Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ktoras byla w ciazy przy takim progesteronie?

Polecane posty

Gość gość

W 23 dc wynik 33, 84. Jest szansa?

Gość gość
podaj jaki są normy bo każde laboratorium ma inne normy zwykle podają jaki ma być przedział po owulacji a jaki w ciaży ciąże wykryje beta HCG takie badanie a nie sam progesteron jak już w ciąży bedziesz to bada się progesteron by sprawdzić czy nie jest go za mało bo jak jest to bierze się go w lekach typu luteina lub dufaston ja brałam na poczatku ciazy i to i to i pomogło czasem lekarz zleca luteiną już podczas starań o dziecko ale oczywiście trzeba zażyć po owulacji bo jak się go wcześniej weźmie to może on zablokować owulacje, zwykle to nie są duże dawki progesteronu i zwykle tak od 16 dnia cyklu sie bierze ale to już lekarz zaleca

Gość gość
Ale ja to wszystko wiem co napisalas:) tyle, ze nie o to pytan:) wynik miesci sie w normie ciazowej, chcialabym tylko wiedziec, czy u kogos tak wysoki wynik zwiastowal dwie kreseczki?:)

Gość gość
Up

Gość gość
tak miałam od początku ciąży najpierw 15 potem 20 a potem 30 progesteron tyle że ja robiłam betaHCG co 3 dni i obserwowałam jak rosnie i to było dla mnie potwierdzenie ciąży potem ten progesteron nie chciał wzrosnąc, zatrzymał się na 35 i lekarz szybko dał leki na podtrzymanie i to w dużej dawce i tak do końca ciaży brałam je i donosiłam potem już nie mierzyłam bety ani progesteronu tak od 9 tygodnia to już tylko na usg chodziłam i widziałam jak ciaża sie rozwija i serduszko zabiło już w 8 tygodniu

Gość gość
tak, jest spora szansa na ciąże leć za parę dni do laboratorium i rób betę

Gość gość
Czekam do piatku i lece na bete:) staram sie nie nakrecac, ale wiecie jak jest:) progesteron jest wysoki, oby to bylo to:)

Gość gość
Wow faktycznie wysoki ten progesteron, mysle, ze to ciaza

Gość gość
gosciu z 15.45 w jakich dawkach mialas progesteron bo ja a luteinie 2x100mg poronilam

Gość autorkamarta
Ja tez poronilam, dlatego tak swiruje

Gość gość
ja miałam w 23 dniu cyklu chyba 23, a normy o ile pamiętam były 22, robiłam profilaktycznie, nawet się śmiałam, że mam wyniki jak kobieta w ciąży, ale wiedząc, że progesteron wydzielany jest pulsacyjnie nawet mi do głowy nie przyszło, że mogę być w ciąży no i się okazało, że w tej ciąży jestem :) a raczej byłam, bo dzieć już przedszkolak

Gość gość mania
a ja na początku ciązy miałam tylko 15 gdzie norma u mnie w laboratorium była od 20! I ciąża donoszona, dziecko zdrowe ale zaraz dostałam wysokie dawki progesteronu luteina dopochwowo 3x100 i dufaston 4 razy dziennie po 1 tabletce tak wiec ogromne dawki i pomogło potem progesteron urósł do 30 potem 35, ale już potem nie badałam najciekawsze jest to że żaden lekarz mi nie kazał tego badać lecz sama od siebie poszłam i zbadałam i wyszło że niski i leki dostałam może dzieki temu ciaże uratowałam potem jak trafiłam do szpitala z plamieniami tak w 8 tygodniu to mi nie robili w szpitalu progesteronu! Tylko betę, która dobrze przyrastała i prześwitlili 2 razy i wyszło że się dobrze zarodek rozwija to jak mi plamienia przeszły dzieki lekom to mnie wypuścili po tygodniu obserwacji

Gość gość
Od wysokiego progesteronu moga bolec piersi?

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Gość gość
Witam. Dziewczyny doradźcie mi. Cykle mam nieregularne ost 38 dni. W poprzednim cyklu i teraz brałam luteinę. Oczywiście staramy się o dziecko. I tak: naczytałam się o tym, ze luteina może blokowac owulacje. Nie wziełam jej 16 dc, jak mowil lekarz, tylko 18 dc. wieczorem tego samego dnia wyszedl mi test owulacyjny ( czy luteina miała na to wpływ) ? Wydaje mi się, że na drugi dzień miałam już mleczny sluz ( nie wiem czy to przez luteine, czy zablokowana została owulacja?) Dziś jest mój 29 dc - nie chce robić jeszcze testu, żeby się nie rozczarować. Powiedzcie jest szansa?

Gość gość
jest szansa ale musisz poczekać i zrobić test

Gość gość
ja w 6tc miałam progesteron 22, a mój gin twierdzi że jak jest ponieżej 50 to trzeba leki i jest caly czas zagrożenie. brałam utrogestan (taki lepszy duphaston i luteina razem wziete) do konca 18tc, i dzis jestem szczesliwie w 34tc :) także znajdźcie dobrego lekarza i powodzenia

Gość gość
Wnerwia mnie wybitnie jak ktoś zaczyna temat od "czy któraś....", to takie prostackie

Gość gość
cześc, ja też brałam utrogestan, bardzo dobry lek, uważam, że uratował moją ciążę na poczatku nikt mi nie zlecał badania progesteronu ale zrobiłam co tydzień wyszedł za niski, słabo przyrastał no i dostałam leki, pomogły

Gość gość
Dziewczyny zostały mi 4 opakowania utrogestanu- naturalny progesteron-jakby któraś potrzebowała piszcie. mamuska1401@wp.pl

Gość gość
a kiedy była owulacja mniej wiecej? myske ze wynik ok