Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skoro poród jest taki straszny...

Polecane posty

Gość gość
ja mialm cesarke i jestem zaadowlona i zadnej traumy nie mam mimo ze mialam cc na cito i na zywca mnie cieli bo znieczulenie zaczelo dzialac dopiero jak wyrawie si ciagli dziecko i nie chce juz miec dzieci nie przez porod ale przez to ze dziecko ledwo uratowali bo prawie sie udusilo i nie chcialabym przezywac tego stresu po raz drugi nie chcialabym byc tez po raz drugi w ciazy bo nie byl to latwy i przyjemny czas no i ogolnie przechodzic wszystko na nowo pieluchy zabki nie to nie dla mnie raz wystarczy moja kolezanka natomiast rodzila sn i tak zle zniosla porod ze powiedziala nigdy wiecej mimo ze zdzieckiem podczas porodu nic sie nie dzialo

Gość gość
ktora z was zna jakas kucharke co optrafi gotowac czernine albo zabic kurczaka?

Gość gość
ktora z was zna jakas kucharke co potrafi gotowac czernine albo zabic kurczaka

Gość gość
ja pierwsze sn a drugie cc na życzenie. cc o wiele lepiej zniosłam ale miód to też nie był :p więcej porodów nie planuje

Gość rzeźniczka
PORÓD NATURALNY TO RZEŹNIA potworny ból - skurcze kilkanaście godzin wycia z bólu Wywoływanie porodu masaże szyjki i inne bolesne atrakcje Parcie : straszny wysiłek i ból Naciecie lub pękniecie krocza Szycie krocza dodatkowy ból Nie można kilka tygodni usiąść i ma wiele POWIKLAN : Pękniecie naczynek na twarzy z wysiłku przy parciu Komplikacje krwotoki , rozejście się szwów, ropień krocza Krwiaki pochwy utrudniające współżycie Komplikacje dla dziecka : niedotlenienie , kalectwo , porażenie mózgowe , gorszy rozwój dziecka, ADHD na skutek ciężkiego porodu Problemy z załatwiam się i oddawaniem moczu Problemy ze współżyciem : luźna pochwa lub źle zszyte krocze , uszkodzenie nerwów krocza, bolesne współzycie przez długi czas Nieotrzymanie moczu Wypadanie pochwy Pękniecie macicy – niepłodność Pękniecie kiszki stolcowej – dożywotnie nieotrzymanie kału hemoroidy Kompletne obdarcie z intymności Rozejście się miednicy i konieczność rehabilitacji a nawet operacji Czyszczenie macicy po porodzie na żywca

Gość gość
Ja urodziłam drugie dziecko tylko dlatego że było wpadką. Trzecie na pewno juz nie urodzę, usunę gdybym zaszła w ciążę. I to nie ze względu na poród, bo ja osobiście porody przeszłam gładko, tylko ze względu na to co się stało z moim ciałem po dwóch ciążach, mój brzuch wygląda teraz jak worek po ziemniakach + obrzydliwe zwisy. Żadne dbanie o siebie nie pomoże, bo już mam taką budowe ciała jaką mam, taka skórę jaką mam i nic mi juz rozstepów nie zabierze :(

Gość gość
Poród to chooynia!

Gość gość
Ja co prawda znieczulona bylam ale sie nie zdecyduje na kolejne - macierzynstwo to jakas chamska, niesmieszna parodia :O

Gość gość
Poród jest straszny. Ale to tylko 1 dzień (w najgorszym wypadku trochę dłużej) okropnego bólu, a dziecko to decyzja na całe życie. Będzie ze mną już zawsze i będzie członkiem mojej rodziny, a poród za kilka lat będzie już tylko niewyraźnym wspomnieniem. Teraz też jestem w ciąży, boję się bólu, bo wiem co mnie czeka, ale dla mnie to żaden powód, żeby zrezygnować z posiadania kolejnego dziecka.

Gość gość
No bez przesady. Mimo 30 godzin skurczy i komplikacji przy porodzie nigdy bym się nie zdecydowała na cc na życzenie. O bólu zapomniałam aby zobaczyłam córeczkę. Rodziłam 3mies temu. Planujemy drugie dziecko.