Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wasze HI TY i KITY z Biedronki

Polecane posty

Gość gość
PIECZYWO Z BIEDRONKI :O nie wiem czy wiecie, ale te wszystkie bułeczki z biedry, to chemiczna pulpa stojąca najpierw pół roku w chłodni, w biedrze jest rozmrażana i dopiero wypiekana miejscu :O smacznego bleeeee

Gość gość
tak, wyobraź sobie doskonale wiem, jakie są bułki z biedry, a i tak je kupuje co jakiś czas. a ty jak kupisz w piekarni, to myslisz ze masz lepsze? wiesz ile tam spulchniaczy dodają? a jak kupisz sobie w sklepie masło, to myslisz ze jest bez dodatków? to samo wedlina, mieso. tak tak,,,,, zapewnie kupujesz o zaprzyjaznionego rolnika, mleczarza a chleb sama pieczesz, robisz sery, jogurty, i krecisz majonez. dodatkowo zasuwasz do pracy na 8 godz, wzorowo opiekujesz sie dzieckiem, a twoja doba ma 48h.

Gość gość
gość dziś walnij się w czerep. chleb i bułki kupuję w piekarni, w której codziennie jest świeze pieczywo, owszem z jakąś ilością spulchniaczy, (ale i tak nie z taką jak w biedrze!) a nie z biedronki gdzie najpierw masa bułkowa pół roku leżała w magazynie chłodniczym :O owszem warzywa i jabłka kupuję u Pani na targu, którą znam i kiedyś u niej byłam i widziałam jej pole (jest sąsiadką mojej cioci), a mięso kupuję w lokalnej rzeźni. A w biedrze, to kupuję chemie, jogurty i keczup :)

Gość gość
ostatnio w biedrze widziałam nowe małe jogurty o smaku cytrynowym kokosowym i jakimś jeszcze ja kupiłam kokosowy i masakra smak jakbym jadła śmietanę wogule nie czułam smaku kokosa :/

Gość gość
Ja jedynie kupuje tam czasem krewetki

Gość OBIMITOROBI
ta cała biedronka to wielki kit! syf, brud i wyzysk ludzi! już im konkurencja nieco skrzydełka podcięła...jeszcze trochę i biedroneczka nie poleci:-)

Gość gość
a co sadzicie o Lidlu?

Gość gość
Hity! Amaryna Barmanska Chipsy Frytki Pasty na chleb Serek wiejski wiaderko Sos chinski Zupki chinskie Salatka rybna z puszki Chrupki Parowki drobiowe Warzywa na patelnie Rolady Wafelki Ciastka Czekolady Sok tymbark Sok pomidorowy Koncentrat pomidorowy Mleko w kartoniku Maslanki Kefiry smakowe Nie polecam jogurtu naturalnego

Gość gość_2
dla mnie hitami są: masło 82% śmietana kremówka 30% czekolada mleczna i gorzka czipsy papier toaletowy budynie pakowane po kilka sztuk O kitach ciężko mi się wypowiedzieć, nie kupuję w biedronce za wiele, nie przejechałam się jakoś szczególnie na czymś. Ale generalnie sklep ten nie jest kojarzony z najlepszą jakością produktów.

Gość gość
Pochwalilam wczoraj chustki Fitti, ktore zawiele razy kupowalam i zawsze bylam zadiwolona, a dzis rano napoczelam nowy 3-pak i rozczarowanie. Okazuje sie, ze zmienil sie producent, a wraz z nim wszystko inne, czyli sklad (teraz sa pieniste), struktura chustek (juz nie sa bawelniane, tylko sztywne i bardzo sliskie) i opakowanie (otwieraja sie w odwrotna strone). Jestem lekko rozczariwana. To byl dobry produkt, a teraz znacznie obnizono jego jakosc. Nie wiem czy siegne po nie kolejnym razem.

