Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na jaki kaszel jest PULNEO i jak on działa?

Polecane posty

Gość gość

Proszę o wasze opinie na temat tegorocznych syropu, bo moje dziecko po nim chyba bardziej kaszle...

Gość gość
Miało być tego syropu

Gość gość
Kategorycznie odradzam ten "lek"...

Gość gość
A możesz napisać dlaczego odradzasz?

Gość gość
To jest przedpotopowy staroć, który tylko w Polsce się sprzedaje. W cywilizowanych krajach nikt tego nie używa.

Gość gość
Up

Gość gość
Na zaden. Syropy dla dzieci to w najlepszym razie placebo wycofane z wielu rynkow.kaszlace dzieco nalezy nawadniac i spacerpwac z nim, zeby wydzielina sie rozrzedzila i ewentualnie odrywala.

Gość gość
na początku kaszlu ma zapobiegać zapaleniu oskrzeli, działa rozkurczowo i antyhistiaminowo. Niestety ma skutki uboczne w postaci tachykardii, lęków. Moje dziecko po nim panicznie się bało, krzyczało przerażone i wołało "mamusiu chcę na ręce, przytul mnie" a na tych rękach było... po odstawieniu te "schizy" mijały. teraz jest syrop ziołowy o działaniu rozkurczającym coś z herbapolu z wyciągiem z bluszczu, stosuję czasem ale nie pamiętam nazwy

Gość gość
masz na mysli prospen? tak, lepszy niz pulneo.

Gość gość
Up

Gość gość
ten "badziew" jak go nazywasz to jedyny lek ktory podaje przy kazdym katarku i kaszelku sama. do lekarza juz nie chodzimy.pulneo daje 5-7 dni i mija.antybiotyk byl ostatni w listopadzie, awczesniej w lipcu.dwa antybiotyki na rok to i tak malo. nasza pani doktor jak i inne od razu daje antybiotyki wiec poki dziala to niech bierze...

Gość gość
Mój syn go dostawał ale nie ma kaszel tylko na szybsze pozbywanie się płynu z uszu. Nie wiem jednak czy pomógł.

Gość gość
na suchy kaszel ostatnio dawałam córce drosetux i musze przyznac ze przyniosl jej duza ulge, nie ma nic gorszego niz taki meczacy suchy kaszel ze az brzuch boli od dychania...

Witam! Bardzo dobry wybór. Syrop Drosetux jest lekiem o działaniu przeciwkaszlowym; zawiera on 10 składników w niskich potencjach i jest pozbawiony alkoholu, więc może być bezpiecznie stosowany także u dzieci. Drosetux działa przede wszystkim na suchy, napadowy kaszel podobny do ataków krztuśćca. Pomaga także przy wysuszeniu błon śluzowych dróg oddechowych a szczególnie krtani i tchawicy, połączonym z odczuciem bólu, chrypką i bezgłosem. Pozdrawiam Online Ekspert marki Drosetux Katarzyna Woźniak

Gość gość
Jak widzę każdy ma swoją opinię. A podawaliście już Zatogrip, jest dla dzieci od 2 roku życia, ziołowy, z cynkiem i wit. C naturalną a nie syntetyczną oraz wyciągami z dziewanny i werbeny, ja moim chłopakom podaję przy kaszlu i katarze, a dodatkowo mnie przekonało to, że zawiera ksylitol- wspiera mineralizację zębów.