Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

30 latek mieszkający z rodzicami. Niech się ktoś wypowie

Polecane posty

Gość gość

Niech wypowie się ktoś mądry. Bo już drugi raz weszłam w związek, gdzie facet ma bardzo głęboką więź z rodzicami. Tym pierwszym facetem matka sterowała odnośnie powrotów do domu, teraz z kolei mam taką sytuację, że jest sobota, słoneczny dzień, a ja nie wiem o której będę mogła wyjść z nim na spacer. Załatwiał z matką sprawy, półtorej godziny temu wrócił i nadal siedzi w domu. Pewnie oglądają filmy i plotkują. Czy ja jestem dziwna, że mnie to drażni?

Hej:) ciężko jest ocenić sytuację nie widząc jak naprawdę to wygląda. Może i masz powód do złości,a może odrobinę przesadzasz;) powiem Ci z własnego doświadczenia,że byłam w takim związku gdzie zdanie mamusi - ogólnie rodziców - bardzo się liczyło i miało duży wpływ na nasz związek,który się m.in.z tego powodu rozpadł...np.jak jechaliśmy do mojej bliskiej rodziny,która mieszkała prawie 500km od nas i niedoszłych teściów (a zaznaszam,że jeździłam tam tylko raz lub dwa razy do roku) to słyszałam z ust niedoszłej teściowej " a po co tam jedziecie?!tam przecież nic nie ma...". Wiesz...rodziców trzeba kochać,szanować i można wysłuchać ich opinii bo czasami mogą one nam faktycznie pomóc,ale trzeba potrafić rozgraniczyć to wszystko i nie dać też sobie wejść na głowe...sama musisz ocenić na ile to po prostu z Twojego faceta strony jest opieka i troska względem matki,a na ile brak odcięcia od tzw.pępowiny

Gość gość
chyba nie jest jeszcze twoim mezem

Gość gość
Nie jest, ale też mamy swoje lata. Ludzie w naszym wieku mieszkają ze sobą. Wiem, że jego była też miała z tym problem, ostrzegała mnie.

Gość gość
mieszka u matki wiec to logiczne ze stosuje sie do jej zasad. Ja tez swojej mowilam kiedy i o ktorej wroce orientacyjnie. To ze ktos ma 30 lat to nie znaczy ze moze traktowac dom rodzinny jak hotel i sobie wchodzic i wychodzic kiedy chce. Jak chcesz zebyscie mieszkali ze soba to zapros go do siebie, moze jego nie stac na wynajem dlatego mieszka z matka??