Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wku...wiła mnie moja synowa

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Tylko po co ty kobieto sobie zycie zatruwasz. i uzarasz sie z tym calym towarzystwem. Twoj majatek, twoja wlasnosc - twoja decyzja jak i komu ja podzielisz. Towarzystwu sie nie podoba, to droga wolna. Ja na twoim miejscu oznajmilabym, ze zdania nie zmieniam i ze wg mnie taki podzial jest sprawiedliwy i uwzglednia wszystkie za i przeciw. A synowej powidzialabym w takiej sytuacji tylko tyle. == Droga synowo, corko swojej matki - - czy twoi rodzice juz podzielili swoj majatek i jaka czesc tobie przyznali, czy zgadzasz sie z ich decyzja. Skoro sie zgadzasz z decyzja swoich rodzicow, to musisz sie zgodzic rowniez z decyzja rodzicow swojego meza.

Gość gość
Znam wiele kobiet po osiemdziesiatce i do konca dni byly na chodzie. Corki przyjezdzaly aby umyc okna uprac firanki i zabrac matke na swieta do siebie. Nie wrzucajcie wszystkich do jednego wora. Ktos mial srajaca mame i ma uraz do każdego starszego człowieka. Goowno tesciowej smierdzi ale pieniądze juz nie?

Gość gość
więksość synowych jest leniwaaaaaaaa i roszczeniowaaaaaaaa, nic sobą nie reprezentują tylko umią dzieci robić

Gość gość
"umią dzieci robić" a ty nawet pisać poprawnie nie potrafisz:D

Gość gość
Jestem synowa i jeszcze nie teściową. Po ślubie wyszlam z mężem na swoje. Najpierw wynajmowalismy potem zakup dzialki i budowa domu. Tak dom 140 m2 kosztowal ok 400 tys i nie jest to rudera. Material najlepszy jaki mogl byc. Jesli dla was taka cena zado.m to rudera to z chęcią zobacze wasze majątki. Mam syna który ma 16 lat i juz zapowiedzialam ze poślubie muszą isc na swoje. Do mnie tylko w odwiedziny. Po śmierci niech robi co chce ale za zycia nie chce urzerac sie z jego dziunia

Gość gość
17:37 lepiej pomylic sie w pisowni niz poslubic rozczeniowa i rozplodowa dziewuche

Gość gość
gość dziś gość dziś Nie jestem autorką. Podałam tylko pomysł na to jak powinno być to rozwiązane. Gdybym to ja miała pole i pieniądze, to tak bym właśnie postąpiła. Wilk syty i owca cała. Chajtasz się synu, córko, pomyśl nad własnym dachem nad głową, bo pomimo wszystko młodzi powinni mieszkać osobno.

Gość gość
gość dziś więksość synowych jest leniwaaaaaaaa i roszczeniowaaaaaaaa, nic sobą nie reprezentują tylko umią dzieci robić xx Czyli twoja zamężna córka również. To samo tyczy się ciebie, jeśli masz męża, czyli jesteś synową.

Gość gość
Napisala wiekszosc a nie wszyscy. Czytanie ze zrozumieniem nie jest twoją mocną stroną

Gość gość
Autorko najwiecej maja do powiedzenia te co ch... wniosly do malzenstwa. Ty uwazam postapilas slusznie, a syn, synowa powinien przytemperowac , skoro przyszla gola i wesola to co ma do rozporzadzania nie swoimi pieniedzmi.

Gość Trochę Większa Mi
Co za babska tu wyzywają autorkę od wrednych i zawistnych krów? No chyba wszystkie piszące takie komentarze to takie jak ta synowa - nic do małżeństwa nie wnieść, w jej domu mieszkać, obiad ugotowany przez teściową zjeść, dzieci do niej na opiekę oddać i jeszcze mieć pretensje że pieniądze rodzonej córce daje - co za pustostany. Babka sensownie pyta o poradę, a te burackie przekupy wyzywają ją od wszelakich. Bardzo dobrze autorka zrobiła dając córce pieniądze, i bardzo mądrze wymyśliła z tą sprzedażą domu - jak synowa nie chce to niech się nie pluje.

Gość gość
A ja jak syn przyprowadzi taka bidę to odrazu dziadówe pogonie. Nikt nie będzie kładł łapy na mojej kasie. Moze to zrobic tylko syn, jak zjade 2 metry pod ziemie. A nie jakaś obca dziadówa.

Gość gość
gość dziś Napisala wiekszosc a nie wszyscy. Czytanie ze zrozumieniem nie jest twoją mocną stroną xx Wiem, że napisała większość. To raczej ty masz problem, z przesłaniem tego co ja chciałam jej przekazać. Większość nie oznacza z wyjątkiem osoby tej co pisze większość. Ta osoba wcale nie musi należeć do mniejszości do której tak się rwie, ale właśnie do większości. Skądś to musi wiedzieć. Widocznie sama jest leniwa i roszczeniowa. :) Chciałaś dowalić, ale ci nie wyszło.

