Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy są tu biedne mamy mające rodziny? wspierajmy się

Polecane posty

Gość gość
"wypociny"? następna z klasą i wysokim poziomem intelektualnym nie dziwię się, że tylko jęczenie Wam wychodzi tylko dzieci szkoda...

Gość gość
Przepraszam za błędy

Gość gość
Autorko mam pytanie: co zrobiłaś przez ten czas bez pracy, aby podnieść swoje kwalifikacje zawodowe i pozycję na rynku pracy? szkoła, studia, kursy, szkolenia, języki obce, samokształcenie...W tej chwili jest bardzo dużo możliwości, nawet przez internet. Co zrobiłaś?

Gość gość
Mam maturę i mam studia. Nie napisze jakie bo po pierwsze tu i tak nikt nikomu nie wierzy, a nie chce dawac tematu do wyzywania mnie. Ale nie w tym problem, umiecie czytać? Nie mogę iść do pracy bo mieszkam na zadupiu, zostało by mi 200zł , a żeby przenieść się do choćby większej miejscowości to maż musiałby mieć pewną i lepiej płatna pracę żeby z dziećmi nie iść w ciemno. Mąż szuka ale ciężko coś znaleźć , za najniższą i ciut wyższa tak ale taka pracę to on ma.

Gość Studentka Dietetyk
Witam, jestem studentką Dietetyki i pisząc pracę magisterską, zbieram ankiety od mam dzieci w wieku około 1,5-2 lata. Ankieta jest anonimowa a jej wypełnienie potrwa kilka minut. Zebrane dane bardzo mi pomogą w napisaniu pracy. Bardo proszę o wypełnienie :) http://www.ankietka.pl/ankieta/178356/wplywu-zywienia-i-stylu-zycia-kobiety-w-ciazy-na-maseurodzeniowa-i-zdrowie-dziecka.html

Gość k1515
Pl.indeed.com/m/jobs?q=Spawacz&l=Holandia# vcapolska.pl/oferta-pracy/?id=902 ogloszenia.niedziela.nl/search/advert/4985533 ogloszenia.niedziela.nl/search/advert/4985465 4-hands.eu/Home/OfertyPracy.aspx Jeżeli jest spawaczem to pracy np w Holandii jest pełno. Niech maz zrobić CV po angielsku . poszuka w google technicznego uitzendbureau , niektóre same oferują jeszcze kursy które sa tu potrzebne, na to jest popyt. Trzeba tylko szukać.

Gość k1515
Zrobi*

Gość gość
gość dziś Mam maturę i mam studia. Nie napisze jakie bo po pierwsze tu i tak nikt nikomu nie wierzy, a nie chce dawac tematu do wyzywania mnie. Ale nie w tym problem, umiecie czytać? x Ależ dokładnie w TYM problem, bo nie każda praca jest za najniższą krajową. Oczekujesz, że nie musisz robić nic by dostać pracę za godziwe pieniądze? W sytuacji, gdy Twoją konkurencją na rynku pracy są osoby młodsze, doskonale wykształcone i dyspozycyjne. Jedyne co mogłaś zrobić aby poprawić tę sytuację to podnosić kwalifikacje.

Gość gość
Mam nadzieję, że dożyję takich czasów, ze rodziny takie jak rodzina autorki zostaną otoczone opieką państwa. Oczywiście nie taką, aby dawać im kolejne pieniądze (bo niby dlaczego), ale taką, aby było sprawdzane, czy rodzice rzeczywiście działają w tym celu, aby poprawić sytuację rodziny. Niezaradni rodzice wychowają niezaradne dzieci niestety.

Gość ByleDoLata
Autorko a praca zdalna przez internet? Moze potrafisz cos ladnego zrobic i to sprzedac? Akurat teraz nie, ale do niedawna szukalam osoby do pracy zdalnej i naprawde fajne warunki oferowalam. Praca w swoim domu przy telefonie i komputerze. 6h dziennie z mozliwoscia dorobienia. Placilam na czysto po oplaceniu skladek 1600 zl. Niestety wiele osob mnie oszukiwalo i nie raz przylapalam te Panie, ze sobie spaly czy wychodzily itd., ale to innaa bajka i na szczescie mam juz pracownikow stacjonarnych. Napisalam to dlatego, zewiele prac jest zdalnych i sporo firm wybiera pracownikow, ktorzy pracuja we wlasnym domu. Poszukaj czegos podobnego, To byloby rozwiazanie jakies. Dodatkowo moze warto pomyslec o dofinansowaniu na zalozenie dzialanosci gosp? Wystarczy pomysl i cos swojego otworzyci nawiazywac kontakty przez internet. Ja wlasnie nie mialam opcji na prace u kogos z dojazdem tak jak Ty bo bylo to zupelnie nieoplacalne. Zaczelam glowkowac otwierac swoje dzialnosci. Kiedys to sie ze mnie smiali u nas na wsi, ze taka biede klepia i pewnie patologia u nas, ze hej. A teraz jestem w ciazy z 4 dzieckiem i nie martwie sie o przyszlosc. StC MNIE NA prywatne przedszkola, oplaty, wycieczki i wcale nie smieje sie tym ludziom w twarz co mnie skreslili bo nigdy nie wiadomo jak kolo sie potoczy. Dobrze, ze masz studia. Moze dzialanosc kierunkowa po studiacg lub posrednia? Ja na szczescie skonczylam studia jako panienka i kursy robilam eksternistycznie jak byllam w ciazy.. Dobrze, ze masz internet, ja wlasnie zaczylam od internetu co, gdzie i jak, Powodzenia, ja czulam sie na straconej pozycji, ale teraz widze jak bardz bylam w bledzie. Odrobina pokory, inteligencji i sprytu i wszystko sie uda :)

