Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eveli 86

Listopad 2015

Polecane posty

Gość gość
Dzięki Justynko, dzięki że pomimo tego że się nie znamy mogę liczyć na dobre słowo w takich trudnych chwilach. wiesz po prawie 3 latach życia razem, nigdy bym się tego po nim nie spodziewała, nigdy. Wiesz ja nawet alimentów nie chce od niego, nie chce tych śmierdzących pieniędzy, dam sobie radę sama. mieszkam za granicą tu pomoc dla samotnych matek jest dużo większa niż w Polsce. nie chce jego alimentów bo nie chcę kogoś takiego podawać jako ojca swoich dzieci, nie chce żeby miały cokolwiek wspólnego z tym potworem który chciał je zabić. kocham te dzieci, odkąd wiem że nosze je w łonie rozmawiam do nich. dzięki

Gość gość
dzięki Ania, dzięki laseczki. podniosłyście mnie na duchu. tylko nie rozumiem jak podłym trzeba być człowiekiem żeby zostawić kobietę w ciąży, przecież ja teraz potrzebuję wsparcia. to wszystko jest jak straszny koszmar

utworzyłam sobie konto, tak jako gość czułam się trochę bezimienna także to ja opuszczona mama 3 groszków.

A to cwany złamas!! ja to bym go rozerwała ! nie martw sie mamusiu od 3 groszków jesteśmy z Tobą :* alimenty zapłaci czy chce czy nie i tak będzie żałował , że odrzucił największy skarb jakim są dzieci :) mnie na razie nic nie męczy ... no może brak apetytu :P mąż mnie zmusza do jedzenia :D

Bombowa ja też apetytu nie mam ale to normalne. moja znajoma po porodzie ważyła 6 kilo mniej niż przed porodem :O pierwsze 4 miechy 0 apetytu wmuszała w siebie i na zmianę wymiotowała. jejku ja liczę na to że nie roztyję się mocno z moimi groszkami. dzięki dziewczyny, więcej wsparcia dostaję od Was obcych osób niż od kogoś kogo kocham aj szkoda gadać, dlaczego to serce takie głupie

U mnie też jakoś nie ciągnie mnie do jedzenia....choć dziś rano nawet wmusić nie mogłam nic... wczoraj jedynie miałam smak na kapustę ( znów) ale zjadłam trochę i odechciało mi się. w poprzednich ciążach przytyłam- 11 kg i w drugiej 7 kg. ale ja z natury jestem pulchniejsza więc i tak pod koniec wyglądałam na duża. :-)

Gość gość
H

Anka jesteś szczęściarą :) 11 i 7 kilo to chyba książkowo. jejku ja pewnie z 30 przytyje. wcinam właśnie kiwi i winogrona bo boję się anemii

groszki3 ale ja i tak jestem duza :-) a poza tym Ty nosisz 3 szczęścia pod sercem. Ja do tej pory miałam ciąże pojedyńcze. W tej jeszcze nie wiem :-( zresztą na zrzucanie kg przyjdzie czas :-)

Gość gość
Hej dziewczyny mam do was pytanie.okres powinnam dostać 5.03 ale nie dostałam. Test robiłam 8.03 i 10.03 i wyszły blade kreski. 16.03 zaczęłam plamić i pojechałam do mojego gina. Zbadal mnie i stwierdził że nie widzi ciąży. ( a powinien to być 6 tydz). Kazał iść na betę i przyjść na wizytę. Beta wyszła 75,88 czyli mówił że beta jest podwyższona. 17.03 leciały takie skrzepy. I lekarz dal skierowanie na następną betę. Mam zrobić w poniedziałek. Boję się że to ciąża pozamaciczna. Dodam że od poniedziałku cały czas krwawię tak jak przy okresie. Czy to moglo być poronienie lub ciąża pozamaciczna? Dziękuję za odp.