Gość gość
HITY: -lasagne 1kg - uwielbiam lasagne i jadłam ją już w wielu restauracjach w Polsce oraz m.in we Włoszech i tak biedronkowa jest tak samo pyszna - pizze ale nie te mrożone -serki wiejskie - chipsy solone (jadamy okazjonalnie ale są okej) - orzeszki arkado smażone i solone - pieluszki dada - robiony dla biedrony przecier pomidorowy, dawniej kupowałam pudliszki ale ten ten jest okej - makaron nitki - odzywki biovax KITY: - wszelkie podróbki coli - piję colę często i naprawdę umiem odróżnić podróbkę od prawdziwej - gorące kubki robione dla biedrony - raz kupiłam i smakowało paskudnie pieluszki i husteczki fitti - pieluchy sztywne, a chusteczki pachniały jak w kiblu w latach 80 na stacjach benzynowych

Dla mnie hit to mleko bez laktozy, które nie jest oszukane :) a kit to dziurkacze ozdobne do papieru, które tam kupiłam i które gniotą papier i drą zamiast wycinać :o co do innych rzeczy to nie wypowiadam się bo bardzo mało tam kupuję, w sumie tylko specjalnie po mleko chodzę.

Gość gość
Hity: Pieluszki Dada Tanie deserki gerber Pizza z pieca z salami,chorizo Mleko serki do smarowania Paprykowy,śmietankowy w kubeczkach chleb słonecznikowy i orkiszowy woda Polaris Kity: warzywa,chleb pieczony na miejscu i bułki,sery żółte,pierogi mrożone

Gość gość
Fuj

Gość gość
Pieczywo z biedronki nie stoi na dole pół roku. Nie p*****l glupot. Pracuje w niej. Są dostawy. Chleb itp. Wypiekami. Chleb przyjeżdża codziennie albo co drugi dziem Daty sa pilnowanew nich. Jedynie codziennie rano i popołudniu pieczywo z spc ( kajzerki, chaleczki). Zamrozone sa ciastka (rogal itp) ale tez szybko schodzi i przyjeżdżają świeże i do zamrazalki i do wypieku i na sklep.

Gość gość
Ja w biedronce Srednio zostawiam 400-500 zł na miesiąc. Kupuję zawsze, obowiązkowo takie rzeczy jak mleko prawdziwe 1.5%, koncentrat madero, makarony, ryż, pieluchy dada, chusteczki fitti, herbaty - żółta remsey, do tego owocowe melisa z pomarańczą, mięta z jabłkiem, kawa arabia, sałatki śledziowe, parówki wieprzowe, płyn uniwersalny do mycia, olej fabiola, ser liliput, rurki z kremem, ciasteczka paryskie i takie miękkie biszkopty z kremem. Czekolady pycha :) mrożone warzywa, lody symfonia bakaliowe, i dużo innych. Często też książki, ubranka dziecięce, garnki i inne akcesoria. Na tych wymienionych nigdy się nie zawiodłam. Za to nie polecam chusteczek dada, proszku ultra, fixów bieronkowych do makaronu - jednak knorra tam kupuję. Majonez Splendido, ten duży kethup - nie mylić z madero. Duża margaryna - moja mama zawsze kupowała, koszmar :O

Gość gość
Moze mi ktos z wad wytlumaczyc co to sa te pizze z pieca weglowego, bo nie wiem o co chodzi? Czy to sa jakies pizze wypiekane na miejscu, czy z chlodni i tylko maja taka nazwe? Nigdy ich nie widzialam i jestem ciekawa, szczegolnie ze tyle z was je polecilo.