Gość ByleDoLata
Przepraszam za literowki, ale pisze na lezaca. Mam nadzieje, ze sens jest do odczytania :)

Gość gość
Zgodzę się z tym co ktoś napisał. Są regiony gdzie najniższa to standard. Powiem jak wygląda sytuacja w mojej pracy. Umowa na najniższa, ale całkiem fajne premie, bony na święta....aktu nagle trach...przyszła kierowniczka regionalna, oświadczyła, że pracujemy za najniższą krajową i koniec. Nie będzie premii, nie będzie bonów. Nie podoba się to do widzenia. Ja dojeżdżam do pracy 10 km i dojazdy kosztują mnie 100 zł miesięcznie. Niedużo. Przedszkole jest u nas otwarte od 6 do 16 :30.Nawet nie do 17, bo się nie opłaca. Większość dzieci jest w przedszkolu od 8 do maksymalnie 15....Czasem się z mężem zastanawiam jak to możliwe, co Ci ludzie robią, że mogą sobie na to pozwolić... Pensje mojego męża tez są wyższe od najniższej głównie dzięki premiom. Zmieniał prace kilka razy w nadziei, że znajdzie coś lepszego. Gdyby nie to, że możemy zaangażować dziadków i prądzie do naszych dzieci to musielibyśmy zapłacić komuś za opiekę ad dziećmi. Pewnie niedużo, bo dzięki aktualnej pracy mojego męża, sporadycznie nie możemy odebrać dzieciaków z przedszkola. Ale dojazdy plus koszt przedszkola plus ktoś do opieki..uzbiera się ładna kwota...Zgodzę się, że to zawsze coś do przodu. I nie zrezygnowała bym z pracy bo mieć 200-300 zł a nie mieć to jest różnica. Rozumiem jednak, że może być naprawdę ciężko. I nie zawsze wszystko zależy od chcenia. I wiem też, że z tymi pracami dorywczej tez ciężko. W mojej miejscowości szanse marne.

Gość gość
zeby podniesc kwalifikacje tez trzeba miec za co

Gość gość
byc moze ten szef ma jakies dodatki za pracowników którzy dojezdzają albo ze jak delegacja to cos tam sie inaczej płaci, kombinuje i tyle

Gość gość
Kurcze Polska taki biedny kraj a tu prawie same bogaczki pisza, na dodatek ciezko pracujace od rana do wieczora xd,tylko ciekawe gdzie skoro do poludnia zamiast w pracy siedza na kafaterii. A moze macie taka prace ze za siedzenie wam placa, a moze tylko sciemniacie ze takie idealne jestescie. No zawsze warto sie dowartosciowac kosztek drugiej osoby. Jak pracujace LENIWCE co teraz robicie? Pisac, pisac szybko, wyzywac mnie. Bo to jedyne co potraficie robic.

Gość gość
Co taka cisza? Udajecie teraz ze pracujecie? Zarabiacie taka kase ale chyba a Simsach :))))

Gość gość
Dziękuję tej osobie co podała linki do pracy za granicą. Napewno skorzystamy i wyślemy cv i szczerze mam nadzieję że się uda, bo możecie wierzyć albo nie ale mąż już tyle wysłał podań za granicę że nie zliczę , niestety nigdy nikt się nie odezwał :-( na złośliwe posty nie odpowiadam

Gość gość
Autorko a wiesz dlaczego nikt nie odpowiadał? Bo niby patrząc w internet jest mnóstwo ogłoszeń pracy i te mądre z tego forum też ci to napiszą, linki przesyłają a Ty niby leń bo praca jest. Tak są ogłoszena, firmy dają bo zwyczajnie muszą jak kogoś potrzebują, żeby nie było że przyjmują po znajomości. Ale uwaga. Po pierwsze potrzebują często 1-10 pracowników a cv mają 1000. Myślicie że wszystkie analizują ? Nie . Po drugie firma wysyłając ogłoszenie o zapotrzebowaniu często ma już "swojego" pracownika a ogłoszenie po to że musi być, ale mała szansa że ktoś dostanie się do pracy przez takie ogłoszenie nie mając znajomości , smutna rzeczywistośc. Skąd wiem? Z doświadczenia.