Gość gość
Autorko, szkoda, że Twój syn nie podpisał intercyzy. Bo jednak widać, że synowa jest osobą roszczeniową. Z takimi kosmouchami to najgorzej. Sama nic nie ma, a po cudze rączkę wyciąga. Zrobiłabym zebranie rodzinne, gdzie będzie córka, syn , synowa i poruszyła kwestię 50 tys. Powiedziałabym ze synową bardzo boli i zobaczyłabys czy jest taka odważna, czy będzie się potrafiła przyznać ze jest zawistna osobą.

Gość gość
autorko napisałaś "Syn i synowa mają zapisany dom po nas, w którym razem mieszkamy - my na dole a oni na górze. Po naszej śmierci cały dom dostają oni." na synową też jest zapisana notarialnie połowa - czy wszystko na syna????

Gość gość
Synowe nie martwcie się,że będziecie musiały starym ludziom podcierać tyłki.OD TEGO SĄ DZIECI ,TYLKO NIE WYCIĄGAJCIE ŁAP PO NIE SWOJE.Jesteście po prostu wredne świnie.Autorko przepisz swój majątek tylko na syna bo hieny będą czekały na waszą śmierć.

Gość gość
synowa po nic nie wyciągnęła rąk i nic nie dostała - dom jest zapisany na jej męża a jak mąż pozna inną to synowa odejdzie z jedną walizką tak samo jak przyszła - nikt jej nie zwróci pracy i opieki włożonej w nie swój dom!!!

Gość gość
dom z teściami,którzy będą żyli jeszcze co najmniej 25 lat zapisany na męża - ale prezent dostała synowa - ho ho!!

Gość gość
JESLI DOM ZAPISALISCIE NA SYNOWA TO JESTESCIE TEMPAKI; SYN jest wasz synowa po rozwodzie dostanie czesc waszego domu !! JUZ podskakuje a co bedzie potem,

Gość gość
już widzę tę pracę i tę opiekę włożoną w dom, największą troską zaś synowa otacza pieniądze teściów - oj zaopiekowałaby się nimi chętnie i na pewno za darmo :D

Gość gość
gość dziś już widzę tę pracę i tę opiekę włożoną w dom, największą troską zaś synowa otacza pieniądze teściów - oj zaopiekowałaby się nimi chętnie i na pewno za darmo xxx nie pieprz - tacy ludzie nigdy niczego synowej by nie zapisali - tylko wielką łaskę będą robić, że ona u nich mieszka i wielkie wymagania, żeby odwalała czarną robotę miałam takich teściów - wytrzymałam tylko rok dom zapisany był na mojego byłego męża a ja codziennie słyszałam że dom od nich dostałam a jak czegoś nie zrobiłam, bo już nie miałam siły po powrocie z pracy to słyszałam jaka jestem niewdzięczna, bo przecież oni NAM zapisali dom - tylko jakoś nie dostrzegłam swojego nazwiska w tym zapisie

Gość gość
Jak by synowa była taka pracowita to sama by cos wniosla do posagu a jak narazie to wyciąga łapy po pieniądze na które ktoś na pewno nie lekko pracował cale życie

Gość gość
Gosc 18:18 no duzy prezent dostała. Wiesz ile kosztuje wynajecie połowy domu? Co miesiąc ta kasa zostaje jej w kieszeni. Jesli będzie dobrą żoną to będzie mieszkała tam do śmierci a potem jej dzieci wezmą. Pomnoz tą kwote przez ilość lat to jest duża kwota. Do tego opieka nad dziećmi wiesz ile bierze opiekunka? Gotowanie obiadów wiesz ile kosztuje jedzenie w restauracji? Czy ta kwota przewyzszy opieke nad teściową? Moze kobieta odejdzie z tego swiata bez synowej pomocy a to co ona teraz robi nikt jej nie zwroci

Gość gość
18:26 nie ujrzalas swojego nazwiska? To inaczej nazywasz sie niz mąż? juz jestes byla żoną? Czyli złą kobietą byłaś

Gość gość
rozumiem, że w Polsce jeżeli jacyś rodzice zapiszą synowi dom to jego żona automatycznie staje się złodziejką i pasożytem i do końca życie powinna dziękować rodzicom, że zapisali dom swojemu dziecku, tak?

Gość gość
gość dziś Jak by synowa była taka pracowita to sama by cos wniosla do posagu a jak narazie to wyciąga łapy po pieniądze na które ktoś na pewno nie lekko pracował cale życie xxx mąż tej synowej również nie zapracował na nic - dostał dom od rodziców - nie zarobił na niego, nie kupił go!

Gość gość
a widzisz różnicę między dawaniem spadku własnemu synowi a dawaniem go obcej babie???

Gość gość
Ale to jest dziecko a nie obca osoba

Gość gość
co? jakie dziecko? mówimy tu o synowej, która rości sobie pretensje do majątku teściów

Gość gość
Czyje dziecko? Bo chyba nie teściowej...