Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rozpulchnione dziaselka czy to zabkowanie pomozcie

Polecane posty

Gość gość

witam. moje dziecko ma 3 i pol miesiaca. na dziaselkach w miejscu gdzie powinny byc zeby trojki na dole ma czerwone i napuchniete dziaselka. to moje pierwsze dziecko wiec nie wiem jak wyglada wychodzenie zabkow. czy to normalne ze najpierw moga wyjsc trojki? reszta dziaselek jest rozowa

Gość gość
prosze pomozcie. czy dziaselka dziecka ktore jeszcze nie zabkuje sa jednakowej grubosci i koloru? ile czasu moze trwac takie zabkowanie jesli ma juz rozpulchnione dziasla?

zazwyczaj ida pierwsze dolne jedynki, jedyne co mam pomagalo to camilia bo mial klopoty ze snem, a tak to gryzaki, masowanie dziasel itp. czy przemywasz codziennie dziecku dziąsla wacikiem z wodą?

Gość gość
My stosowalismy masc ziolowa Teetha. Nie jestem pewna czy uda Ci sie dostac w Polsce. Widze, ze mozesz dostac na allegro. Nie jestem zwolenniczka podawania paracetamolu ale jesli bedzie bardzo zle mozesz podac w czopkach. Masowanie dziaselek, gryzaczki i duuuuuzo cierpliwosci. Wiem, ze nie jest latwo, ale to wazna lekcja tak dla dziecka jak i dla rodzicow. Nie wiem jakie masz podejscie do lekow, ale ja jestem przeciwniczka podawania bez naprawde waznej przyczyny. Mlody naprawde cierpial podczas zabkowania pierwszych dwuch zabkow, ale dalismy rade z teetha (masc ziolowa, bez dodatku cuykru czy slodzikow)i zimnymi gryzaczkami. U nas duzo pomoglo kp.Powodzenia!!!!