Gość k1515
Trzeba szukać. Znam wielu ludzi co w ten sposób znalazło prace. Sama mieszkam w nl. Cześć może daje takie ustawione ogłoszenia, ale większość szuka pracowników naprawdę. Jak przyjdzie dużo ogłoszeń to oczywiste ze ten ma pierwszeństwo kto zna ang w stopniu średnim/ zaawansowanym , ma prawo jazdy itp. Lepiej szukać ogłoszeń na stronach biur , które maja filie w Holandii niż w Polsce bo wtedy rzeczywiście może być tak ze cale ogłoszenie to Pic na wodę .

Gość gość
Cd Z może randstad? Ogłoszenia o prace spawacza: randstad.nl/vacatures?zoekterm=Lasser&source=google&medium=cpc&campaign=API-TECH-country-functiongroup&gclid=COOVhrSGssQCFUzKtAod1kUA7g Moja znajoma kiedyś pracowała u nich , często poszukują tez spawaczy : progress-uitzendbureau.com/WerknemersPolen/PrzegladAktualnychOfertPrac.aspx To jest pod granica niemiecka , można CV po pl albo zadzwonić po polsku tam rozmawiają.

Gość gość
Autorko, ciężko mi sobie wyobrazić, że spawaczowi z doświadczeniem ciężko znaleźć pracę zagranicą. W Polsce prywatne firmy też taczej nie rozpisują ogłoszeń dla jaj, bo mogą przyjmować kogo chcą, również po znajomości (w przeciwieństwie do państwowych). Dziwna sprawa, że mąż rozsyła setki cv również zagranicę i nic nie może znaleźć. To może niech spróbuje do fabryki, do pracy przy taśmie? Tam nie trzeba żadnych kwalifikacji, kolega jeździł na wakacje na dtudiach, ale na stałe też można.

Gość gość
Mój szwagier po studiach z 2 kumplami wyjechali do Belgii i założyli tam firmę remontową, choć nikt z nich nie miał doświadczenia w tej kwestii (no może poza malowaniem własnego mieszkania). Dają radę. Przecież nie musi być spawaczem, niech robi coś innego. Kolega jeździ okresowo do rzeźni w Holandii - segreguje mięso. Nie jest rzeźnikiem, tylko elektrykiem ;).

Gość gość
Autorko, jaki rodzaj uprawnień posiada Twój mąż, jaki zakres metod spawania i dalsze kwalifikacje? Podstawowe, ponadpodstawowe? Staż pracy?

Gość gość
moj maz pracuje jako spawacz w norwegi og 2ch lat...spawzcy szukaja na potege zarabia 15ty miesiecznie, pracuje 4 lub 6 tyg potem na 2 wolnego nie wierze ze jest spawaczem i szuka.......... a Ty masz duze dzieci i nikogo na wsi nie ma zeby Ci pomogl.. jak sie nei chce pracowac to sie zawwsze wymowke znajdzie ja teraz nie mam pracy ale nowy dom do urzadzenia 2 latka i przeszkolaka zwolnili mnie ale nie szukam bo zostaloby mi malo z wyplaty;) no i jestem na ale w twojej sytuacji bym nie wybrzydzala

Gość gość
Autorko, dobrze zrozumialam? ,,o odcieciu paliwa i życia osobno zostaje 1500. I dla tych co nie doczytali nie możemy przenieść się do męża bo by go zwolnili, tam mogą pracować tylko na delegacji. Dlaczego ? Nie wiem. Napisałam to wczoraj.'' Po zapłaceniu rachunków zostaje ci 1500? To duzo

Gość gość
1500 Cholera straszna bieda faktycznie :-D

Gość gość
znam firme, ktora poszukuje spawaczy do Niemiec, podaje maila abbypl @ buziaczek.pl lacznie :)

Gość gość
Papieroski i piwo wycofać i żyjesz na wyższym poziomie niż wiekszosc

Gość gość
Ktoś wcześniej miał dobry pomysł. Możesz dorobić opiekując się dzieckiem kogoś innego. Może znajdziesz kobiete, która ma szansę na pracę w mieście i szuka opiekunki. Mogłaby przyprowadzać dziecko do Ciebie, mogłabyś wtedy spokojnie zająć sie swoimi dziećmi. Zaoferuj jej przystępną cenę np 500 zł. Może sie ktoś znajdzie.

Gość gość
ale po co? lepiej biadolić:-o