Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankqq

To nerwica czy cos innego??

Polecane posty

Gość ankqq

witam, nie dawno urodzilam dziecko. od tamtej pory jestem przybita nie mam ochoty na nic. i mam okropne lęki ze sobie nie poradze przy dziecku i caly czas mam taki niepokoj. w nocy dochodzi do bezsennosci, strachu, mam dolegliwosci jelitowe i zoladkowe. co mi jest?? czemu nie moge normalnie cieszyc sie dzieckiem??

Gość gość
Hej, nie jestem specjalistą, ale myślę, że skoro te dolegliwości są tak nasilone, to może być wskazanie do porozmawiania właśnie z jakimś specjalista, wiadmo że stres po urodzeniu dziecka to normalna rzecz, ale jeśli zauważysz, że nic CI się nie chce, opuszczają Cie siły, paralizuje strach, to może być początek depresji poporodowej, nie można tego lekceważyć. Pamiętaj, nie obwiniaj się i nie dołuj myśleniem, że jesteś z tego powodu złą matką czy coś, staraj się z tym walczyć, ale jeśli będziesz czuła że to się pogarsza, idź do kogoś! a jeśli czujesz że to jest do ogarnięcia, to staraj się jakoś uspokoić, w międzyczasie, o ile się da, robić coś co Cię odstresuje, jakaś muzyka, ćwiczenia oddechowe, wiem że brzmi głupio, ale pomaga, mam nadzieję że możesz liczyć na jakąś pomoc - mamy, faceta. Najważniejsze to starać się nie skupiać na tych nerwach, myslach