Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość newzooshop

sklep zoologiczny jakie porady dla nowej właścicielki ?

Polecane posty

Gość gość
niektore produkty ciezko jest dostac

Gość newzooshop
a dokładnie jakie produkty? z czym jest problem?

Gość newzooshop
jakie produkty są trudno dostępne?

no właśnie, które? ja nie mam z niczym problemu chyba, że sa to sprawy weterynaryjne, wtedy niestety trzeba iśc do weta i przepłacić, ale tu nie ma żadnego pola manewru

Gość newzooshop
Ewa = czyli kryterium wyboru u ciebie jest cena i możliwość dostawy do domu? a jak z wyborem? wszystko masz w dostawie czy są produkty, które wymagają wysiłku- nie mówię o surowym mięsie czy produktach od weta...

Gość newzooshop
up

nie nic nie kupuję w normalnym sklepie wszystko mam wysyłkowo - żwir, karmę, drapaki, zabawki, szczotki, nożyczki, witaminy

Gość newzooshop
rozumiem - dziękuję, czy ktoś jeszcze ma uwagi lub propozycje?

Gość gość
ja tez kupuje wszystko dla mojego spaniela przez internet moim zdaniem lepiej jest rozwinac sklep internetowy

Gość gość
Ciężko dostać żywy pokarm

Gość gość
jak ciezko w wielu sklepach zoologicznych jest zywy pokarm nie ma problemu z kupnem

Gość gość
Moim zdaniem sklep zoo jest malo dochodowy bo mnostwo kasy idzie na utrzymanie tych zwierzat- zywienie, wymiana sciolki... To tez sa koszta. A na dodatek akwaria, to pobor pradu do filtrow, grzalek itp. Niby niwiele, ale grosz do grosza i koszta rosna, dodac do tego oplaty za lokal, wszelkiego typu inne oplaty i nie wiadomo czy w ogole wyjdziesz na zero :/

Gość gość
lepszy jest sklep internetowy z karma i akcesoriami itp. bez zywych zwierzat

Gość gośćula
dogadaj sie z krawcowa która ma własną DG i niech Ci szyje ubranka dla psiaków,ja sama szyję przeróżne dla swojego i znajomych,hobbistycznie ,ale juz fama poszła po mieście i ciagle ktos coś chce,chyba znalazłam dodatkowe zródło dochodów hehe. to są groszowe sprawy,a ceny takich ubranek sa wysokie,zwłaszcza gdy szyjesz na zamówienie .

Gość gość
ale czy na ubrankach duzo zarobi ? chyba nie to nie ameryka ze kazzdy nosi w torebce jakiegos yorka i codziennie zmienia mu ubranko

Gość gośćula
no ja zimą dostałam zlecenie na siedem sztuk dla pinczerka,wcale nie od bogatej pani , zwykła kobita co w bloku mieszka ,ma świrka po prostu na punkcie psiny i go ubiera ekstrawagancko /siebie zreszta tez/ ciepły nieprzemakalny kubrak dla yorka na zimę ? żaden kłopot-ciucholand podniszczona kurtka dziecięca za 1 zł ,przeróbka ,haft jaki sobie pani życzy ,1,5 h pracy i 49 zł w przód Jak sie dobrze rozreklamuje i bedzie mieć solidna i niedroga krawcową to zarobi , pisze o poszerzeniu oferty sklepu.

Gość newzooshop
świetny pomysł z tymi ubrankami - wielkie dzięki, a co myślicie o ubezpieczeniu dla zwierząt - w Polsce jest nieznane ale w innych krajach już funkcjonuje - byłby ktoś tym zainteresowany?

Gość newzooshop
gościula - napisz na priv, może ja tez dam ci zarobić - blue_almond@vp.pl

Gość gośćula
autorko dziękuję ale mam swoją pracę ,a te ciuszki to szyję hobbistycznie i tak dla znajomych ,po prostu nie miałabym czasu :) W każdym razie polecam ,superowo byłoby gdybyś sama potrafiła szyć ,no i zyczę powodzenia w biznesie.

Gość gośćula
a co z tym ubezp dla zwierząt ,nic mi o tym nie wiadomo ,napisz cos wiecej to ciekawe

Gość gość
ZWIERZĘTA MUSZĄ MIEĆ DOBRE WARUNKI!!!! Woda, pożywienie, cisza, KLATKI DUŻE! Musisz mieć wiedze o zwierzętach które sprzedajesz, a nie "chomika można trzymać w byle czym" itd

Gość gość
Aaa, widzę - gryzonie mogą być w byle g*****e a węże to nie. Otóż, poczytaj sobie o KAŻDYm gatunki jaki masz zamiar sprzedawać. 90% sprzedawców to wręcz imbecyle, wyróżnij się wiedzą, kompetencjami, troską o zwierzęta (ludzie na forach sobie sklepy polecają i naprawdę to niezła reklama). Dla gryzoni są niedostępne rzeczy ze średniej półki, a jak już są to trzy na krzyż. Prócz c*******h trocin miej jakieś lepsze, obok vitapolu czy innych meganów np. Deli nature, beaphar. Pogadaj z PPI (klatki robią), sa tanie za 100-150zł naprawdę dużą klatkę można mieć (70x40), bo w sklepach za taką kwotę to totalny badziew jest.

Gość newzooshop
dzięki za wskazówki o gryzoniach - wezmę to sobie do serca, co do ubezpieczeń - są drogie to fakt, istnieją tabele, według których oblicza się wysokość składek i wysokość odszkodowania, to zależy od rasy, wagi, wieku, przebytych chorób, chorób dziedzicznych dla danej rasy, warunków życia, okolic zamieszkania etc - jest mnóstwo wyznaczników, oczywiście innych przy tzw rasach europejskich czyli dachowcach i kundelkach, bo takie tez się ubezpiecza... w GB jest towarzystwo ubezpieczeniowe, które może ubezpieczać również w PL na zasadzie pewnego rodzaju współpracy, myślicie, że jest szansa aby u nas to się przyjęło?

Gość wiktoria741
Ja bym w wejściu sklepu umieściła wycieraczkę antypoślizgową np. z http://www.techem-wycieraczki.com.pl/ Teraz gdy pogoda jest deszczowa łatwo się poślizgnąć i zrobić sobie krzywdę. W takim wypadku klient może zaskarżyć sklep dlatego lepiej się zabezpieczyć :)

Gość gość
Ekologiczne karmy dla zwierząt, w USA z tym teraz szał, bo psy od taniej karmy dostają raka. Także polecam zrobić fryzjera psów, profesjonalne kąpanie itp. także, hotel dla psów, jak ktoś wyjeżdza i nie ma z kim zostawić, także tresowanie, itp. Musisz robić to z czego jest regularny dochód aby pokryć stałe koszta co miesiąc. Sprzedaż akcesori, i zwierząt te nie stały dochód tylko jednorazowy.