Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w 11 tygodniu ciąża jest już bezpieczna?

Polecane posty

Gość gość

Kończę dziś 10. tydzień, jutro zaczynam 11. Czy mogę byc już spokojna o ciążę? Kiedy mija największe zagrożenie??? Wiem, że złe rzeczy mogą się przydarzyć i w 30 tygodniu, ale te takie najgorsze, najgorsze już mam za sobą???

Gość gość
po 12 tygodniu zagrożenie jest mniejsze

Gość gość
Myślę, że juz spokojnie, coprawda liczą, ,ze od 2 trymestru jest juz bezpiecznie, ale to jeszcze tylko tydzień :-). Badz dobrej myśli, tez odliczalam dni do tego bezpiecznego momentu, a teraz w 24 tc tez sobie cos wkrecam, więc zawsze coś Ci się do glowy przyplacze;-)

Gość gość
Zagrozenie spada wraz z kazdym dniem rozwoju ciazy. Pierwszy raz znaczaco spada po 8tc. Potem wlasnie po skonczonych 12tygodniach. Ale pewnie bedxiesz siendenerwowac cala ciaze. Kazda z nas tak ma :) Nie czytaj o poronieniwch w necie, same pozytywne rzeczy podczytuj :)

Gość gość
a ja poronilam w ósmym. co nie oznacza, że mam straszyć każdą tym, że może poronić... tak zwana selekcja naturalna. będzie dobrze :)

Gość gość
po 12 tygodniu

Gość gość
Ehh... to jeszcze 2 tygodnie :)

Ciaza w zadnym tygodniu nie jest bezpieczna. W kazdej chwili moze stac sie cos, na co kompletnie nie masz wplywu.

Gość gość
bedzie wszystko oki!!! :) tylko nie czytaj o martwych ciazach, o poronieniach ani nic w tym stylu!!! ogladaj ciuszki, wozki i ciesz sie tym stanem! :)

Gość gość
Dzięki, ale jak wchodzę na to forum, to od razu widzę tylko poronienie, martwe porody, krwawienia, choroby dzieci itp.

ja poronilam w osmym tygodniu bo tak sie czasem zdarza... ale tez czytalam ciagle o poronieniach, o martwych ciazach i jakos tak sobie to do glowy wbilam ze nie moglam sie tych mysli pozbyc. wiem ze nie przez to stalo sie to co sie stalo ale za bardzo sie tym wszystkim stresowalam i tyle... dlatego odetchnij i znajdz jakies forum typowo ciazowe, i nie mysl za duzo o zlych rzeczach :) a o zdrowych i spokojnych ciazach zazwyczaj sie nie pisze, dlatego wydaje sie ze jest tyle poronien.

Gość gość
do końca ciąży nie można powiedzieć, że jest bezpieczna.

Gość gość
Właśnie na innym wątku dziewczyna napisała, że właśnie poroniła w 10 tygodniu :(

Gość gość
Mam nadzieję, ale strasznie się tego boję, tyle czytam o tych poronieniach....

Gość gość
Ja z kolei słyszałam, że największe zagrożenie jest w czasie rozwoju zarodkowego. Po skończeniu 10 tygodnia zarodek staje się płodem i wtedy prawdopodobieństwo poronienia znacznie się zmniejsza.

Gość gość
moja siostra poroniła właśnie w 14tc.. płód obumarł :(

Gość gość
też tak sądziłam że od 12 tyg ciąża jest bezpieczna, najgorsze zagrożenie jest do 8 tyg wtedy jest tzw naturalna selekcja , i jeśli z zarodkiem cos jest tak to jest poronienie, potem 12 tyd i 14 trzeba na siebie uważać ponieważ łożysko całkowicie przejmuje swoja funkcję i jak jest za mało hormonów może dojść do poronienia,

Gość gość
Kazecie jej nie czytac o poronieniach,a potem co druga ,,chwali sie,, w ktorym tygodniu poronila. Dziewczyno,wylacz komputer,idz na spacer sie dotlenic i zrelaksowac. Wlaczysz kompa po porodzie :)