Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MYCHA895

Czym myć meble lakierowane na wysoki połysk?

Polecane posty

Cześć, mimo ostrzeżeń i uwag zdecydowałam się na fronty szafek górnych w kolorze czarnym lakierowane na wysoki połysk. Czym je myć tak aby nie zniszczyć i przede wszystkim aby nie zostawały smugi i tak dalej? Podobno cify i jakieś ajaksy odpadają. Czy macie może takie meble w takim kolorze lub innym ciemnym (bo bardziej widać smugi) i co mi radzicie? Faktycznie sciereczki z mikrofibry? Wilgotne czy mokre a potem suchą mikrofibrą do sucha? Czy wystarczy wilgotną i już?

Gość gość
cif ma drobinki, wiec w ogóle się nie dziwie że go odradzili. Skoro nie wiesz jak myc, nie kupuj. :)

Gość gość
Jestem lakiernikiem i takie połyski lakieruję i poleruję. najlepiej myć nie agresywnym środkiem. na wysokim połysku i to jeszcze czarnym widać każdą smugę więc po wyczyszczeniu nasmarować kremem polerskim (taki jak do powłok samochodowych) i tylko kremem. Poczekać jak wyschnie i polerować do połysku suchą czystą mikrofibrą.

Gość works
Teraz fronty na wysoki połysk są bardzo modne, sama zastanawiam się nad taką aranżacją. Może akurat te https://blog.furnival.pl/meble-wysoki-polysk/ będą fajne? jak myslicie? Mojego męża zauroczyly te ledowe lampeczki, powiedział, że to nada klimat w pokoju, kto by pomyślał, ze z niego taki romantyk.