Gość Justa2704
Groszki3 (swoja droga przeslodki nick ;) ) - oczywiscie alimenty to twoja decyzja, ale jednak 3 maluszki to ogrooom wydatkow, a jemu nawet na zlosc bym je zasadzila, zeby mu nosa utrzec. A jesli mu odbierzesz prawa, to on procz alimentow i genow, nie bedzie mial z tymi kruszynami nic wspolnego. Ale jeszcze najlepiej zasiegnac rady prawnika. Masz jeszcze czas na decyzje, ale mam w swoim otoczeniu matki z jednym dzieckiem, ktore nie biora alimentow, bo zwyczajnie nie wiedza czyje to dziecko, i jest im bardzo ciezko. Tyle ze to jest polska. A swoja droga ja ze swoim tez jestem 3 lata i powiem ci, ze naprawde z calego serca ci wspolczuje, przytulam na odleglosc, a tamten to skonczony d u p e k.

dzięki Justynka ,dzięki kochana, jakoś się uspokoiłam bo wcześniej myślałam że się zaryczę ale muszę być silna bo mam dla kogo :) dobrze ze jestem silną babką. boję się tylko o dzieci bo trojaczki jednojajowe jednoowodniowe rzadko się zdarzają. dziś czytałam że łatwiej 6 w totka trafić niż w taką ciążę zajść hahahahaha może powinnam w lotto grać? a nóż widelec 6 wpadnie

Gość Justa2704
Groszki3 - to samo pomyslalam, zebys zagrala :D Grunt to spokoj, stres dzidziusiom niestety nie sluzy :( Masz dla kogo walczyc, dla kogo zyc i to jest najwazniejsze. A skoro ojciec sie okazal takim patafianem, to moze lepiej teraz, niz gdyby mial odejsc np za 3-4 lata, bo znudziloby mu sie zycie rodzinne. Wtedy dzieciaczki rzeczywiscie by cierpialy, bo by tesknily, a ty bys jeszcze gorzej przezywala, bo do twojego zlamanego serca doszedlby widok zranionych dzieci. Trzymaj sie, na nas zawsze mozesz liczyc ;*

Gość Justa2704
Dziewczynki a ja mam do Was pytanie o bete :) Przedwczoraj o 11:16 wyszla 200,2 a dzisiaj o 8:48 489,3 mlU/ml. Czy to jest prawidlowy przyrost czy troszke za duzy albo za maly? Mam jakies powody do niepokoju albo cos? :)

Gość motylkowa123
Justa wydaje mi sie ze beta dobrze Ci rosnie :) Ja tylko raz zrobilam bete jak jeszcze na usg mi nic nie wyszlo a testy byly pozytywne . Wiecej nie bede robic bo nie chce sie niepotrzebnie stresowac.

Justyna masz podobnie jak u mnie ja też taki przyrost miałam z 1060 w 48 godzin skoczyło do 2120 i co i są 3 groszki. ale lekarz powiedział ,że to dobry przyrost i dodam że jeszcze nie wiedział o trojaczkach.

Gość motylkowa123
Gosciu moze to ciaza biochemiczna czesto tak sie zdarza tym bardziej ze Ci wyszly jasne kreski a na badaniu nie bylo nic widac , na to bym stawiala raczej niz na ciaze pozamaciczna jezeli nie masz innych objawow. . Ja bym powtorzyla test ciazowy z rana tej samej firmy. Jezeli wyjdzie negatywny to wlasnie moglo dojsc to ciazy biochemicznej. Mnie sie kiedys spoznial okres 7 dni i zrobilam test ciazowy a tu w ciagu 5 min 2 kreski jasno rozowe no ale potem dostalam okresu dosyc mocnego i nastepny test byl juz negatywny .. koniecznie zrob w poniedzialek ta bete . W ciazy pozamacicznej rosnie tylko slabiej .

Gość motylkowa123
Groszki3 napewno sobie dasz rade tym bardziej ze mieszkasz zagranica a tak jak sama wspominalas tam jest lepsza opieka niz w polsce. A jezeli chodzi o alimenty to jednak bym nie odpuscila . Wiadomo ze kazdy grosz przy dzieciach sie liczy .

