Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Atropina zapuszczała ktoras z Was jakie reakcje

Polecane posty

Gość gość

Witam mam zapuscic dziecku przez 5 dni 2 x dziennie atropine w celu badania zeza to srodek trujacy nie powinien dostac sie do organizmuj :( dlatego okulistka tlumaczyla mi zeby zatkac kanalik zeby atropina nie dostala sie do organizmu :( jak to zrobic??? boje sie starsznie jak mu podma na noc to chyba nie bede spala bo rekacja alergiczna moze wystapic za 3-5 godzin :(

Gość gość
ja w dzieciństwie miałam zeza i 4 operacje (po dwie na każde oko), (pierwszą jak miałam 8 lat, ostatnią 20lat), miałam zakrapianą atropinę nie raz i nic nie było o żadnym zatykaniu kanalików po kroplach miałam cały czas rozszerzone źrenice i pamiętam, że miałam trudności z czytaniem, bo rozmazywały mi się litery (i to takie większe, bo to książki dla dzieci były), z ogólnym widzeniem było chyba ok, pamiętam ten czas, bo byłam wtedy na wsi u prababci i ona mi zakrapiała oczy, naprawdę żadnych cudów z tym nie było tak więc nie panikuj, przecież to lekarstwo dopuszczone do użytku dla dzieci i nie może być trujące, oczywiście może wystąpić alergia, ale to tak samo jak na mleko i wszystko inne, wyluzuj

Gość gość
Moj polroczny syn mial badanie na zeza i dna oka.u okulisty mu 3razy wkraplali,mi nic samej nie kazali robic.przeciez to dziala jakies 2 godziny max,chodzi by powiekszyc zrenice do badania.wiec w jakim celu sama masz wkraplac?dziwne.