co sie da na allegro - sprawia mi to przyjemność :) Mój mąż nie do konca podziela mój entuzjazm, cały czas mi przypomina, ze jeszcze za wczesnie na takie rzeczy. Jutro u nas w lidlu beda ciazowe rzeczy. Tydzien, czy dwa po tym jak były w Polsce. Mojej mamie udało się dostac już tylko legginsy L bo tak sie wszystko migiem rozszeło. Dziewczyny kupywała któraś te spodnie dresowe ? fajne są? Moja mama mówiła że nogawki bardzo szerokie, malo praktyczne. Jutro sama sobie przejże i mysle ze na zlosc mezowi kupie też coś małego dla fasolki :P

Ja wiem czy za wcześnie na takie rzeczy?? U mnie osobiście już od miesiąca wózek i parę drobiazgów stoi które odziedziczyliśmy w spadku po starszej kuzynce a i resztę muszę pomału zacząć kupować bo potem finansowo na raz będzie ciężko.... a to wbrew pozorom aż tak dużo czasu nie ma. Poza tym kto nam da gwarancję że do końca będziemy się tak dobrze czuły i będziemy "na chodzie"? Uważam że nie ma co przesadzać i za bardzo wierzyć w stare przesądy i gadania że na coś jest za późno a na coś za wcześnie...

Gość Zuzaa_27
Listopadówka też tak uważam :) Ale mój mąż to zawsze się sugeruje takimi zabobonami, mnie tym bardzo irytuje. Dziś na przykład znalazłam ogłoszenie, ze ktoś chcialł oddac małe ciuszki za darmo, już byłam chętna, ale mój mąż oświadczył, że jego dziecko nie bedzie nosióło używanych rzeczy po obcych dzieciach. Wydaje mi się, że to wszystko przez to, że w jego rodzinie w ogole nie ma małych dzieci i kompletnie nie ma rozeznania. Małe dzieci tak szybko rosną, a ceny nowych ciuszków powalają. Według mnie nie ma wiekszego sensu inwestowac tyle pieniedzy, w cos co i tak dlugo nie posłuży. Z przykładu dzieci moich braci wiem, że na założenie nie których ubranek zabrakło czasu.Teraz jak będę w Polsce tez postaram się popytać szwagierki co ewentualnie będzie mi mogła podarować. Wózek na bank nie, bo już sie wysłużył po dwójce :)

No ja na tym co już dostaliśmy zaoszczędziłam jakieś 2 tyś zł. A używane ciuszki dla maleństwa to nic złego a nawet norma. Tym bardziej że i tak trzeba to wyprać, wygotować i wyprasować tak jak nowe. Na allegro czy innych portalach ogłoszeniowych jest dużo takich okazji i sama bym już chętnie skorzystała tylko jeszcze nie wiem czy kupować raczej na dziewczynkę czy na chłopca :-D a dzidzi tak szybko z tego wyrośnie że czasem nawet nie będziemy pamiętały że takie a takie ubranko było ;-) albo faktycznie nie zdążymy nawet dziecku założyć niektórych super śpiochów czy body ;-)

Gość mamasynkaa
Listopadowa caloroczny:) kocham tatry zima i latem:) Zuza maz zmieni zdanie jak zobaczy ceny ciuszkow w sklepie:) Co do kupowania to w pierwszej ciazy zaczelam kupowac po 20 tyg, maz marudzil, ze za wczesnie. Teraz po tym poronieniu, maz widzi ze jestem zestresowana, ze sie nie ciesze ciaza, mowi, ze czekam na poronienie... to sam podpytuje ze moze lozeczko juz kupimy, wozek wybierzemy itp Ja mam dwie pary dresow z lidla, sa super. Leginsy juz mi jakos nie pasuja w tym wieku:)