Gość gość
z was

Gość gość
Mini pizza mniam

Gość gość
dzisiaj kupiłam tę lazanię, którą ktoś pochwalił da się zjeść, spoczko, ale d.u.p.y nie urywa

Gość gość
Szczerze? Mam wrażenie, że jak ktoś zachwala gotowce z biedronki, wyroby garmażeryjne, chleb i wypieki itd, chyba nie ma całkiem smaku, dla mnie czuć tam chemię i ogólnie obrzydliwe, często tłuste i/lub przesłodzone, słodycze czy płatki śniadaniowe mają w składzie dosłownie 5 rodzajów cukru tak samo inne produkty jak jogurty i serki, warzywa na patelnię z olejem palmowym bez którego nie mogą obyć się też żadne słodycze w Biedrze. Co jest ok. wafle ryżowe wieloziarniste, jogurt naturalny typu greckiego, kefir w dużym kubku, masło może być, woda Polaris ujdzie, herbata assuan może być, kupuję też sałaty, słonecznik łuskany, kawę MK Premium, serki do chleba np. Almette albo Turek, płatki owsiane błyskawiczne, sporadycznie mleko 2% bodajże Mleczna Dolina, Parówki z Szynki, bakalie, czasami galaretki dwupaki, krem Nivea.

Gość gość
Czy ktos mi powie co to za pizza z tego pieca weglowego?

Gość gość
taka pizza http://testujemyjedzenie.pl/pizza-srodziemnomorska-biedronki-test-opinie/ ja jako hity popieram płyn do płukania eden, makarony z mąki durum, kukurydza, pomidory z puszki przecier pomidorowy sałaty mix kefir, śmietana, mleko biedronkowe jogurty i serki ale oryginalnych firm ser liliput, chusteczki higien. małe wafelki w czekoladzie w takim dużym pudełku

Gość gość
gość dziś sama nie masz pojęcia o dobrym odzywianiu skoro kupujesz taki syf jak serek Almette

Gość gość
Hit- - pistacje solone w ziel opakowaniu- no wypas, u nas nr 1 na każdej imprezie, znikają w 5 sec i kazdy sie dziwi ze z biedronki, duża torba i zawsze swieze, niekiedy do tego stopnia ze same rozpływają sie w ustach, i tańsze w stosunku do srednio dobrych z bahlsena chociażby. - danie tatarskie stosowane na tatara, Drugi hit naszych imprez, i znowu kazdy sie dziwi ze taka wyrafinowana przekąska zrobiona na daniu tatarskim z biedronki:) - czerwone jabłka wyglądają jak woskowane, kazdy ma swoją nalepkę, Bdb - kiełbasa babuni tez bdb szczeg na grila Powyższe rzeczy sa naszymi rodzinnymi hitami i niekiedy specj jedziemy do biedronki zeby je zakupić.

Gość gość
A gdzie na tym opakowaniu pizzy z linku jest napisane, ze to jest z pieca kamiennego? Na pewno o to chodzi?

Gość gość
gość dziś sama nie masz pojęcia o dobrym odzywianiu skoro kupujesz taki syf jak serek Almette xxxx czy ja wspominałam, że zdrowo się odżywiam, czy że wy nie macie za grosz smaku jedząc takie rzeczy jakie polecacie z Biedry. Co do składu Almette ma skład bardzo w porządku w przeciwieństwie do wielu innych wyrobów a zwłaszcza wyprodukowanych dla Biedronki, poza tym kupuję to sporadycznie, bo mąż i ja wolimy twaróg utarty z jogurtem typu greckiego ale dzieci wolą gotowe serki śmietankowe.

Gość gość
akurat serek almette nie ma syfu w skladzie. Nie znasz się to nie wypowiadaj. Pewnie chodzi ci o spulchnianie azotem? Radze się do edukować;)

Gość gość
Hity Płatki vitella czy jakoś tak jogurtowe i z czekolada Kiełbasa kresowa pycha Jogurty z musem Zurawina na wagę Rurki z nadzieniem waniliowym lub kakaowym pycha Wafelki w czekoladzie w dużym kartonowym opakowaniu Ptasie mleczko magnetic Makarony z durum Sosy spaghetti Płyn do wc agent Kosmetyki xxi np lakier taft czy wella Pieluchy dada do rozm 2 Sok pomidorowy w kartonie- nie ma cukru Kity mi się nie trafiły na razie