Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maalinka1993

co zrobić aby od razu zajść w ciążę ????

Polecane posty

heej dziewczyny :) od roku staramy się z partnerem o dziecko i do tej pory nam nie wyszło. Bardzo chcemy mieć dzidziusia i już na prawdę nie wiemy co robić, byliśmy u ginekologa i wszystko jest ok ale po mimo starań nam nie wychodzi... jeśli możecie pomóżcie bo to na prawdę ważne dla nas... to nasze marzenie i chcielibyśmy żeby w końcu się spełniło :) pomożecie?? z góry dzięki :*

Gość gość
jakie badania potwierdziły, że wszystko jest w porządku?

Gość gość
no ale pytam jakie- konkretnie?

Gość gość
no właśnie, jakie KONKRETNIE badania zrobiliście? i podaj wyniki

Gość gość
Autorko, my z mężem, zanim zaczęliśmy starania, zaczelismy brac tabletki z mleczka pszczelego, ale w dawce 3x3 tabl./doba. Poczytaj w internecie, nie wiem na ile nam pomogly, zaszlam w ciążę w 1 cyklu, ale spróbować warto. Mialam 3 pecherzyki! 2 się wchlonely i jestem w 24 tygodniu zdrowej silnej ciąży :-)

Gość gość
no to sorry, ale to jeszcze nie potwierdza płodności, monitoring cyklu, hsg, minął rok więc pora zacząć działać

Gość gość
idz do dobrego gin i sie wszystkiego dowiedz. jakie masz tsh?

Gość gość
to znaczy jakie? :) nie chcesz napisac prostej rzeczy a chcesz zeby ktos ci pomogl... dziwne ;)

Gość gość
Moj bral kwas foliowy ze mna - i nam to pomoglo xp

Gość gość
skoro masz prawidlowe to skad my mamy wiedziec dlaczego w rok nie zaszlas, to dlugo ile masz lat?

Gość Napaleni_zakochani
Kochajcie się na pieska a po stosunku leż z nogami opartymi o ścianę. Ja po miesiący zaskoczyłam a polecił mi to ginekolog właśnie

Gość gość
najlepsza pozycja do zajscia w ciaze to wlasnie na pieska albo klasyczna :P

Gość gość
najlepiej tak lezec do samego ranka

Gość gość
Hehe, ja tez robilam swiece, choć bardziej dla jaj:-). A Was jak się zapyta o cos, to piep.rzycie o tym, zeby pytac ginekologa, a nie Was, a teraz nagle znawczynie chca wyniki badan znac. Pff

Gość gość
to moze zastanow sie nad tym ze z goscia nie pisze jedna osoba a kilka i niektorzy chca pomoc pytajac o wyniki badan ) "pfff" :)

Gość gość
My jak podjelismy decyzje o powiekszeniu rodziny to zaraz po okresie uprawialismy seks codziennie a w dni plodne zdazalo sie 2 razy dziennie . Pozycja na pieska ale najczesciej to klasyczna ... zero stresu itd ... nie mysl ze seks=ciaza, zdrowe jedzenie .. a i bralam zwykle witaminy . Po seksie obowiazkowo swieca albo pupke do gory na kilka minut ... w pierwszym cyklu zaszlam majac niecale 21 lat ... i to jeszcze na swieta prawdopodobnie wigilia dlatego zostal Adas a teraz ma pol roku ... Powodzenia :):):):)

Gość gość
13.36. Pomoc? Wypowiadając się w takim tonie? Jakos inne potrafia napisac o znanej juz swiecy, suplementach i nie udają przy tym znawcow kobiecego ciala, a mysle ze właśnie nie o te udawanki autorce chodzi. Pfffffff.

jeśli tak jak mówisz badania masz dobre, to staraj się wyluzowac i uprawiaj seks nie tylko w potencjalne dni plodne bo moze po prostu w nie nie trafiasz, kazdy cykl jest inny i cos sie zawsze moze poprzesuwac... czytalam tez gdzies o jakichs ziolach ojca sroki ale to musisz doczytac temat, podobno niektorym pomogly

Gość gość
Wydaje mi się że u mnie pomógł conceive plus - żel ułatwiający zapłodnienie. do tego staraliśmy się współżyć dokładnie w dzien owulacji

Gość gość
Może poszukaj innego lekarza i z nim skonsultuj wyniki. Znam np endokrynologów, którzy twierdzą, ze tsh do tych 4,2 z norm laboratoryjnych jest wynikiem ok. A każdy normalny endo powie Ci, że to jest tsh nieprawidłowe. Więc może te wyniki dobrze byłoby pokazać jeszcze innemu specjaliście? A oprócz lekarza zalecam odpuścić. Nie starać się o dziecko a żyć po prostu. Jeśli nie ma fizycznej bariery to tkwi ona w psychice. Daj sobie czas- staranie się o dziecko to nie wyścigi,.

Gość gość
do goscia z 15:40. W jaki sposób wyznaczałaś dokładnie dzień owulacji?

Gość gość
mikroskopem owulacyjnym - Afrodytą. Możesz go kupić w necie

Gość gość
Co 2 dzien sie kochajcie i uda sie

Gość gość
to ja założyłam temat i wypowiedź z soboty gość 21:20 i z wczoraj 13:04 to nie moje posty. Mam 29 lat. Syna urodziłam młodo. Wpadłam w wieku 18l. Pewnie zaraz mnie wyzwiecie ale znów wpadłam i po roku urodziła się córka. Mieliśmy mieszkanie od dziadków. Trzecie dziecko było planowane, bo chcieliśmy mieć 3, a że starsze dzieci były już "odchowane" to zdecydowaliśmy właśnie wtedy na trzecie. Wiedzieliśmy, że damy radę. Wtedy jeszcze wszystko się układało i były szanse na większe mieszkanie. Nigdy nie brałam tabletek. Po 2 porodzie miałam przez kilka lat spirale. 4 dziecko to wpadka na naszym trudnym życiowym zakręcie.

Gość gość
to ja wyżej -przepraszam, odpisałam nie w tym temacie co trzeba