Gość Justa2704
Dziekuje Wam kochane za odpowiedz, juz jestem spokojna :) Groszki3 - trojaczki by mnie lekko przerazily jednak, ale z blizniakow bym sie bardzo cieszyla, zawsze chcialam :D W poniedzialek mam lekarza, mam nadzieje, ze zrobi usg :) Dziewczyny wy tez macie taki okropny bol nog? Ja juz mam tak od paru dni, wstaje z bolem, klade sie z bolem, caly czas tak, masakra. To takie jakby zmeczenie miesni, jakbym caly dzien po gorach chodzila :/ Chcielibysmy wziac ten slub 20.06. Orkiestra z terminem sie udala, sala tez. Teraz wszystko zalezy pd ksiedza, czy zgodzi sie udzielic slubu bez nauk i czy bedzie mial termin. Oby, jutro o 7 idziemy do niego. Wiem, ze bedziecie pewnie smacznie spac jeszcze, ale tak przez sen trzymajcie kciuki, proooosze :)

Gość motylkowa123
Ja tez jezeli bede brac slub to wlasnie 20 czerwiec :)

Gość Justa2704
O prosze :D Ale sie ulozylo :D Ja bym wolala tydzien pozniej, 27.06., bo ja sie urodzilam wlasnie 27, tyle ze kwietnia :) Ale ciocia ma juz wtedy inne wesele, takze stad taka data :)

Gość Justa2704
Boze, dziewczyny, tak sie boje! Przeczytalam, ze tsh w ciazy powinno wynosic max 2, bo inaczej mozna poronic, a ja jakis czas temu profilaktycznie badalam sobie poziom, bo mialam problemy z tarczyca od dziecka i nie pamietam dokladnie, ale bylo wysokie, na gornej granicy mormy! Wizyte mam dopiero w poniedzialek, jejku tak sie boj***ardzo!

Gość gość
Justa, nie martw się! To, że kiedyś miałaś wysokie TSH to nie znaczy, że teraz też jest wysokie. Ja mam TSH "skaczące" - raz wysokie (ponad normę albo blisko górnej granicy), a raz całkowicie w normie, ok 1,5-2. Nie stresuj się, bo to w niczym nie pomaga. Ja dlatego nie zbadałam TSH, żeby się nie stresować mimo, że inne badania robiłam prywatnie i mogłam zrobić za jednym razem. Stwierdziłam, ze teraz juz czekam spokojnie na wizytę, która jest za 9 dni i staram się niczym nie stresować. Oglądam sobie serial porody na ipla.tv i cieszę się tymi cudownymi, szczęśliwymi historiami narodzin zdrowych dzieciaków. :) Poza tym obmyślam "ciążowe" menu na Wielkanoc, żeby zająć głowę pozytywnymi kwestiami, to na pewno wyjdzie naszym maleństwom na dobre. :)

witam w sobotę! Drugi dzien rano męczą mnie nudności. a liczyłam że tą ciążę będę spokojniej przechodzić. my ślub cywilny braliśmy 27.06. - ( po poznaliśmy się 27.12 i chcieliśmy koniecznie ten dzień ale by było cieplo) Teraz mieliśmy brać kościelny ślub ale przesunąć musimy na jesień a może i na grudzień bo świadkowa nasza może dopiero wtedy przyjechać. Więc pewnie zdecydujemy się na ślub z chrzcinami. Justa będzie dobrze lekarz zapisze Ci odpowiednie leki jesli jest cos nie tak z tarczyca i bedzie dobrze.

Gość Justa2704
Uspokoilyscie mnie dziewczyny, dziekuje :) Udalo nam sie dzis i kosciol zalatwic, takze za niecale 3 miesiace, 20.06., bierzemy slub :D

Gość Madziulen
Nikt nic nie pisze :(.

Gość Justa2704
Dopadly mnie dzis pierwsze mdlosci :) A Wy jak sie czujecie?

Hej. Niedziela byla dla dzieci. U mnie mdłości są duże od wczoraj coraz większe. zaczęło sie w sumie w piątek ale bylo jeszcze w miarę. masakra była dziś rano 50 minut śniadanie dzieciom robiłam. Teraz jest w miarę ok.

ja mam mnóstwo energii byłam 5 godzin na spacerze z synkiem i na zakupach. kupiłam sobie kurtkę wiosenną żeby mi ciepło było w brzusio :-) nie mam nudność ani żadnych objawów. za to z dnia na dzień coraz bardziej wywala mi brzucho. macica u mnie rośnie w zastraszającym tempie. do 10 tygodnia będę miała śliczny okrągły brzuszek.